Det danske magasin i Spanien
Samlet lønudgift: 13 mio. euro

Samlet lønudgift: 13 mio. euro

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email


Krumtappen i Málagas forsvar, brasilianeren Weligton, er på anførerlisten, men stod udenfor mod Atlético i sæsonens første kamp. Med de fem nye tæller Málagas hold i denne sæson iøvrigt ialt otte udlændinge.
Foto: Málagacf.com

Málaga CF stiller med fem kaptajner og en massør fra cykelsporten i den kommende sæson i La Liga

La Danesa var på pletten den fredag aften i bjergbyen Behanavís, hvor den ”fortabte” søn vendte tilbage – løsreven af en snærende kontrakt i den hollandske storklub, Ajax Amsterdam, med danskeren Dennis Rommedahl i sin fold. Den høje, mørkhårede, 31-årige ex-landsholdsspiller med det farlige venstreben Albert Luque ville slutte sin karriere i Málaga CF, den klub der af to omgange har givet ham så meget.
Han sagde nej til tilbud fra Grækenland og Tyrkiet og sågar til oliemillioner fra sheiker i Saudi Arabien. Ajax lod ham smutte til Costa del Sol et år før hans kontrakt udløb og i Málaga, hvor han er så højt elsket, bliver han med knap 1 mio. euro i løn pr. sæson den højest betalte på Málaga CFs La Liga-mandskab.
Fredagen i Benahvís var den 7. august, hvortil han arriverede direkte fra pressemøde på La Rosaleda stadion i Málaga til træningslejren ved Gran Hotel. Han omfavnede AS-journalisten Felix Godey og tog en let løbetur med kulsorte Edinho, som også lige var stødt til sine nye holdkammerater. Sidstnævnte blev købt i AEK Athen for den ene million euro, Málaga havde fået for salget af Eliseu til italienske Lazio.

En stor familie
Det er ligesom, at alle er i en stor familie på og omkring Málaga CFs La Liga-mandskab.
Som danske Patrick Mtiligas værelseskammerat i lejren, serberen Milan Stepenov, sagde på et pressemøde senere:
”Alle er så positive i klubben. Alle er så smilende. På alle niveauer arbejdes der hårdt for klubben med den dejlige atmosfære. Og alle vi spillere har gjort vort bedste for at være i topform til sæsonen”.
Hertil tilføjer Mtiliga:
”Vor grundtræning bestod af meget løb på kuperet golfbane-terræn og styrkeøvelser. Det var hårdt. Vi er i form”.
Træner Muñiz erkender selvfølgelig, at flere hold i La Liga vil være Málaga CF spillemæssigt overlegne, men løbe hans hold ned skal ingen kunne.
Massøren, Marcellino Torrentegui Duarte, har haft travlt. En af de bedre med ti år indenfor cykelsporten for såvel spanske som italienske hold. Rækken lyder på Clas Cajastur, Mapei-Clas, Mapei GB, Copfidis, Festina og Polti Team. Han er ligesom den genkomne cheftræner, Juan Ramón Muñiz, fra Gijón i Asturias.

Startede i karantæne
Med målmand Goitias afgang til Betis har Muñiz stået uden anfører, men har noget usædvanligt udpeget fem til at kunne bestride posten: Arnau, Gamez, Fernando, Apono og Weligton.
Sidstnævnte kunne ikke være med i La Liga-premieren i Málaga mod Atlético Madrid, da han var ramt af karantæne på grund af forseelser i sidste sæson.
Fra denne har udover Goitia også Calleja, Rossario og Cheli forladt klubben. Salva fik ikke forlænget og kom på fri transfer, mens Miguel Angel er lejet ud til 2. divisionsklubben Nastic.
Málagas CFs samlede lønudgifter til de 25 spillere er to millioner mere end sidste sæson, nemlig knap 13 mio. euro – en gennemsnitsløn på 400-500.000 euros.
I mere end skærende kontrast til den omstændighed, at Real Madrid måtte punge op med omkring 68 mio. for sin næstdyreste spiller, Kaka!
To helt unge spillere er indlemmet i Málagas kontrakttrup: Edu Ramos og Manu Torres – sidstnævnte som reserve for danske Patrick Mtiliga.


Zlatan på La Rosaleda
Mange store fodboldnavne har på gæstende hold betrådt grønsværen på La Rosaleda stadion i Málaga.
I weekenden d. 26. – 27. september løber endnu en berømthed ind på banen. En uge før sin 28 års fødselsdag stiller den svenske landsholdsforward Zlatan Ibrahimovic op for det spanske mesterhold og Champions League-vinder, FC Barcelona mod Málaga CF, hvis eller træner Guardiola stiller med stærkeste hold. Den 1,92 m høje Zlatan med kroatisk mor og bosnisk far har svensk statsborgerskab og er den hidtil dyreste spiller i FC Barcelonas historie. I slutningen af juli blev han købt i italienske Inter for 46 mio. euros plus Barca-stjernen Etoo med i købet. Ikke mindre en 55.000 betalende tilskuere troppede op på Camp Nou, da Zlatan blev præsenteret. Hans tidligere klubber har været Malmø FF, Ajax Amsterdam, Juventus og altså Inter.
Zlatan og FC Barcelona ventes at kunne fylde La Rosaleda. Málaga CF har allerede solgt 21.000 sæsonkort, så 9.000 vil være i fri handel.

Af Morten Møller

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa