Det danske magasin i Spanien
Den skæve vinkel – Alex Nielsen

Den skæve vinkel - Alex Nielsen

Han har haft en masse – og tabt det hele. I dag har han nok – og har det bedre end nogensinde. En ærlig og livserfaren Alex Nielsen fortæller åbent om livets rutcheture; at smage sejrens sødme og få tørre tæsk. – At blive skilt, skabe familie og etablere en ny virksomhed.

Foto Mugge Fischer

Han har altid været i psykisk balance. Nu har han smidt 17 kg. og er også kommet i fysisk balance. Det er en rolig og afbalanceret Alex Nielsen, der tager imod invitationen til at blive månedens skæve vinkel.

Trods sine 47 år har han prøvet lidt af hvert. Det var i alt fald kun de færreste, der havde forestillet sig, at den unge slagterlærling fra Aalborg skulle komme så vidt omkring.

”Jeg elskede faget men husker, jeg gerne ville lære noget andet. Derfor blev jeg også tømrerlærling,” fortæller Alex, som en dag, lidt tilfældigt, med min bror blev præsenteret for en villa på tvangsauktion. Brødrene slog til og Alex gjorde, efter fyraften, håndværkertilbuddet til en lækker villa. Det blev indledningen til en raket karriere inden for byggeri og ejendomshandel.

Mistede sig selv

Ti år senere stod Alex og hans bror med 176 mand på lønningslisten. De stod også ti minutter fra en konkurs – men anede det ikke. ”Alt gik godt, og alt gik hurtigt. Alle vores byggeprojektet blev en succes, og alt blev større og større. Men det blev jeg ikke lykkeligere af,” indrømmer den forhenværende bygherre. Der blev handlet for svimlende store beløb og Alex kæmpede med at holde styr på den enorme medarbejderstab.

”I begyndelsen var jeg da flyvende, når vi præsenterede nye byggerier og fik dem solgt på rekordtid. Senere blev det alt for stort, nærmest uoverskueligt, og det var som om, jeg mistede mig selv,” fortæller Alex. Finanskrisen satte en kedelig stopper for det hele. Men det blev en ny start for Alex, som fandt sig selv igen – på Solkysten.

Gartnerens smukke datter

Der skulle ske noget nyt, så Alex hoppede med på vognen, da hans bror købte et lille biludlejningsfirma. Alex faldt godt til – både på arbejdet og i hans nye hus. Det gjorde hans daværende kone imidlertid ikke. ”Jeg blev single og havde brug for lidt hjælp i huset. Jeg fik bl.a. en gartner til at holde haven. Han var lige så god, som hans datter var smuk,” fortæller Alex Nielsen om den dag, gartneren tog sin datter med på arbejde. Sara er halvt dansk / spansk og det passede fint til Alex’ temperament. ”Der er jo krudt i Sara, som i det små var begyndt at udleje et par ferieboliger. Det syntes jeg om, så vi fandt hurtigt godt sammen – både privat og arbejdsmæssigt.” I dag har de sammen Isabella på ti – og ti medarbejdere. Det er lykken for Alex. ”Vi har en lille god familie og en lille god virksomhed. Der er nærhed og åbenhed hele vejen rundt. Det er meget bedre for mig,” fortæller Alex, som dog indrømmer, at han (næsten) arbejder lige så meget som dengang han var stor bygherre. Det kræver sit at holde Málaga Ferieboligudlejning kørende. Siden er ejendomsmægleren Homes in Málaga kommet til og en ny udlejningsportal til gør-det-selv udlejeren er lige om hjørnet. Alex Nielsen vil gerne en masse – og gør en masse. Han taber sig også.

På rejse med laptop’en

Målet er at komme ned på 90 kg. Alex indrømmer, han for blot et halvt år siden lå ”alt for langt over de 100 kg”, men er stolt over at have lagt 17 kg bag sig. ”God kost, træning og en lille smule kærlighed er vejen frem. Det sidste var der ikke mangel på, men kosten og træningen gør jeg nu noget ved – næsten hver dag. Det giver energi og føles godt.” At det skal føles godt er essentielt for Alex Nielsen, som kæmper for at få mere fritid.

”Vi elsker at rejse, men kommer aldrig på lange rejser. Er vi i sommerhuset, har vi altid laptoppen med og arbejder ofte til sent. Vi tager på masser af dejlige weekendture til Granada, Cádiz og rundt i Spanien. Vi nyder det, men har altid laptoppen med,” fortæller Alex helt uden antydning af brok. Til gengæld bliver han alvorlig. ”Jeg har lovet Sara og Isabella, at vi næste år skal holde Nytår i New York – uden laptop. Det bliver jeg nødt til at overholde. De to er pigerne i mit liv, og dem kan jeg ikke løbe om hjørner med.”

Alex Nielsen har, hvad han drømte om – og passer godt på det.

Ti skæve til Alex

Fortæl en ting, som (næsten) ingen ved om dig?

Jeg er en ganske habil rugbyspiller. Fra 1999, og fire år frem, var jeg på det danske landshold. Havde jeg ikke fået en korsbåndsskade, var jeg givetvis røget til en professionel skotsk klub.

Det bedste og værste ved Costa del Sol?

Det bedste er spanierne. De er åbne, varme og gode til at fortælle gode historier. Solen og gastronomien kan jeg heller ikke komme udenom. Det værste er den store rotation. Folk kommer og går.

Din dårligste vane?

Mine kone siger, jeg er meget bedrevidende. Selv mener jeg, min dårligste vane er altid at ville gøre tingene selv. Jeg har svært ved at uddelegere.

Din bedste og dårligste handel?

Jeg har netop solgt vores hus i Benalmádena Pueblo med en ganske god fortjeneste. Min værste handel går tilbage til 2007, hvor jeg sammen med min bror købte et kæmpe stykke land i Nordjylland for at bygge sommerhuse. Så greb Naturfredningsstyrelsen ind, og det hele faldt til jorden. Det kostede dyrt.

Hvad gør dig nervøs?

Alt omkring min ti-årige datter, Isabella. Hun er sund, rask og fornuftig – men alligevel er jeg altid nervøs for hende. Hun er mit ét og alt.

Har du et godt ritual?

Jeg hygger altid med Isabella om morgenen. Vi spiser morgenmad sammen og jeg følger hende til skole. Sidst-på-eftermiddagskaffen tager jeg altid alene med Sara. Det er små ritualer, men jeg nyder hverdagens små glæder.

Hvem kunne du godt tænke dig at drikke en øl med?

Jeg ta’r – endnu en – med min far og svigerfar. Vi hyggesnakker altid godt sammen. Øllen skulle være en ”Classic” – enten Mahou eller Tuborg.

Tror du på Gud?

Det ved jeg ikke. Jeg ville gerne tro, der er noget deroppe – men jeg tvivler, når jeg ser al den ondskab, vi har i verden. Det sagt, så værner jeg meget om de kristne traditioner.

Har du en helt – eller et forbillede?

Nej – jeg har derimod den største respekt for folk, der starter fra bunden og bygger noget op. Jeg beundrer alle, der tager fat. Dovenskab giver jeg ikke noget for.

Hvad er det vildeste, du har gjort eller prøvet i dit liv?

At springe faldskærm solo. Det skete i ’96 da jeg var i militæret. Jeg gik efter faldskærmsmærket. Det var stærkt grænseoverskridende, for jeg er bestemt ikke glad for at flyve.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.