Det danske magasin i Spanien
Kære læser (Februar 2021)

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Kære Læser,

Vi træder ind i februar med coronapandemien hængende over hovedet. Stigende smittetal og truslen fra muterende varianter af virussen, har sat det meste af Europa i alarmberedskab.

Vi står ansigt til ansigt med en virus, der lige nu rammer os hårdere end nogensinde. 

Vi håbede sidste forår, at virussen ville gå i sig selv. I sommer troede vi, at virussen ville dø i sommervarmen. Men vi tog fejl – grueligt fejl. Facit er, at vi mod Coronavirussen ikke har en chance. Vi har kun vaccinen.

Nogle jubler – andre løber skrigende væk. Og mon ikke endnu flere er lidt betænkelige ved de nye vacciner. ”Skal vi – eller skal vi ikke?,” spørger mange sig selv. Det er kun menneskeligt at tvivle overfor noget nyt, men vi kan også vende den om og spørge os selv: ”Skal vi leve, eller skal vi overleve?” Det sidste års tid har vi overlevet – ikke levet. Siger vi nej til vaccinen, siger vi også nej til forandring – og så kan verden fortsætte sin nuværende, miserable gang. I denne måned handler vores artikelserie ”På den anden side” om holdninger for og imod den kommende coronavaccine.

Han er en mand med mange talenter og interesser. Peter Larsen mener, han kunne være kommet længere, hvis han havde været bedre til at fokusere. Omvendt har han været vidt omkring. 

Familieidylen på bondegården nær Varde fejlede ikke det mindste. Og han elskede den friske luft på den vestjyske hede. Men det var langt fra nok til at holde på den unge og rejselystne mand. Mød kystens dynamiske og hårdt arbejdende ejendomsmægler, Peter Larsen, i månedens ”Skæve vinkel”.

Vias Verdes er et netværk af ‘grønne stier, der strækker sig over hele det iberiske kontinent. Siden 1993 er mere end 3.000 km af Spaniens nedlagte toglinjer blevet omdannet til cykel- og gangstier som en del af de europæiske grønne veje. Disse kan bruges gratis af alle – til fods, på cykel, i en kørestol, med barnevogn eller i en sadel. Tag med La Danesas udsendte på tur på en af ​​de 120 spanske cykelruter.

Der er masser af folk og livlig aktivitet i AHN’s lokale ”Casitan” i Las Rampas i Fuengirola centrum. Foreningen har et tæt aktivitets­program og det mærkes, at AHN har rundet de 2.000 medlemmer. For at komme hertil har klubben ikke være bange for at gå nye veje. Få historien og læs om den dynamiske forening her i magasinet.

Ifølge FN’s fødevare- og landbrugsorganisation går omkring en tredjedel af de fødevarer, der produceres årligt til forbrug, tabt. Dette svarer til omkring 1,3 milliarder tons mad. Mad der ifølge organisationen ville være nok til at tilfredsstille 2 milliarder mennesker. Tallene er bekymrende og for høje, men takket være solidaritetsbaserede køleskabe kan vi i den nærmeste fremtid bidrage til reduceret madspild. Fem år er gået siden Spanien modtog sit første såkaldte solidaritetskøleskab. I dag er de blevet så populære, at der nu findes 26 køleskabe rundt om i landet – miljøvenlige og tilgængeligt for alle. Mere herom på side 28.

Det har været koldt på kysten den seneste tid. Rigtig koldt. Rejsende til Spanien har ofte en forestilling om, at vejret her på den iberiske halvø altid er godt. Men vinteren i det sydlige Spanien kan være langt fra varm. Selvom Spanien er det tætteste, du kommer til Afrika, mens du stadig er på europæisk jord, betyder det ikke, at vi ikke har vintre. Ronda, der ligger ca. 800 meter over havets overflade, er omgivet af en bjergkæde, der dækkes af sne flere gange om vinteren. Således også denne vinter. Se de usædvanlige vinterbilleder fra et snedækket landskab i den sydligste del af Europa.

God læselyst!

MN

Af Martin Norrbom

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa