Det danske magasin i Spanien
Den skæve vinkel: Brian Nielsen

Den skæve vinkel: Brian Nielsen

Krisen har været hård for alle – også for Brian Nielsen. Hverken han, familien eller hjertebarnet ”Brian Nielsen Golf & Events” har dog været i nærheden af en KO. Tværtimod. Den gamle bokser sprudler af energi, og golf-bookingerne begynder atter at tikke ind.

Han holder sig godt, har god farve i ansigtet og masser af liv i øjnene. Brian Nielsen holder sig i fin form, træner vægte og bokser flere gange om ugen. Vægten siger 120 kg. Det er blot 8-10 kg fra dengang han tog kampen op mod verdens allerbedste boksere. 

Bare to omgange til…

Det er de store kampe, han huskes for. Dem mod Evander Holyfield, Larry Holmes, Tony Tubbs, Lionel Butler og Mike Tyson. Men Brian vil lige så gerne huskes for noget andet. ”Jeg har aldrig tabt til hverken en dansker eller en skandinav – heller ikke som amatørbokser,” fortæller Brian Nielsen, som kan se tilbage på en lang karriere og 67 professionelle kampe – heraf 64 sejre. Vel er han fræk i replikken, men inderst inde er den danske sværvægter ydmyg og taknemmelig for sin karriere. Han fortryder intet – men er kun ærgerlig over én lille ting. ”Havde jeg fået bare to omgange til mod Tyson, kunne alt være sket,” kommer det fra Brian Nielsen. Og han mener det alvorligt på trods af, at han var bagud på point og havde været en tur i gulvet. ”Tyson var ved at være træt. Planen var at jeg skulle passe på mig selv de første fem-seks omgange for så at skrue tempoet op. Taktikken holdt, og i netop femte og sjette omgang kommer jeg langt bedre ind på ham. Han begyndte at blive mør og kommentere det også efter kampen,” fortæller den danske exbokser, som i stedet blev stoppet på en øjenskade efter netop sjette omgang.

Men det er ikke kun Brian, der kan slå fra sig i hjemmet hos Familien Nielsen i Calahonda i Mijas. Her har han tre stærke piger omkring sig.

Brians stærke piger

Mange forældre begynder at bekymre sig for sine børn, som de når teenager-alderen. Men Brian har det stik modsat. ”Mine 12-årige tvillinger er sunde, stærke og klarer sig godt. De er gjort af et godt stof og skal nok klare sig. Det er jeg ikke i tvivl om.” Cecilie og Mille opdrages efter danske normer og værdier, men går i spansk skole. ”Jeg har altid ment de fremmede skal indordne sig. Det samme gælder os. Derfor har mine piger fra starten gået i spansk skole. Det er også det eneste rigtige for dem, hvis de ønsker at skabe sig en fremtid her,” fortæller Brian Nielsen. Fremtiden for den tredje af hans stærke piger står klokkeklar. Den hedder Golf & Events. ”Det har altid været lysten, der driver værket. Og værket drives af min hustru Jeanette. Virksomheden er hendes ære, for jeg hygger mig blot med vores gæster på golfbanen,” smiler Brian. 2020 skulle have været deres bedste år, men så kom Coronavirussen og ødelagde det hele. ”Vi kommer stærkt igen. Bookingerne tikker ind igen nu, og snart kan vi alle rejse og leve frit igen,” er Brian Nielsen sikker på og runder af: ”Costa del Sol er et fantastisk sted for golf, rejser og livsnydere. Alt er godt og til gode priser.”

Med en handicap på 15,8 slår Brian Nielsen på golfbanen ikke fra sig, som han gjorde det i bokseringen. Men han elsker det og har det fantastisk. 


Ti skæve til Brian

1. Fortæl en ting, som (næsten) ingen ved om dig.

Som dreng gik jeg i flere år til redskabsgymnastik. Det foregik på god, gammeldags manér. Så har jeg også mødt og spillet en runde golf med Bill Clinton.

2. Din dårligste vane?

Jeg har mange – men de er små. Blandt andet er jeg for meget min mobiltelefon. Og så er jeg meget impulsiv selvom det vel både kan være godt og skidt.

3. Din bedste og dårligste handel?

Jeg købte engang nær Slagelse et sommerhus for 290.000 danske kroner og solgte det to år efter for 1,2 millioner. Gennem årene har jeg investeret i en del selskaber, og særligt min investering i powernet.dk har været rigtig god. Blandt de dårlige kan jeg ikke komme udenom købet af nogle store jordstykker i La Cala de Mijas. Det skulle jeg have holdt mig fra.

4. Hvad gør dig nervøs?

Elevatorer. Dem kan jeg ikke lide. Jeg er ikke god til at blive lukket inde.

5. Har du et godt ritual?

Jeg smiler til verden – så smiler den til dig.

6. Det kedeligste job, du nogensinde har haft?

For mange, mange år siden stod jeg vagt på Storebæltsbroen. De var lange vagter på 12 timer og stod jeg alene, var det død sygt.

7. Hvem kunne du godt tænke dig at drikke en øl med?

Bokseren George Foremann – mit store idol og mestrenes mester. Han er også præst og en rigtig god mand. Jeg har mødt ham og snakket godt med ham. Men jeg tog gerne endnu en god snak med ham.

8. Tror du på gud?

Ja – og han tror på mig! Spøg til side, så tror jeg på Gud men uden at være religiøs. Jeg er sikker på, vi har en overmagt.

9. Din bedste KO?

Der er 43 stykker at vælge i mellem, men jeg vælger dén mod Lionel Butler i KB Hallen i efteråret 1998. Han var en af de største dengang og en stor triumf at slå ham ud.

10. Drømmer du til tider om et come back?

Nej – man skal stoppe i tide. Jeg har haft mine store kampe og kom meget længere end jeg nogensinde havde drømt om. 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.