Det danske magasin i Spanien
Tag med til Spaniens sneparadis

Tag med til Spaniens sneparadis

Kendt for sine solrige strande og pulserende byer, er Spanien måske ikke det første land, man tænker på, når man planlægger en skiferie. Os, der bor på Costa del Sol, ved, at vi er placeret kun er et stenkast fra skråningerne af Sierra Nevada, som er Europas sydligste og Spaniens højeste skisportssted, men der er bestemt mange andre skønne pister i Spanien.

Spanien har faktisk nogle af de bedste skisportssteder i Europa, og disse tiltrækker skiturisme fra hele verden. Så deltag med La Danesa på opdagelse på nogle af Spaniens bedste skisportssteder, find ud af hvorfor de er så populære og se hvilke pister der passer dig bedst!

Baqueira Beret.

Baqueira Beret: Elegance i Pyrenæerne

Baqueira Beret er kendt for at tilbyde noget af det bedste skiløb i Spanien. Beliggende i Val d’Aran, Lleida, i de spanske Pyrenæer, er skisportsstedet landets største med 167 km. pister, 112 pister og 36 lifter i elegante, eventyrlige omgivelser, der tilbyder sne af højeste kvalitet og en eksklusiv atmosfære hvor selv de kongelige trives. Der er fire områder her – Beret, Baciver, Baqueira og Bonaigua, med alt til alpinskiløbere, langrendsløbere og andre stilarter, samt off-piste skiløb, boardercross, FunPark, Freeride osv. Baqueira Berets pister er vidunderligt brede og er særligt velegnede til dem, der ikke bryder sig om overfyldte pister. Takket være dette passer dette skisportssted både til familier med børn, unge og voksne, og der er pister for både begyndere og for dem, der leder efter udfordrende terræn. I Baqueira Berets er mange af de velholdte pister blå eller røde, men der er også sorte og grønne, og selvfølgelig tilbydes skiskoler og børnevenlige områder.

Baqueira Beret.

Landsbyen har en bred vifte af restauranter, der tilbyder traditionel spansk mad samt gourmetrestauranter, der serverer lokale delikatesser, og hvis du vil slippe afterski løs er der også et godt natteliv. Når lysten melder sig til andre aktiviteter end skiløb, tilbydes der andre hyggelige aktiviteter som shopping, biograf, museum og spa, ligesom der er gode faciliteter for børn.

Indkvarteringsmulighederne omfatter alt fra charmerende bjerghytter til luksuriøse femstjernede hoteller.

Skisportsstedets laveste punkt: 1.471 m over havets overflade og højeste punkt: 2.510 m o.h.

Rejsemuligheder fra Málaga: Fly til Barcelona og derfra bil eller bus i cirka 4 timer.

Skisportsstedet Formigal.

Formigal: Storslået natur i Pyrenæerne

Skisportsstedet Formigal, i den vestlige del af Pyrenæerne, er berømt ikke kun for sine store skiområder, men også for sin natur og storslåede udsigt. Dette er et af de største skisportssteder i Spanien og med 137 km skiterræn, 97 pister og 22 lifter byder Formigal på en imponerende blanding af pister med sine fire dale Sextas, Sarrios, Anayet og Portalet. I hver dal er der lettere pister egnet for begyndere, mens de mere udfordrende pister findes længere oppe. Her er der skiskoler for alle niveauer, installationer til forskellige skidiscipliner og blandt andet freestyle i terrænparken. For de mindste er der børneklubber, forskellige aktiviteter og legeområder, og vil man som forælder have lidt alenetid på pisterne, er der pasning af børn i alderen 4 måneder til 8 år.

Skisportsstedet Formigal.

Formigal er dog ikke kun en destination for skiløbere, men også velegnet for naturelskere, da de omkringliggende bjerge og nationalpark gør dette til et fremragende sted at nyde naturens skønhed.

I landsbyen kan du finde både familievenlige lejligheder og sommerhuse til leje, og for de mere komfortable er der hoteller. Restauranternes menuer byder på lokale smagsoplevelser af regionens arv og autentiske spanske kultur. Der er også en gratis forbindelsesbus mellem de fire dale og skilandsbyen.

Skisportsstedets laveste punkt: 1.510 m over havets overflade og højeste punkt: 2.250 m o.h.

Rejsemuligheder fra Málaga: Flyv til Zaragoza og derefter bus eller bil i cirka 3 timer.

La Molina.

La Molina: Traditionelt og på samme tid moderne i Catalonien

I La Molina kombineres tradition med modernitet. Dette er et af de ældste skisportssteder i Spanien, men takket være omfattende modernisering har det alt, hvad en skiløber kan ønske sig. Her er pisterne brede, og det varierede udvalg af sværhedsgrader, samt en snowpark og snowboardrampe, gør dette til et skisportssted, hvor alle kan finde deres komfortzone, selv de mindste – og derfor er dette en perfekt ski resort for hele familien. La Molina er et mindre skisportssted med i alt 71 km terræn, 68 pister og 16 lifter. Det unikke ved La Molina er måske netop dens blanding af tradition og modernitet. Her er den historiske charme bevaret, samtidig med at det er lykkedes at integrere moderne faciliteter, både på pisterne og i landsbyen, hvor besøgende har flere overnatningsmuligheder samtidig med, at de kan opleve catalansk kultur og det lokale køkken i de mange restauranter.

La Molina.

Skisportsstedets laveste punkt: 1.667 m over havets overflade og højeste: 2.537 m o.h.

Rejsemuligheder fra Málaga: Fly til Barcelona eller Girona og derefter bus i cirka 2,5 timer.

Puerto de Navacerrada.

Puerto de Navacerrada: Historisk tæt på hovedstaden

Puerto de Navacerrada (eller bare Navacerrada) ligger i Sierra de Guadarrama, nordvest for Madrid, og selvom dette er et lille skisportssted, er det et af de mest historiske i Spanien. Dette er faktisk et af de første skisportssteder, der blev åbnet i landet, hvilket skete i 1940’erne, men allerede i 1907 blev den første skiklub stiftet her. Nærheden til Madrid gør Navacerrada perfekt til en dagstur, når du besøger hovedstaden. Skisportsstedet, der har 17 pister og otte lifter, er opdelt i to områder, hvor de mere udfordrende pister i den øverste del og de nemmere i den nederste del. Her er der skiløb i forskellige sværhedsgrader samt slalomstation, skihop, snowpark og børneområde. Navacerrada tiltrækker både lokale og besøgende fra hele verden.

Puerto de Navacerrada.

For dem, der ønsker at bo i Navacerrada og opleve den afslappende atmosfære, er der forskellige overnatningsmuligheder, restauranter og butikker. Ellers er et alternativ at overnatte i den nærliggende landsby Cercedilla.

Skisportsstedets laveste punkt: 1.769 m over havets overflade. og højeste: 2.180 m.o.h.

Rejsemuligheder fra Málaga: Tog eller fly til Madrid derfra bil til Navacerrada, alternativt pendeltog eller bus til Cercedilla (ca. 1-2 timer) og derfra på en kort tur med lokal bus eller taxa til Navacerrada (ca. 13. km).

Sierra Nevada.

Sierra Nevada: Et stenkast fra Middelhavet

Sidst, men ikke mindst, skal vi se nærmere på Andalusiens eget sneparadis – Sierra Nevada. Som allerede nævnt er dette Europas sydligste og Spaniens højeste skisportssted. Det er netop takket være dette, at man kan suse ned ad de hvide skråninger af bjerget Veleta om morgenen og om eftermiddagen finde vej ned til kysten og solbade på en middelhavsstrand.

Sierra Nevada.

Sierra Nevada, med i alt 84 km terræn, 79 pister og 24 lifter, ligger smukt over byen Granada. Dette skisportssted er kendt for sit solrige vejr og at pisterne egner sig til hele familien, da der er børneområder, et godt udvalg af skiskoler for store og små, og voksne kan udfordre sig på de varierede pister. Ønsker du at overnatte på skisportsstedet, er der flere hoteller i forskellige klasser, nogle med spa, og restauranter med lokale specialiteter som frisk fisk og skaldyr og andre delikatesser fra regionen. Granadas livlige atmosfære og rige kulturelle arv gør Sierra Nevada til en komplet oplevelse.

Skisportsstedets laveste punkt: 1.667 m over havets overflade. og højeste: 2.537 m o.h. Rejsemuligheder fra Málaga: Cirka 2 timer i bil. I højsæsonen er der nogle gange direkte busser mellem Málaga og Sierra Nevada, der tager 2,5–3,5 timer, ellers skal du med bus til Granada og der skifte til bus til Sierra Nevada, rejsetid cirka 4 time

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.