Det danske magasin i Spanien
Per Pallesen – TILBAGE TIL LIVET

Per Pallesen - TILBAGE TIL LIVET

Per Pallesen om hans eventyrlige liv i showbiz – og en mørk stund- i Casa Danesa den 7. oktober 2022Han har optrådt for danskere i den vide verden.

I Japan, Hongkong, Thailand, Ungarn Tyskland, Sverige, Norge, Grønland, Færøerne, Hollywood, Østrig, Frankrig, Schweiz og senest i oktober 2021 i Belgien og Luxemburg.

Men aldrig i Spanien!

Det bliver der nu rådet bod på, når Sunshine Event i samarbejde med Club Danes byder på et af de absolut største danske navne i showbiz gennem tiderne, den humørfyldte og ukuelig Per Pallesen.

Eventen fredag den 7. oktober kl. 19.00 i patioen i restaurant Casa Danesa bygger over foredraget ”Osse li` på studs”, hvor han fortæller om hans eventyrlige liv. Med gnist og gejst selvom han netop har rundet de 80 år.

Mikrofonen overlades til en legende.

Per Pallesen er landskendt som den opblæste tjener Boldt fra Matador eller som Mathisen med blotterkittel og hinkestensbriller og udødelige udtryk som ”osse li`på en studs” og ”What do You have in Your tæjsk today”. Lige så kendt er han som den ene halvdel af en af de største succeser i dansk underholdning Pallesen & Pilmark, for slet vikke at tale om Hjørring Revyen, Dansk Naturgas og Nørrebro Teater. 

Et eventyrligt sceneliv!

I en spændende og velskrevet bog beretter journalisten og forfatteren Anne-Sofie Storm Wensche om Pallesen, født i Aars i Nordjylland, hans krævede liv, hvor han satte karrieren over familien med et forlist ægteskab i 1989 med skuespilleren Kirsten Peuliche og al for lidt tid til de to døtre. Per sendte den til mig i februar med denne hilsen:

Kære Morten

”Go fornøjelse. Håber jeg da!

KH

Per

Farvel til det hele 

Jeg dvæler ved afsnittet ”Mørket”, hvor Per Pallesen hudløst ærligt og sårbart lukker op for hans livs krise. Karrieræset, som han beretter om i Casa Danesa var ved at tage livet af ham.

Han fortæller:

”Jeg sad på sofaen – klokken var fem morgenen. Jeg var stået tidligt op for at læse på rollen som fængselsbetjent Frosch i ”Flagermusen”. Jeg skulle på turne med et operaensemble fra Dresden. Det var en af mine meget gode venner. Ernst Trillingsgaard fra Aalborg Kongres- og Kulturcenter, der havde engageret mig til rollen.

Jeg havde så travlt i den periode. Pludselig faldt jeg om på sofaen, besvimet. Men krop havde sagt stop. Jeg blev kørt på Frederiksberg Hospital, men de kunne intet finde, så jeg blev sendt hjem igen.

Det hele skete en gang mere. Som den gode ven Ernst altid har været, løste han mig straks , og Peter Schrøder sprang til og reddede forestillingen. Ernst er et supermenneske.

Nogle dage senere indlagde de mig med en depression på psykiatrisk afdeling. I en måned. Jeg havde det ad helvede til. Når man sidder midt i en depression, er der kun en ting man ønsker, og det er at sige farvel til det hele.

Jeg orkede ikke fællesspisning på hospitalet, for som offentlig kendt person ville jeg gerne holde pressen udenfor, så jeg lå bare der. Fra vinduet kunne jeg se ned på den børnehave, hvor min døtre Sofie og Trine have gået, men selv mindet om dem som børn kunne ikke hjælpe mig. Det eneste, der var i mine tanker, var det, der var engang. Dengang, hvor jeg kunne alting, hvor jeg var stærk, og hvor jeg havde fart på. Det er skræmmende at sidde der i mørket og ikke kunne tage sig sammen til noget som helst”.

Det forkerte spor

Per Pallesen fortsætter:

”Det var allerførste gang i mit liv, hvor alt var ad helsvede til. Selv da jeg blev skilt og min mor døde ved en trafikulykke var der håb forude. Mit reaktionsmønster før, når problemerne hobede sig op, var at skøjte henover det hele og komme videre. Jeg stoppede aldrig op, men kørte bare på. Jeg analyserede aldrig.

Først senere i livet blev jeg i stand til det. Jeg har altid kørt fremad i fuld fart og har derfor haft svært ved at se mine egne fejl. Der er så meget jeg ikke kan huske, for jeg stoppede aldrig op.

Når jeg tænker tilbage var skilsmissen en sorg, men depressionen derimod var var for mig en reaktion på et dårligt liv og for stort et arbejdspres. Jeg havde forlænge kørt på et forkert spor arbejdsmæssigt og privat”.

Det blev til over 200 teaterstykker, 75 instruktioner, 70 revyer og 1600 optrædener på tv og i radio i en imponerende karriere for Per Pallesen.

Når vi giver ham muligheden for selv at fortælle vil han tryllebinde publikum med sit underholdende, tankevækkende og humoristiske foredrag. Per Pallesen vil berette om et langt liv i dansk underholdning, hvor han altid har kunnet vælge fra øvrerste hylde, og altid valgt arbejdet til – også på bekostning af familien.

Nu lykkelig gift med tandlægen Vivian Dencker.

Tak for bogen og nu din optræden på Costa del Sol, Per.

Sikke et liv.

Vi glæder os til at tage imod.


Rundt om Pallesen

……………

Født den 30. april 1942 i Aars.

Udannet sparekasseassistent.

Uddannet skuespiller ved Aalborg Teater 1962 – 66.

Skuespiller, komiker, direktør, instruktør og musiker.

Leder af Hjørring Revyen (instruktør og direktør) 1979 – 99

Chef for Nørrebro Teater 2001 – 07.

Og instruktør på mange  teater- og revyforestillinger.

Har også haft roller på det Kongelige Teater og Aveny.


Anekdoter – også om de Ikke-elskede

…………………

Blandt Per Pallesens fortællinger fra det eventyrlige sceneliv også anekdoter om elskede (og ikke elskede) skuespiller kolleger.

Han kommer hele vejen rundt i en blik ind bag det røde scenetæppe, hvor han også støder på Dirch Passer.


”Slutter når jeg falder om på scenen”

12 hurtige i farten til Pallesen 

…………….

Din største oplevelse?

Mine to døtres fødsel.

Din værste?

En ferie på Mauritius i Østafrika. Det var alt for lidt Afrika, mere Gran Canaria, som vi oplevede det. Vivian og jeg trængte bare til varme, men ikke sammen med fede guldbelagte russere eller asociale svenskere. Ellers er jeg bidt af det afrikanske kontinent,

Hvad er en god dag for dig?

At møde glade og positive mennesker.

Hvilken succes betragter du som din største?

Da jeg mødte min nuværende kone Vivian.

Og største fiasko?

Da jeg måtte gå 3. real om i Aars Kommunes Borger og Realskole.

Hvad sætter du pris på?

Det italienske køkken og den fransk vin?

De bedste rejseoplevelser?

At stå på den Den Kinesiske Mur.

Morgerne på den afrikanske savanne.

Ferie i Yemen.

Den gyldne Pagode i Myanmar.

Hvad har du fortrudt?

At jeg har været for lidt sammen med mine børn, fordi jeg havde så travlt med at blive berømt.

Hvad hader du?

Fisk! Jeg er født indenlands i Aars – altså ikke ved havet. Så når jeg kom hjem fra skole stank hele huset af fisk. De havde nemlig ligget tre dage i en varevogn.

Din livret

Italiensk mad. F.eks. risotto med tre slags ost og revne trøfler.

Er du morgenmand?

Ja!

Læser du aviser?

Ja, mindst to-tre stykker hver dag.

Hvornår er din karriere slut?

Når jeg falder om på scenen.


Globetrotter – Pallesen

……………..

Det ikke kun i scenelivet, det er gået stærkt. Globetrotteren Pallesen er vildt berejst.

”Jeg har altid søgt eventyret og har heldigvis oplevet ret mange steder i vores fantastiske verden”, siger han og opremser sine mange favoritrejsemål:

Kina, Cambodia, Laos, Vietnam, Myanmar, Kenya, Benin, Tanzania, Chile, Argentina, Yemen, Ungarn, Grønland, Rom, London, New York, Berlin og Hong Kong.

Lande og byer med store oplevelser.


FORSALGET AF BILLETTER

Foredrags-eventen med Per Pallesen

fredag den 7. oktober kl. 19.00

i restaurant Casa Danesa/Club Danes,

Haza del Algarrobo, Ctra. 2,2 Mijas.

Fine parkeringsforhold

KONTAKT:

Casa Danesa: + 34 952 47 51 51

mail@clubdanes.dk

formand@clubdanes.dk

www.clubdanes.dk

40 euro for halvanden times underholdning

Arrangør: Sunshine Event og Club Danes


EKSTRA VIN&MAD PARRING-EVENT

Per Pallesen er en særdeles stor vinkender.

Birdie Vinos byder i samarbejde med Per på vinsmagning med ham

Lørdag den 8. oktober kl. 13.00

i ristorante San Martino i Elviria.

KONTAKT:

Birdie Vinos: +34 952 46 20 74

Mail: info@birdievinos.com

www.birdievinos.com

40 euro for en 3 retters menu og vine

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.