Det danske magasin i Spanien
Kære læser (Juni 2020)

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Efter et par svære måneder med lock down er Spanien så småt begyndt at genåbne. Det gælder også for de skandinaviske erhverv på Costa del Sol.

Vi har denne måned talt med et udpluk af de lokale iværksættere for at høre om deres 

perspektiver og forventninger til fremtiden.

Coronakrisen har sat sig sine spor, men det optimiske syn på fremtiden stiger, i takt med de forsigtige skridt der tages imod “normaliseringen” af samfundet. Her på redaktionen er vi også tilbage. Gensynet med kollegaer var fantastisk og alle er heldigvis sunde og raske.

Sommeren står for døren og turistsektoren i hele Europa er hårdt ramt af de omfattende restriktioner for transport og rejser i forbindelse med coronavirusudbruddet. For at få den tilbage på sporet foreslog EU-kommissionen i maj en række foranstaltninger, der giver mulighed for en gradvis og koordineret genåbning.

Viljen til fælles koordinering er et positivt skridt.

Men…

Knapt så positivt, set med spaniensdanske øjne, er det, at den danske regering fraråder solhungrende danskere at søge sydpå denne sommer. Det var vi vist ikke mange her, der havde set komme, og risikovurderingen der ligger til grund for denne beslutning, kan være svær at få øje på. Det må handle om andet andet end faren for at hjembringe smitte:-)

Håbet er i hvert fald, at Costa del Sol kan om et par uger tage imod årets første turister. Naturligvis vækker det glæde, at kunne byde velkommen tilbage – men for årets turister bliver det også et velkommen til en lang række hidtil usete restriktioner og forholdsregler.

På en nylig pressekonference tegnede formanden for Costa del Sols hotelejerforening (Aehcos), Luis Callejón, klart situationen op forud for årets turistsæson. “Den nationale turisme går ikke tabt, men vi får færre turister udefra end nogensinde og vores hotelgæster får en oplevelse, de aldrig har prøvet før,” garanterer han. Turistsæsonen 2020 byder på både sol og skyer over Costa del Sol.

Denne måned byder vi på en masse underholdende artikler, som gerne skulle få tankerne på flyv fra hverdagen.

Vi tager dig med til smukke Baskerlandet med de grønne bakker, den iltre Biscayabugt og de urgamle traditioner. Her har ildsjæle siden 1970’erne fremelsket et af verdens bedste køkkener. Det nye baskiske køkken, der sammen med det catalanske har gjort Spanien til et af 

verdens absolut førende madlande. 

Vi har mødt Elena Arzak, 4. generation på Restaurante Arzak, der siden 1989 har haft 

3 stjerner i Michelin-guiden.

Månedens udflugt går til Carmona, en helt speciel by med 5000 års historie.

Carmona ligger 30 km. øst for Sevilla og den er så speciel, at turister fra Sevilla bliver kørt i busladninger ud for at se byen. Der er så meget at se, at vi har taget en tur med to overnatninger for at få tid til det hele.

I månedens skæve vinkel møder du Johnny Thomsen som kom til kysten for at slappe af. 

Det holdt kun 30 dage – så var han igang med at montere sin første køkkenbutik.

Mød den danske iværksætter der drømmer om at have 15 køkkenforretninger fordelt over hele landet i år 2025.

God fornøjelse – og pas godt på jer selv!

MN

Af Martin Norrbom

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa