Det danske magasin i Spanien
På den anden side…Er Solkysten verdens bedste sted at bo?

På den anden side…Er Solkysten verdens bedste sted at bo?

Buketten er stor og flot, men roserne tilfalder ikke kun Málaga by. De er også til Solkysten. For sit venlige folkefærd, sin livskvalitet, kulturliv og prisniveau har det verdenskendte magasin ”Forbes” udnævnt Málaga som det bedste sted at bo i verden. Det er – uden sidestykke – den smukkeste buket roser, man kan få.

Men vær varsom! – for roser har det med at stikke. Har du ikke et godt job og en god løn, kommer det hurtigt til at bløde.

Vel er her dejligt, og vel vi har det godt, men livet på Solkysten er også blevet dyrt – i modsætning til tidligere. Ser vi bort fra ubetalelige København, Stockholm og Oslo, og i stedet retter blikket med EU, er dagens Málaga-priser blevet lig med EU-priser. Og de gratis glæder bliver færre og færre.

Det er nye priser, nye tider og et nyt Solkysten folk i dag rejser til. De små chiringuitos på strandene, hvor man tidligere fik frisk fisk til spotpris, er forvandlet til fine og halvdyre restaurationer. Talrige af byernes gamle kaffebarer, hvor man tidligere fik den bedste kaffe for én euro, er blevet til en Starbuck Coffee, eller et andet fashionabelt koncept, som tager 2,75 euro for en kop middelmådig kaffe. Det samme sker med tapasbarerne. De er næsten alle blevet til nye, smarte restauranter. Hvorfor? – Fordi ingen kan leve af at sælge tapas til halvanden euro med tidens tårnhøje huslejepriser.

Det gamle og charmerende Solkysten findes ikke mere. I dag er alt nyt og fashionabelt. Det ses tydeligere end tydeligt på byggestilen. Andalusisk stil er helt yt. Boligerne skal være moderne og minimalistiske. Tilmed gør det ikke spor, de koster lidt ekstra.

Man kan mene om det, hvad man vil, men både stilen og prisniveauet for fremtiden er langt – hele vejen rundt.

Hvis Málaga og Solkysten i dag er verdens bedste sted at bo, bliver det fremover også et af de mest innovative. Det er imponerende, hvad der ikke er på vej af nye projekter.

Skyskraberne er begyndt at skyde frem. Gigantiske kontorlandskaber er på vej. Universitetet skal udvides og første spadestik er taget til provinsens kommende største hospital. Det nye planetarium mellem Málaga og Torremolinos bliver landets største. Det samme gør kulturhuset CaixaForum og det nye auditorium ved Málagas lystbådehavn.

I Marbella har Starlite Festivalen allerede fået sin stjerne på verdenskortet, men den skal fremover lyse endnu klarere fra Estepona, hvor man vil bygge et eksklusivt udendørs spillested med plads til 15.000 publikummer. Sammen med koncerterne på Marenostrum Fuengirola, Sabatic Fest i Málaga og de to gigantiske festivaler i La Cala de Mijas og Weekend Beach Festival i Torre del Mar, som hver huser 100.000 publikummer, bliver Solkysten et af Europas absolut største monopoler for musik, underholdning, messer og konferencer. En udvidelse af Málagas gigantiske kongrescenter er allerede på tale.

Der bygges, skabes, udvides, danses og festes. Men det koster at feste med. Det er ikke som for et par årtier siden, hvor byfesten og en gratis flamenco koncert på byens torv var årets højdepunkt. Dengang kostede det gode liv ikke alverden. Det gør det i dag. Solkysten er et dejligt sted at bo – måske også verdens bedste – men kun hvis man har lidt mønt på lommen. Tag ikke fejl af det.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.