Det danske magasin i Spanien
Den skæve vinkel: Lasse Bøgh

Den skæve vinkel: Lasse Bøgh

Han er Solkystens rare IT-installatør. Den altid servicemindede Lasse, der løser computer-problemer, installerer internet, tv og finder dit rette telefoni-abonnement. Men Lasse Bøgh har mange skjulte talenter. Han kan også bygge huse, køre på éthjulet cykel, være familiefar og slå alle i padel.

Musikken spillede, og der var altid frække chicks og friske fyre i dele-lejligheden i Fuengirola. Der blev arbejdet hårdt på hverdagene – og festet lige så hårdt i weekenderne. Det var præcis dét, Lasse havde drømt om, da han lagde et halvkedeligt og rutinepræget liv i Danmark bag sig. ”Det var en sjov og meget lykkelig tid, som nærmest satte sig fast i sjælen på mig,” fortæller Lasse. Han har det stadig sjovt og er lykkelig, men på en helt anden måde.

Lasse Bøgh havde det hele foran sig. Godt job, god løn, god bolig og godt selskab. Men han havde også et vækkeur, der trofast ringede klokken 6.00. ”Jeg boede i Århus og arbejdede i Horsens, så jeg kørte tidligt hjemmefra. Så stod den på arbejde, stress, lidt sport og sent hjem. En dag blev jeg nødt til at se mig selv dybt i øjnene og gøre noget ved det, for sådan her ville jeg ikke leve mit liv,” fortæller en ludærlig Lasse. Hans drøm hed Australien, men den fik rådgiveren på Arbejdsformidlingen lavet om på. ”Hun kunne virkelig læse mig. Hun kunne se, jeg blot havde brug for lidt luftforandring og ikke behøvede rejse så langt væk. Tilmed forklarede hun mig, at jeg kunne få min a-kasse tre måneder med til Spanien. Det blev nærmest serveret på et sølvfad.”

Kaos på Finn’s Corner

På sølvfadet stod der også tre måneders sprogskole i Málaga og dele-lejlighed i Fuengirola. Det var rene vitaminer for krop og sjæl. ”Det var en kort tid – men en fantastisk tid. Alt nyt var godt nyt – også da jeg møder en gut, som fortæller mig, de mangler en medarbejder til på en lille dansk restaurant i Torremolinos,” fortæller Lasse, som begynder at smågrine. Rammerne på Finn’s Corner var nemlig langtfra de bedst tænkelige. En tjener havde netop sagt op, kokken tog meget let på sit arbejde, og Finn selv tog sin første sjus inden middag og blev derefter siddende ved sit stambord på terrassen. Han led af voldsom sukkersyge og havde fået skåret halvdelen af benet af. ”Alt var kaos – altid. Det hele kulminerede, da kokken en dag stak af med kassen og cigaret beholdningen. Da smed jeg håndklædet i ringen,” fortæller Lasse Bøgh. Han var dog langtfra ude af kampen – tværtimod. Mange af stamgæsterne kom nemlig fra den danske klub i Torremolinos, som flere gange havde efterlyst et IT-kursus. Det fik Lasses tanker tilbage på sin tid som underviser på Frederikshavn Handelsskole. ”Jeg husker tydeligt vores første introduktionsmøde i klubben. Der var næsten 50 fremmødte, som både ønskede undervisning og privat service og installering. Dét kunne jeg lide – og se en fremtid i.”

IdeaData blev en god idé

Der kom hurtigt gang i Lasse og IdeaData – nu på hele Costa del Sol. Vi skal skrue tiden tilbage til midten af nullerne. Og vi skal forestille os et Solkysten stærkt præget af ældre skandinaver med et higende ønske om at få PC, internet og skandinavisk tv i hjemmet. Da det gik bedst havde Lasse en håndfuld medarbejdere i sin fold. I dag har han kun sin mest betroede mand med sig. Det er nok. ”Jeg tager installationerne og løser computer-problemerne. Sammen arbejder vi på renoveringen af et par huse. Det er en aktivitet,

der pludselig blev hægtet på af sig selv for nogle år siden,” forklarer Lasse Bøgh og uddyber: ”Jeg renoverede mit eget hus, og så spurgte andre, om jeg ikke kunne hjælpe dem.” Bag Lasses renovering lå behovet for mere plads. Der var nemlig børn på vej.

Den gyldne balancegang

Vi bliver dog i nullerne lidt endnu – dengang flyselskabet Sterling havde god luft under vingerne. Lasse fløj altid med Sterling – og han havde aldrig travlt med at komme igennem check-in skranken. Her stod Flores nemlig, og hun tog altid kærligt imod Lasse. ”En dag blev vi enige om at mødes uden for lufthavnen – og rejse videre sammen,” fortæller den danske familiefar. For ni og fem år siden kom Emma og Xander til. ”Vi er heldigvis meget enige om opdragelse og de værdier familien skal bygges op omkring. Tilsvarende er vi enige om, at vi skal have et godt socialt liv – både sammen og hver for sig.” Derfor er Lasse fast mand blandt 15 gutter, der ofte spiller padel, laver hyggemiddage og tager på weekend ture med børnene. Nogle har kendt hinanden siden de kom. Det er snart to årtier siden. Så det er gode venner – nære venner, der aldrig glemmer de sjove tider. Dengang de boede i dele-lejlighed og musikken spillede til sent.

Ti skæve til Lasse

Fortæl en ting, som (næsten) ingen ved om dig?

Jeg kan køre på éthjulet cykel og jonglere samtidig.

Det lærte jeg på efterskole i mine unge dage.

Det bedste og værste ved Costa del Sol?

Noget af det bedste er mit arbejde med IT-løsninger og installationer.

Jeg gik jo fra stress og mavesure kunder i Danmark til glade og taknemmelige kunder her. Det værste er det tilbagevendende bureaukrati. Det er blevet bedre, men det hænder fortsat, at man bliver ”smidt” rundt i systemet.

Din dårligste vane?

Det er mine spisevaner efter kl. 21.00 – så bliver jeg sliksulten.

Din bedste og dårligste handel?

Den bedste var købet af min penthouse lejlighed til 110.000 euro i Urbanisationen Vista Verde i Mijas i 2016. Jeg boede der til leje, men ejeren forsvandt og banken overtog boligen. De solgte den så til mig for en slik. Jeg tror bare de skulle have dækket boliglånet.

Den værste var købet af mine Norwegian aktier for små tre år siden. De er ikke meget værd i dag.

Har du et godt ritual?

Min ældste datter og jeg siger altid ”du og jeg for evigt” på tre sprog til hinanden inden vi siger godnat. Det var hende, der begyndte på det som lille, men ritualet holder vi fast i.

Hvem kunne du godt tænke dig at drikke en øl med?

Det skulle være med den danske iværksætter og forretningsmand Martin Thorborg.

Jeg synes, han er cool, lige frem, ærlig og helt nede på jorden på én og samme tid.

Tror du på Gud?

Nej – jeg tror på mig selv, min familie og på mine bedste venner. Af samme årsag er mine børn ikke døbt, og jeg er heller aldrig blevet gift. Det sidste kunne måske ske, men det er mere af praktiske årsager.

Er der noget, du fortryder i dit liv?

At jeg ikke fik rejst noget mere alene inden jeg kom i fast parforhold og fik børn.

Vel er jeg social, men jeg har det også fint, når jeg er alene. Jeg gik caminoen alene og burde have taget på flere alenerejser.

Har du en helt – eller et forbillede?

Det er min mor og far. Min far lærte mig købmandskabet, og min mor gav mig alle de bløde værdier. Jeg er lykkelig for at have fået begge dele med mig.

Hvad er det vildeste, du har gjort eller prøvet i dit liv?

Da jeg slap alt i Danmark og flyttede herned den 30. juli 2004.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.