Det danske magasin i Spanien
Kære læser (Oktober 2022)

Del

Succeshistorier kan vi ikke få nok af. Og når en af vores herboende landsmænd gør sig bemærket på den store scene, er La Danesa på pletten.

Efter små ti års slid og store ambitioner sætter Janus Rægaard Nielsen i oktober prikken over i’et, når hans livsværk AnyTech365 går på børsen i New York.

Det er første gang nogensinde en virksomhed fra Marbella noteres på Nasdaq.

Der er langt fra Costa del Sol til Wall Street og ingen havde forestillet sig, at det lille hjul, der blev sat i gang for nogle år siden, skulle blive tilstrækkeligt stort og stærkt til at rulle ind på Wall Street.

”Det lå ikke i kortene, at klovnen fra Køge skulle starte IT-virksomhed og ende på Wall Street,” indrømmer Janus R. Nielsen – selvironisk og humoristisk. Han kom oprindeligt til Marbella for at arbejde mindre og nyde det gode liv. Det fik en lille idé vendt om på. Mød Janus i månedens profil inde i magasinet.

Du kan også møde en anden herboende dansker med mange års virke på Costa del Sol. Karrieren startede med en pølsevogn på en jetset-strand i Marbella og senere blev det til et stykke dansk Costa del Sol-historie, da han overtog den i mange år så kendte restaurant ”Den lille have” i Torremolinos. Michael Thorsgren har aldrig været bange for at tage fat og senest har han kastet sig ud som mægler på Solkystens farverige boligmarked. Mød ham i månedens skæve vinkel.

Vi ved det alle, men er ikke meget for det: Vi skal på slankekur – tilmed en helt ny af slagsen. Vi skal nemlig ikke ned i vægt – men i forbrug. Livet er blevet dyrere, og hvad der tidligere kom af sig selv, kommer vi nu til at kæmpe for. Det bliver en hård kur, men det bliver også en kur, som vores spanske naboer tidligere har klaret sig fint igennem. Så der er ingen grund til at pive. De eneste, der i dag har belæg for at pive, er ukrainerne. Det er dybt sørgeligt, der nu igen-igen er krig i Europa efter sølle 30 fredelige år efter rædslerne i det gamle Jugoslavien. Nogle af os mennesker bliver tilsyneladende aldrig klogere. Til gengæld bliver vi alle nødt til at tage en bid af smerten. I månedens udgave af ”På den anden side…” stiller Henrik Andersen spørgsmålet: ”Er du klar til at spænde livremmen ind?”

Under samme tema har La Danesa spurgt en række fastboende spaniens-

danskere om deres bud på konsekvenserne af tidens høje inflation, stigende renter og faldende vækst. Find deres svar inde i magasinet.

Kunstneren Juan José Ruiz, også kaldet Rucho, iværksatte for 10 år siden gåture med historiske fortællinger i den smukke hvide landsby Vejer de la Frontera. Mens mørket falder på tryllebinder han publikum med hidtil ukendte fortællinger og smukke sange rundt i landsbyens antikke gader. Lærke Helene Askholm skildrer en unik måde at komme helt ind i landsbyens kerne og samtidig få serveret det hele på spansk med smuk andalusisk accent, nå hun tager dig med på en magisk historiefortælling i Vejer de la Frontera.

Månedens udflugt går til Ciudad Real provinsen og vi skal besøge det helt specielle fænomen: Las Lagunas de Ruidera. Der er tale om 16 søer der ligger på stribe og løber over i hinanden via små vandfald, dannet af nogle meget specielle kalkformationer, som er opstået over millioner af år. Det er et skønt og rislende område som er blottet for masseturisme, idet det er udlagt som naturreservat.

Dette og meget mere kan du finde i månedens udgave af La Danesa. Har du lyst til meget mere, kan du tilmelde dig onlinetjenesten DanesaPlus+ der byder på daglige nyheder, masser af spændende artikler og en række attraktive medlemsfordele.

www.ladanesa.com

God læselyst!

MN

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.