Det danske magasin i Spanien
Friskt pust til Club Danés

Friskt pust til Club Danés

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

”Jeg er ikke som de forudgående formænd. Jeg er nok lidt yngre og så er jeg erhvervsaktiv, og det vil uden tvivl komme til at sætte sit præg på klubben fremover.” Stærk frankeret af Thomas Schou Petersen, Lis Faarup og en stærk bestyrelse er Claus Beyer trukket i arbejdstøjet som nye formand for Club Danés i Fuengirola / Mijas. 

”Klubben skal være stedet, hvor vi alle kan og vil mødes. Det gælder både de etablerede medlemmer, der har æren af at have bygget huset op, og så en masse nye glade ansigter, der vil præge klubben fremover,” forklarer den nye formand, som sprudler af energi og nye idéer. 

Nye aktiviteter og ny økonomi

Illusionen ligger i at samle folk. At mødes, hygge, spise, snakke og opbygge et socialt netværk for danskere på Costa del Sol. 

”Hidtil har vi kun haft åbent fra 10 til 16 og så begrænser man sig unægtelig. Det laver vi lidt om på nu for også at henvende os til et yngre og erhvervsaktivt publikum,” forklarer Claus Beyer. 

Den nye attitude mærkes allerede i restauranten, som de sidste uger og måneder har haft fulde huse til frokost med foredrag, koncerter, kunstudstilling, fernisering og vinsmagning. ”Det sprudler med ny og positiv energi i vores gamle klub. Sådan skal det være fremover,” forsikrer den nye formand, som allerede nu har tre nye initiativer klar. Det er Ungdomsklubben, for alle mellem 13 og 17 år, som samles en gang om ugen. Og det er Veterancaféen for danske krigsveteraner, som mødes en gang om måneden. ”Det er ikke bare hygge. Det er skam også en alvorlig snak om de fysiske og psykiske følger ved at have været i krig. De har et vigtigt fællesskab her,” fortæller Claus Beyer, der også har store forhåbninger for CD Erhverv – den nye erhvervsklub, der starter i denne måned. Styregruppen er etableret og interessen er stor – både blandt etablerede og kommende tilflyttere.

”Plejer er død,” kommer det lunefuldt fra Claus Beyer. Der kommer til at ske en masse nye ting i Club Danés nu. ”Det bliver hurtigt et frivilligt deltidsjob at være formand, men pyt med det. Lysten og energien fejler ikke det mindste,” forsikrer Claus Beyer. 

Rækken af nye aktiviteter stopper langt fra her. Fra efteråret vil Club Danés bl.a. præsentere sin Pige- og Drengeklub for seniorer samt sin nye golfklub. 

”Vi er naturligvis sociale af natur, men vi har også brug for nye medlemmer og aktiviteter, der kan skabe indtægter. Huset koster i drift og har brug for renovering,” forklarer den nye formand, som ikke er bange for at lægge kortene på bordet. 

”Vi har mistet medlemmer under Corona krisen, og det tabte skal indhentes. Heldigvis er vi godt på vej.” 

Ambitionen er, at huset om fem år skal være næsten selvfinansierende, så kontingentet primært kan bruges til fornyelse og nye aktiviteter for husets brugere. Tilsvarende er ambitionen, at der fremover skal etableres et tættere samarbejde med det lokale næringsliv. 

”Vi har allerede indgået aftaler med Helle Hollis, Energy Nordic og La Cuenta Vinos, som blandt andet sikrer gode priser til forbrugeren og lidt støtte til os. Tilsvarende vil klubbens lokaler fremover blive udbudt som kursuslokaler. Vi er i fuld gang med at udarbejde tilbud som inkluderer bespisning,” slutter Claus Beyer. Bag sig har han en samlet bestyrelse, der nu sætter alle segl ind på at gøre Club Danés til stedet hvor vi mødes.

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa