Det danske magasin i Spanien
Den skæve vinkel – Friederich Damore Bruun

Den skæve vinkel - Friederich Damore Bruun

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Det handler om at finde balance, de positive tanker og undgå kroniske lidelser. Friederich Damore Bruun er en varm og livlig sjæl, der har brugt de sidste to årtier på studier og forskning, samt at guide og behandle klienter, så de kan opnå den optimale livskvalitet. Han har den selv – men tilstår at han kæmpet for at finde den. Friederich Damore Bruun har nemlig også haft sine ture rundt i livets karrusel.


Han var kun 16 år, da han kridtede skoene og flyttede til Costa del Sol. Et hurtigt sommervisit havde overbevidst den purunge dansker om, at det var her, han skulle leve sin ungdom. ”Det var som at få benzin i blodet. Der var fest og farver over Solkysten dengang, specielt i Torremolinos, og jeg stortrivedes i bar- og restaurationsmiljøet. Jeg var tennistræner om eftermiddagen og arbejdede på byens barer til ud på de små timer. Det var en sjov tid – en tid uden bekymringer, som jeg ikke vil bytte for noget andet,” forsikrer Friederich. Folk kommer og går, specielt på Costa del Sol, men den unge svensker mødte mennesker og skiftede bekendtskaber, som den dag i dag er hans bedste venner. Friederich mødte sin tidligere kone i denne tid og det var hendes kræftsygdom, der fik Friederichs øjne op for alverdens anderledes måder at behandle sygdomme og kroniske lidelser. ”Vi fik at vide, hun havde fire måneder tilbage at leve i. Det var præcis den tid, det tog en tysk læge og alternativ behandler at kurere hende. Fra dén dag vidste jeg præcist, hvad jeg skulle i gang med at læse til,” kommer det klart fra Friederich Damore Bruun.

Små ændringer – store forandringer

Det handler om fedtstofskifte, udrensningsmekanismer, energiproduktion, citronsyre cyklus, nerve transmitere, mælkesyrebakterier, svamp og andre komplicerede begreber. ”Vi har fået indprentet, at hvis vi er syge eller blot føler os utilpas, skal vi gå til lægen. Det er fint nok, men deres blodprøver viser ikke alt, præcis som medicin ofte ikke er den bedste løsning for kroppen. Faktum er, at vi mennesker delvist kan helbrede os selv. Vores laboratorietest og interviews giver den enkelte klient en klar handlingsplan, som kan hjælpe ham eller hende på vej. I grove træk handler det meget om kost, motion og tilskud. Små ændringer kan gøre meget. Og hvis du allerede har det godt, kan vores programmer og coaching give dig endnu mere livskvalitet,” forklarer Friederich, som i dag har konsultation i både Danmark og på Costa del Sol. De sidste mange år har han pendlet mellem nord og syd – og han elsker det. ”Jeg føler mig jo hjemme begge steder og føler, jeg får det bedste med mig fra hvert sted.” Kalenderen er fyldt med konsultationer, foredrag og kurser. Friederich Damore Bruun sprudler af energi. Men den positive energi kommer også andre steder fra.  

Altid frisk på nye eventyr

Friederich Damore Bruun er nemlig blev ramt af kærligheden. ”Det er ren vitamin for krop og sjæl at møde en kvinde, der er 19 år yngre end dig selv. En ting er at blive glad for en kvinde. Endnu bedre er det, når hun tager initiativ og hiver dig med ud på nye eventyr,” fortæller Friederich, som for 18 måneder siden blev far igen – som 47-årig. ”Man må ikke bilde sig ind, at alderen er en hindring. For mig er det 99 procent positivt at blive far i en sen alder. Det giver en fantastisk energi og ro i kroppen på én og samme tid,” bliver de sidste ord fra Friederich Damore Bruun. Han sprudler af livskvalitet. Kost, træning og tilskud har været vejen frem. – og en lille smule kærlighed. 


Ti skæve til Friedrich

1. Har du en tilbagevendende drøm?

Jeg vil gerne lære at sejle og have min egen sejlbåd.

2. Hvad er din mærkeligste vane?

Jeg kommer altid for tidligt – til alt. 

Jeg sad faktisk og ventede i bilen et kvarter inden dette interview med dig.

Med min far og farfar var det endnu værre…

3. Hvornår bliver du blød om hjertet?

Når jeg er sammen med min datter – hun er bare 18 måneder gammel. Hvis man bliver blødere om hjertet med alderen, bliver man endnu blødere, når man tilmed bliver far igen.

4. Hvornår viste du, hvad du skulle bruge dit liv på?

Da jeg var i midten af 20’erne vidste jeg, at jeg ville arbejde med helse, velvære og være mentor. Allerede dengang var jeg dybt betaget af helheden. 

5. Hvilken er byernes by?

Det er New York. Jeg er vild med kontrasterne og stemningen. For små ti år siden fik jeg en arbejds- og opholdstilladelse på et halvt år. Den tid glemmer jeg aldrig.

6. Hvornår er du i dit bedste moment?

Når jeg modtager en mail fra en glad klient, eller kan se klare forbedringer hos mine klienter.

7. Helt du en helt eller et forbillede?

Det er læge og helseguruen Bruce Lipton. Han er innovativ og en af de få, der gør en forskel. Det var ham, der inspirerede mig til at starte i branchen.

8. Hvem ville du gerne drikke et glas vin med?

Mine to voksne børn.

9. Hvad er dit nytårsforsæt?

At bruge mere tid på mig selv – blandt andet til træning. Jeg bruger meget tid på arbejde, rejser og familien. Nogle gange glemmer jeg lidt mig selv.

10. Tre hurtige råd til at blive sundere og stærkere?

Sæt fokus på din kost, træning og tilskud. 

Spis flere kulhydrater, proteiner og feststoffer. Tilsæt vitaminer og mineraler og forøg dit fysiske aktivitetsniveau.   

Af Henrik Andersen, henrik@norrbom.com

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa