Den skæve vinkel: Peder Rathleff

Den skæve vinkel: Peder Rathleff

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

En konge kommer til kysten. Om ikke en rigtig konge så i det mindste en ægte restaurationskonge. Peder Rathleff gør en sjov tanke til virkelighed, ved nu at åbne to Daddy-restauranter i Fuengirola. Det er endnu et skud på stammen fra en utrættelig mand, der altid har taget fat fra bunden, fået sine slag – men også nydt sejrens sødme. 

Historien er anderledes – meget anderledes. Man skal blande landbrug, byggeri og restauration, og krydre med lidt Danmark, Letland og Spanien for komme frem til Peder Rathleff. Han har altid brændt for sine forretninger – og nu brænder hans hjerte også for Spanien. Med store forretninger i både Danmark og Letland skulle man ellers tro han var mættet – men Peder Rathleff kan ikke sidde stille. 

Et ben i tre lejre

For overblikkets skyld skruer vi tiden 15 år tilbage. Et godt tilbud og en god mulighed får Peder, fruen og deres fire børn til at flytte til Letland. Mens de fleste danskere drømmer om sol og syden, drømte Peder om landbrug, natur og fredelige omgivelser for familien. ”Jeg fik tilbudt et fantastisk gods fuldt med muligheder. Tilmed er halvdelen af landet dækket af skove og er fantastisk smukt,” fortæller Peder Rathleff, som omtaler Letland som ”hjemme”. Godset blev familiens domicil og sæde for de mange aktiviteter, som indebar 150 medarbejdere. ”Jeg har altid haft mange interesser og et ben i flere lejre,” fortæller den danske iværksætter med et smil. Hans lejre har strakt sig over landbrug, byggeri og renovering til restaurationer i både Danmark og Letland. ”Det har været et liv i arbejdstøjet og altid på farten. Jeg kunne tilbringe dagen på byggepladsen, aftenen på mine restaurationer og natten i døren på min natklub. Så fik jeg tre til fire timers søvn inden toget kørte igen,” fortæller Peder, som understreger, at han elskede det, og hans familie var med på ”legen”. ”Min kone var lige så aktiv. Hun dedikerede sig hjemmefra til alt det administrative og vores fire børn. Da hun blev alvorligt syg var min krise ikke kun følelsesmæssig. Jeg stod pludselig med det hele og røg ned i et stort sort hul,” fortæller en hudløs ærlige Peder Rathleff. Men så tog hans børn fat. – Både i deres far og familiens forretninger. Peder vil savne sin hustru for altid, men resten kom tilbage på sporet. Lige inden Covid-19 pandemien brød ud tog familien på sin første rejse sammen nogensinde. Turen gik til Fuengirola.

Daddy indtager Fuengirola

Peder Rathleff forstår fint man falder for Sydspanien. Og tilsvarende at iværksættere slår sig løs. ”Coronakrisen har været umenneskelig hård – særligt for restaurationsbranchen.  Priserne på selv gode lokaler er jo styrtdykket,” forsikrer den danske restauratør, som ikke var længe om at hive checkhæftet frem. Peder Rathleff har klare planer. Hans børn kalder ham Daddy – deraf kommer det nye brand. Daddy ligger ud med en irsk pub, en gourmet restaurant og en dansk frokostrestaurant. Og mere er på vej. ”Jeg elsker jo at starte ting op. Mit hjerte banker for mine projekter,” bliver hans næstsidste ord.

Hans hjerte banker dog endnu ikke for en ny kvinde, selvom det absolut har åbnet sig. ”Lad mig være ærlig; det er svært at leve sammen med en type som mig,” slutter han med et lunt smit. Peder Rathleff kan aldrig sidde stille. 


Ti skæve til Peder

1. Fortæl en ting, som (næsten) ingen ved om dig.
Som helt ung tog jeg alene springet i faldskærm fra 600 meters højde. Ingen tror på mig, fordi jeg lider af højdeskræk.

2. Din dårligste vane?
Jeg ryger for mange cigarer. Men jeg elsker dem alle – særligt dem fra Brasilien.

3. Din bedste og dårligste handel?
For 20 år siden købte jeg mit nuværende hjem i Letland for 130.000 danske kroner. Det er et gods på ti hektar og 1.700 kvadratmeter bolig. Jeg tør slet ikke tænke på, hvad det er værd i dag. Min værste handel er også den mest tossede. I en rigtig herrebrændet købte jeg engang en pølsevogn. Tilmed tog det mig halvandet år at komme af med den.

4. Hvad gør dig nervøs?
Ting som Coronavirussen. Jeg har både sukkersyge, for højt blodtryk og lidt hjerteproblemer. Heldigvis bliver jeg vaccineret nu.

5. Har du et godt ritual?
Jeg er blevet bedre til at slappe af på min båd, stoppe op, se ud over havet, nyde en kop kaffe og en cigar.

6. Det kedeligste job, du nogensinde har haft?
Det har været rengøringsarbejde på en fabrik. Det gør jeg aldrig igen.

7. Hvem kunne du godt tænke dig at drikke en øl med?
Jeg tager ikke så meget som en øl, når jeg arbejder. Og da jeg arbejder altid, bliver der sjældent tid til en øl. Skal det nu være, så skåler jeg med mit personale.

8. Tror du på gud?
Jeg ville gerne sig ja, men svaret bliver nej. Min kone troede på gud men blev pint ihjel af sin kræftsygdom. Havde der været en gud, havde hun ikke fået så smertefuld en afsked.

9. Den bedste restaurant på Costa del Sol?
Det er naturligvis mine egne tre – og så Kudamm i Fuengirolas lystbådehavn. Det er godt, hyggeligt og med god service. Dertil kommer, at jeg elsker havne og både.

10. Hvad er din største force som menneske?
Det er min styrke og udholdenhed. Når jeg går i gang med noget, bliver det udført. Det sagt, så har min stædighed også kostet mig penge.

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa