Fra Marbella til Wall Street: Dansk iværksætter går på børsen til en værdi af 300 millioner euro

Fra Marbella til Wall Street: Dansk iværksætter går på børsen til en værdi af 300 millioner euro

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Efter små ti års slid og store ambitioner sætter Janus Rægaard Nielsen til oktober prikken over i’et, når hans livsværk AnyTech365 går på børsen i New York. Det er første gang nogensinde en virksomhed fra Marbella noteres på Nasdaq.

Der er langt fra Costa del Sol til Wall Street. Og ingen havde forestillet sig, at det lille hjul, der blev sat i gang for nogle år siden, skulle blive tilstrækkeligt stort og stærkt til at rulle ind på Wall Street. ”Det lå ikke i kortene, at klovnen fra Køge skulle starte IT-virksomhed og ende på Wall Street,” indrømmer Janus R. Nielsen – selvironisk og humoristisk. Han kom oprindeligt til Marbella for at arbejde mindre og nyde det gode liv. Det fik en lille idé vendt om på.

Idéen, der fik det hele til at eksplodere

Kort fortalt er AnyTech365.com et IT sikkerheds- og support firma, der sikrer sine kunder en sikker og velfungerende computer. Virksomheden tilbyder den assistance og sikkerhed, man som PC- og internetbruger måtte have behov for, når man bruger sin PC i hverdagen, er på internettet, handler online og bruger sin online bank.

Lige så kort fortalt gik Janus og hyggede sig i sit firma MYSecurityCenter, som via nettet sælger sikkerhedssoftware til pc-brugere over hele verden. Havde man behov for hjælp til at få sit nye sikkerhedsprogram installeret, var man velkommen til at kontakte en af virksomhedens IT-supportere, som sad klar på det lille kontor i Marbella. Men medarbejderne kom ofte på overarbejde, for de blev overdynget med mails og opkald fra kunder, som havde alverdens tvivl og problemer med deres PC’er.

”En dag kommenterede en medarbejder spontant, at man næsten skulle kunne leve af udelukkende at tilbyde online IT-support. Jeg tænkte ikke videre over det, men en dag faldt tiøren. Selvfølgelig, tænkte jeg, og slog hårdt i bordet,” fortæller Janus Rægaard Nielsen, som kort efter havde et nyt firma og koncept klar og derefter fik sine nye IT-hjælp og supportpakker ud i den store verden via Facebook, Google og nettets mange nye muligheder.

”Hurtigt væltede det ind med ordrer. I de 20 år jeg har arbejdet med IT-sikkerhed, har jeg aldrig set noget lignende.” Men eventyret var kun lige begyndt.

Ny verden – nye muligheder

Et halvt liv i branchen har naturligvis givet en stor kontaktflade, som den danske IT-iværksætter ikke tøvede længe med at udnytte.

”Vi har en lang række store og kendte partnere, som blandt andet MediaMarkt, der anbefaler og markedsfører os overfor deres kunder. Det fungerer rigtigt godt, for vores partnere har rigtig gode produkter, og vi tilbyder den assistance, deres kunder har brug for, men som de ikke selv kan levere,” forklarer Janus, som i dag har partnere over store dele af verden. Derfor behersker virksomheden på Costa del Sol i dag alle europæiske sprog.

AnyTech365.com er et fint eksempel på den nye type virksomhed, der skyder op i dagens verden. Næsten alle husstande har i dag Pc’er, tablets, telefoner og fjernsyn, som alle har brug for internettet for at fungere optimalt. I dag kommunikerer vi hele tiden med vores bank, myndighederne, køber ind og kommunikerer med familie og venner via internettet. De mange brugere og den forøgede kommunikation giver også behov for service og assistance. Men i stedet for at gå til nærmeste PC-butik og betale 50 euro i timen for service, kan det ordnes lettere, hurtigere og billigere over telefonen og nettet med et abonnement hos AnyTech365.com.

”Vi sidder her på Costa del Sol men kan logge på din PC over hele verden. Herfra tjekker vi den, rengør den og løser de problemer, vores kunder har,” forklarer Janus Rægaard Nielsen, som understreger, at hans virksomhed udelukkende har nået toppen takket været sin gode service og virksomhedskultur, som medarbejdere fra hele verden kan samles om.

”Jeg personligt, vores chefer og personaleafdelingen gør meget ud af at fortælle vores nye folk, at her kun er plads til dem, som virkelig vil være her. Og tilsvarende at man tager ansvar for sig selv og den virksomhed, man arbejder i. Er man ikke klar til det, er der ingen sure miner herfra… man skal bare ikke komme i morgen,” fortæller Janus, som heller ikke accepterer interne stridigheder.

”Jeg har set virksomheder gå i stå, fordi folk ikke kan arbejde sammen. Og det har jeg ikke tålmodighed til. Folk her skal være villige til at forstå hinanden på tværs af nationaliteter og kulturer, og der er ingen skillevægge mellem salg, service og udviklingsafdelingen. Vi er et team på nu 430 medarbejdere, som sammen kaster os ud i nye udfordringer og sammen løser de problemer, der naturligvis kommer undervejs. Noget af det sværeste som leder, er at få folk til at gå samme vej.” Men lykkes det, kommer resultaterne også. Og det gør de hos AnyTech365, som de seneste år har været præget af nogle gigantiske stigninger i omsætningen og medarbejderstablen. Derfor har de store investorers øje længe været rettet mod den danskejede virksomhed.

Alting har en pris

Den amerikanske kapitalfond, Duet, kom med det bedste tilbud – ikke kun økonomisk.

“De vil have AnyTech365 gjort store i USA, og de køber os, fordi vi er størst i Europa. Ambitionerne er enorme,” forklarer Janus, som i nogle år levede i et konstant dilemma. 

“På den ene side kunne jeg tænke mig at sælge og trække mig tilbage. Og på den anden side er jeg fascineret af vores ekspansionsmuligheder og vil ikke forlade mit livsværk. Det sidste vægter tungest,” fortæller Janus Rægaard Nielsen, som ikke lægger skjul på, at hans eventyr også har en bagside. Alt omkring ham har fået anden prioritet, siden han gik “all in” og investerede næsten alt hvad han ejede i AnyTech365.

“Det er lange arbejdsdage, lange forretningsrejser og der ligger altid et tungt ansvar på mine skuldre. Det er et valg, jeg har truffet, men lad være med at tro, det er let. Heldigvis møder jeg forståelse og opbakning på hjemmefronten,” fortæller den danske iværksætter. I flere omgange har han solgt mindre aktieandele og scoret en gevinst. Med det seneste salg bør hverken Janus, hans børn og mulige børnebørn få økonomiske bekymringer. Handlen er finansieret delvist kontant og via nye aktier, og med en klar aftale om, at Janus bliver i AnyTech365.

“Aftalen siger også, at jeg bliver her i Marbella. Det er her, jeg hører til. Jeg skal ikke rende rundt i jakkesæt og leje chef i USA. Det er slet ikke mig,” slutter Janus.

Janus er derimod i sit sande jeg, når han ser ud over de mange medarbejdere i det store kontorlandskab. Så ser han hjulet køre. AnyTech365-hjulet kører rigtig godt.

Af Henrik Andersen, henrik@norrbom.com
Foto: Mugge Fischer

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa