Det danske magasin i Spanien
Den skæve vinkel – Siff Frost

Det er en pige med mange interesser, der er ny frontfigur i Club Danés i Fuengirola / Mijas. Siff Frost har kun boet på Solkysten i tre år, men hun har taget det hele til sig – og lidt til. Med lidt vilje, og en masse god energi, har hun sat en masse skibe i søen. Det gælder både privat, forretningsmæssigt og i den danske klub.

Det var spændende med alle de tal, bogstaver og energier, der pludselig var i luften.

Det fik Siff til at tage numerolog-uddannelsen – og det rette navn. Det skulle vise sig blot at blive én blandt mange uddannelser, og vidt forskellige interesser, for den livsglade pige.

Hun blev kosmetolog, social- og sundhedsassistent og kom ind i psykiatrien. Her blev ingen opgave for stor for den selvsikre pige, som i en årrække tog hånd om de hårdest belastede borgere i Slagelse Kommune. Udfordringerne stoppede ikke her for Siff Frost. Sideløbende åbnede hun sin sundhedskonsultation, som i dag er mundet ud i online konsultationen livingbyfrost.com. Der blev travlt i butikken, da hun tog den amerikanske uddannelse primært for læger og sygeplejersker ”Functional Medicin Practitioner”. ”Fra første konsultation arbejder jeg på at finde det bagvedliggende motiv til en sygdom via fokus på kost og livsstil,” fortælle Siff. Fra hjemmekontoret laver hun tests, kostplaner og studerer forløb for patienter fra talrige lande. ”Mine synspunkter forenes ikke altid med sundhedsstyrelsernes retningslinjer, for mange patienter bliver ikke raske og sunde. Ofte skal der kost- og livsstilsændringer til og tarmen skal analyseres,” mener den danske ernæringsterapeut. Hun elsker sit job og kæmper for sine patienters sundhed og velvære.

Ny kostplan til Club Danés

Det samme gør hun for den danske klub i Fuengirola / Mijas. Club Danés har det seneste år været præget af splid, faldende medlemstal og en formand, der gik i utide. ”Der var indlysende, vi havde brug for nyt blod. Det har vi fået nu fra en ny stor bestyrelse på elleve personer, der alle har varmt blod i årene og hjertet på rette sted,” lover Siff. Det er yngre folk, der er kommet til – folk der ikke er bange for at tage fat. ”Flere i den nye bestyrelse er succesrige erhvervsfolk. Det giver en kreativitet og energi, jeg elsker,” fortæller den nye formand, som også er glad for at have fået selskab af musikeren Lars ”Chief 1” Pedersen. ”Jeg lover, vi fremover får masser af musik i klubben. Der bliver også masser af aktivitet for de yngre og familierne.” Siff Frost drømmer om at få Club Danés tilbage dertil, hvor klubben stod for et par årtier siden med 8-900 medlemmer.

Med ny bestyrelse og ny restauratører lover Siff nu nye tider. ”Her er jo masser af dynamik blandt danskerne på Costa del Sol. Det er den dynamik, jeg nu håber vi kan samles om her i klubben. Da jeg selv kom for tre år siden, søgte jeg en erhvervsklub og ville gerne slå rødder. Det lykkes delvist her. Nu gør vi det helt, og alle er velkomne.” opfordrer Siff Frost energisk. Energien mærkes helt til Estepona.

De mange interesser

Siff Frost har nemlig mange jern i ilden. Et af dem er i Rotary i Estepona. Det er langt fra både hjemmet og klubben, men den aktive danske pige faldt for det unge sind og de mange nationaliteter, der præger velgørenhedsorganisationens afdeling dér. ”Vi hjælper og arbejder på at forbedre lokale forhold. I disse måneder er vi i gang med at indsamle midler og plante træer efter en skovbrand,” fortæller hun. Der sås og plantes også i privaten i Alhaurin el Grande. Det store haveareal får Siff fint udnyttet til at dække sit eget behov for frugt og grønt.

Siff Frost har altid gang i noget, har masser af familie og folk omkring sig – plus fire hunde.

”Det er som om, jeg får alle mine interesser udlevet her. Sådan var det ikke i Danmark.

Jeg kan sagtens se mig selv blive gammel her.”

Først faldt hun for sin Michael, så sit Spanien, og så faldt både tal, bogstaver og brikkerne på plads i numerologens puslespil.

Fortæl en ting, som (næsten) ingen ved om dig?

Jeg er altid meget åben, men kun de færreste ved, jeg er jæger. Det er lidt ømtåleligt, fordi mange er imod jagt – særligt herregårdsjagt. Men rigtig jagt er noget helt andet. Det sidste har jeg været på nogle gange i de norske fjelde. Engang skød jeg en kronhjort så stor, at jeg måtte partere den i fire dele for at kunne bære den ned til bilen.

Det bedste og værste ved Costa del Sol?

Jeg elsker klimaet og mentaliteten blandt alle nationaliteter. Her er højt til loftet, og man snakker med folk i køen i supermarkedet i stedet for – med sur mine – at kræve en ekstra kasse åbnet. Netop det sidste er det værste ved danskerne: deres blok over småting. Det samme gælder her på Costa del Sol.

Din dårligste vane?

Jeg har svært ved at slappe af. Det skyldes, at jeg elsker mit arbejde – både på min online sundhedsklinik og i Club Danés. Omvendt spiser jeg altid sundt, og jeg hverken ryger eller drikker.

Din bedste og dårligste handel?

Hvis handel kan sættes lig med aftale, så var det, da jeg sagde ja til min mand nummer to.

Min værste handel var alle de ressourcer jeg engang investerede i et hus med min første mand. Da alt endelig stod klart, skulle vi skilles og huset sælges. Det blev et dårligt salg – midt i finanskrisen.

Hvad gør dig nervøs?

Højder – selv når jeg går på en badebro. Det er ikke godt.

Derudover er jeg svær at gøre nervøs.

Har du et godt ritual?

Jeg giver mig dagligt tid til at nyde solopgangen fra min terrasse i vores hus i Alhaurín el Grande. Det er ren energi, og det røde sollys er godt for vores nattesøvn.

Hvem kunne du godt tænke dig at drikke en øl med?

Jeg er mere til vin, og jeg tager gerne et godt glas med Eleuterio Sánchez. Det er en spansk advokat og forfatter, som blev dømt for drab under Francos regime. Han flygtede fra fængslet og blev senere folkehelt. Boney M skrev en sang om ham. Det er selvsagt mange år siden, men han lever stadig.

Tror du på Gud?

Ja – men jeg tror mere på mig selv og livets gang. Generelt er jeg ikke stor tilhænger af religion, da det ofte skaber krig og ufred.

Har du en helt – eller et forbillede?

Det er min farmor. Hun var et hoved lavere end jeg, men den største fighter jeg nogensinde har kendt. Hun havde ikke altid livet med sig, men hun fik altid orden på det hele. Hun blev 93 år.

Hvad er det vildeste, du har gjort eller prøvet i dit liv?

Det var, da jeg mødte min mand for syv år siden. Vi mødtes på Tinder, og jeg havde aldrig troet, jeg skulle møde en mand den vej rundt. Vi kyssede første minut vi mødtes, vi flyttede sammen efter en uge og blev gift indenfor samme år.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.