Det danske magasin i Spanien

Juni måned blev præget af masser af debat. Skulle vi have lov til at fylde vores pools – og hvad skulle vi stemme på til EU-valget. Nu har vi stemt (eller har vi?), og vi nyder vores pool – men her bliver vi vel næppe hele sommeren. La Danesa har talt med ti lokale danskere for at få deres lokale rejseforslag, samt deres holdning til de fyldte pool og det lidt forsømte valg. 

Ole Højer, Nerja

Alle private pools kan nu frit og lovligt fyldes. Er du enig i den beslutning?

Det er fint, vi har fået løftet nogle af vandrestriktionerne. Omvendt er det ikke fint, at myndighederne ikke er kommet i gang med opførelsen af de store afsaltningsanlæg, som vi ved, vi får hårdt brug for. Tilsvarende burde man importere vand med tankskibe for at strække den nuværende vandbeholdning.

Stemte du til EU-parlamentsvalget den 9. juni?

Jeg tog gladeligt af sted for at stemme, men måtte tage derfra med uforrettet sag. Det viste sig, at jeg ikke fremgik af listerne. Det er ikke noget, der ødelægger min nattesøvn, men det bekymrer mig, at jeg ikke står på listerne, når jeg i flere år har været tilmeldt alle steder.

Dit bedste forslag til en lille udflugt for sommerens besøgende?

Strand, chiringuito, strand chiringuito – hele sommeren !

Ole Kirkemann, Fuengirola

Alle private pools kan nu frit og lovligt fyldes. Er du enig i den beslutning?

Ja – for man kan ikke gøre forskel på folk. Kan turisten på et hotel springe i en fyldt pool, skal den private borger med pool også kunne. Det sagt, burde vi alle spare meget mere på vandet. Og politikerne burde komme igang med at få bygget de afsaltningsanlæg.

Stemte du til EU-parlamentsvalget den 9. juni?

Jeg stemte ikke, og jeg ved, jeg burde have gjort det. Den kan jeg ikke løbe fra. Vi bor i et EU-land, og vil man have indflydelse, skal man stemme. Vigtige emner som klima og immigration besluttes jo i EU – ikke lokalt.

Dit bedste forslag til en lille udflugt for sommerens besøgende?

Min anbefaling går til sommerens koncerter. Udbuddet på Starlite Marbella og Marenostrum Fuengirola er imponerende. Sommerens Jazz Festival i Teatro Cervantes i Málaga får også min anbefaling.

Michel Petersen, Fuengirola

Alle private pools kan nu frit og lovligt fyldes. Er du enig i den beslutning?

Jeg forstår, at man forsøger at gøre alle glade og varetager alle interesser. Men for os, der bor her fast, og følger konsekvenserne af den manglende nedbør, er tørken et stort problem. Faktisk er det en af mine allerstørste bekymringer. Det skræmmer mig, at man ikke finder bæredygtige løsninger. I stedet opfører man talrige nye boliger – med pool.

Stemte du til EU-parlamentsvalget den 9. juni?

Nej, for jeg fik desværre ikke søgt om stemmeret i tide. Det bekymrer mig, at under halvdelen af befolkningen bruger sin stemmeret. Det er indlysende, at spanierne er trætte af politikerne og deres evige problemer.

Dit bedste forslag til en lille udflugt for sommerens besøgende?

Min favorit er Zahara de los Atunes i Cádiz-provinsen. Her finder du fremragende gastronomi og hvide sandstrande, så langt øjet rækker.

Peter Larsen, Marbella

Alle private pools kan nu frit og lovligt fyldes. Er du enig i den beslutning?

Nej – for vi er langtfra ude af tørkeperioden, og vi kommer til at mangle vand igen allerede til efteråret. Vi bygger løs overalt på Solkysten. Antallet af borgere og turister stiger, men vi glemmer fuldstændig infrastrukturen og vandforsyningen. Det er udelukkende politikernes ansvar, at vi får opført de nødvendige afsaltningsanlæg. Der sker ingenting, og det er bekymrende.

Stemte du til EU-parlamentsvalget den 9. juni?

Ja – altid. Jeg mener, det er vores pligt at stemme og informere os forud for alle valg. Mange vælgere tænker nok, at Bruxelles er langt væk og har svært ved at orientere sig, men der er ingen undskyldninger. En større og større del af beslutningerne, som tages i Bruxelles, har stor betydning for os alle i det daglige. Den lave valgdeltagelse bekymrer mig – præcis som valgresultatet i Østrig, Tyskland og Frankrig hvor det ekstreme høje stormer frem.

Dit bedste forslag til en lille udflugt for sommerens besøgende?

Jeg elsker La Serrania de Ronda. Her er naturoplevelser i særklasse, samt en række hyggelige og charmerende landsbyer. I nogle landsbyer føler man sig sat tilbage i tiden. Ronda by får også min anbefaling. De fleste kan komme dertil på en time.

Lonnie Christiansen, Fuengirola

Alle private pools kan nu frit og lovligt fyldes. Er du enig i den beslutning?

Jeg jubler over beslutningen, og synes, man har indgået et fint kompromis ved så ikke at tænde for bruserne på strandene. Jeg synes, det var klogt, at man meget tidligt meldte ud, at alle hoteller kunne fylde deres pools. Ellers havde det ramt turismen benhårdt.

Stemte du til EU-parlamentsvalget den 9. juni?

Nej. Politik på alle hylder er det eneste jeg aldrig ytrer mig om offentligt. Jeg direkte afskyr at høre på folk, der diskuterer højlydt og bliver uvenner grundet politik.

Dit bedste forslag til en lille udflugt for sommerens besøgende?

Tag en tur til en af de hvide maurerbyer som Frigiliana og Estepona. Jeg anbefaler også strandene i Málaga by og en kold drink på de flotte tagterrasser på byens hoteller.

Tom Sørensen, Mijas

Alle private pools kan nu frit og lovligt fyldes. Er du enig i den beslutning?

Jeg synes, det er fint. Hoteller skal ikke have fordele frem for en privat boligejer med pool, der også betaler sine skatter. Min store bekymring er politikerne. I midten af 1990’erne stod vi i præcis samme situation. Man har haft 30 år til at bygge afsaltningsanlæg og finde bæredygtige løsninger. Men ingenting er hændt.

Stemte du til EU-parlamentsvalget den 9. juni?

Nej, for jeg har aldrig interesseret mig for politik. Nogle gange kan det godt bekymre mig, at så mange har mistet interessen.

Dit bedste forslag til en lille udflugt for sommerens besøgende?

Min anbefaling er kongestien ”Caminito del Rey”. Det er aktiv turisme i den smukkeste natur – og alle kan være med.

Erik Nielsen, Fuengirola

Alle private pools kan nu frit og lovligt fyldes. Er du enig i den beslutning?

Da jeg arbejder med udlejning af ferieboliger, smiler jeg. For os er det selvsagt vigtigt, at vores ferieboliger med pool kan fyldes. Det sagt, så forstår jeg ikke hvor vandet kommer fra. De få dage vi havde med regn i påsken har vel næppe løst tørke situationen.

Stemte du til EU-parlamentsvalget den 9. juni?

Nej. For mig virker EU-parlamentet som et lukket land. Hvis man åbnede sig lidt, og fortalte om sit virke, er jeg sikker på, at mange flere ville stemme.

Dit bedste forslag til en lille udflugt for sommerens besøgende?

Jeg foreslår klart en tur til kystbyen La Herradura. Hele strækningen mellem Nerja og Almuñecar er utrolig flot. Her finder du absolut kystens bedste strande og muligheder for dykning og snorkling. Tilsvarende anbefaler jeg en tur til Tarifa.

Siff Frost, Alhaurin el Grande

Alle private pools kan nu frit og lovligt fyldes. Er du enig i den beslutning?

Jeg er bekymret for fremtidig vandmangel, men turisme er jo afgørende for Spanien, og jeg må indrømme at jeg nyder min pool om sommeren. Men jeg undrer mig over, hvorfor vi ikke skaber flere saltvandspool med havvand. Hotellerne langs kysten kan næsten direkte pumpe det op.

Stemte du til EU-parlamentsvalget den 9. juni?

Nej, jeg stemte ikke. Selvom jeg altid har været politisk aktiv, har jeg valgt ikke længere at stemme. Jeg mener ikke, at politikerne fortjener min stemme, da resultatet altid ender med det samme. Så længe alle “fedter” rundt i midten, sker der ingen forandringer. Jeg tror, vi skal se manglende valgdeltagelse som en protest. Jeg er sikker på, at flere har det som mig.

Dit bedste forslag til en lille udflugt for sommerens besøgende?

Nu er jeg lige i øjeblikket på ferie med telt her i Spanien og vi har været i Torre del Mar – dejligt tæt på men et fantastisk område som jeg bestemt ikke er færdig med at udforske. Derudover synes jeg at Duquesa Havn er magisk – nå ja, og så må vi ikke glemme, at man da altid lige skal kigge forbi Club Danes 😉

Maria Steffensen, Benalmádena

Alle private pools kan nu frit og lovligt fyldes. Er du enig i den beslutning?

Jeg synes, det er lidt dobbelt, og jeg mener, det er godt, at der arbejdes på fremtidige løsninger. Ingen tvivl om at Solkystens økonomi har brug for turisterne, og de fleste turister her vil jo have pool på deres sommerferie.

Stemte du til EU-parlamentsvalget den 9. juni?

Jeg synes altid, det er vigtigt at stemme – uanset om det er på lokalt, nationalt eller europæisk niveau. Jeg skatter demokratiet. Dog må jeg være ærlig at sige, at jeg ikke har stemt denne gang. Jeg synes, det er lidt svært, efter at være flyttet til Spanien.

Jeg får samtidig lyst til at sige, at al forandring starter med èn selv . “Be the change you want to see in the world “, som Mahatma Gandhi så klogt har sagt.

Dit bedste forslag til en lille udflugt for sommerens besøgende?

Jeg vil anbefale en relaxed drink på Trocadero Playa i Benalmádena til solnedgang over havet. Og så elsker jeg en tur til skønne Tarifa, som byder på smukke strande, natur og afslappet surfer “hippie happy” stemning.

Simon Goltermann, Mijas

Alle private pools kan nu frit og lovligt fyldes. Er du enig i den beslutning?

Hvis myndighederne vurderer, at der er tilstrækkeligt med vand til at klare sommeren, er det okay. Det er dog bekymrende, at vi ikke ser konkrete løsninger – nu! Med mindre nedbør i sigte er en bred politisk indsats ekstremt vigtig. Prioritering af turisme bør ikke gå foran bæredygtig forvaltning af naturressourcer.

Stemte du til EU-parlamentsvalget den 9. juni?

Ja, jeg stemte. Høj valgdeltagelse er essentiel for et repræsentativt demokrati og sikrer, at forskellige synspunkter bliver hørt. Det lave fremmøde kan dog indikere, at demokratiet er i en fase, hvor forandring er nødvendig. Det bliver interessant at følge valgene i Frankrig og USA samt den ekstreme højredrejning, som sikkert vil påvirke EU.

Hvilket er dit bedste forslag til en lille udflugt for sommerens besøgende?

Jeg anbefaler et get-away til Atlanterhavskysten, især Bolonia og Zahara de los Atunes. Spis på Bibo ved Valdevaqueros-stranden. For børnefamilier er Dunas Luxury Beach Resort Tarifa ideelt med gåafstand til stranden og en skøn stemning.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.