Det danske magasin i Spanien
Málaga for begyndere

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

alt

Den svage og varme morgenvind blæser mit hoved fri for de sidste rester af søvn. Dagen er planlagt, men dog uklar. Klokken er ni og jeg er på vej til togstationen i Fuengirola for at tage toget til Málaga. Dagens plan er simpel – oplev Málaga-provincens hovedstad.

Jeg bor i Fuengirola, og valgte at tage toget til Málaga – en god start på min dag, og et anderledes sceneri end det man ser langs motorvejen.
Jeg ankommer til Málagas hovedbanegård. Denne er indrettet både som shoppingcenter og kunstudstilling. Det er skiftede udstillinger, så man kan aldrig være helt sikker på, hvad man træder ind til, når man ankommer. Lige udenfor banegården er det første, man ser en taxaflok så stor, at det lige så godt kunne være en international lufthavn, man kom ud af. Herfra kan man vælge at gøre flere ting. Skal man mod centrum, er det en gåtur på omkring et kvarter, ellers kan taxaerne klare den sag lidt hurtigere og for et overkommeligt beløb. Málagas centrum er rig på mulighed for shopping, caféer, kultur og oplevelser.

Shop-amok
Elsker du at shoppe? Så vil området i og omkring Marqués de Larios bestemt være et besøg værd. Selve gaden er udsmykket med skulpturer, og kigger man op, er de fine gamle bygninger med kanapper og balkoner som en fantastisk kulisse og i skærende kontrast til de moderne butikker i gadeniveau. Larios har butikker for alle aldre og preferancer. Er du på jagt efter tøj, sko, mærkevarer, solbriller eller måske smykker, så er hovedgaden og de gader der løber parallelt med denne rigtig gode steder at lede. Hvad end du måtte ønske at lægge i din indkøbskurv, så skulle du have en ganske god chance for at finde det i Málagas shoppinggade, Marqués de Larios.

Tapas?
Tapas er en af de spanske traditioner, der stille og roligt er ved at vinde et godt fodfæste i resten af Europa. Har man først nydt ordentlig spansk tapa, kan man godt forstå det. I Málaga er der ganske mange tapasbarer, og det ville være synd ikke at besøge en, når man er i byen. På en sidegade til Marqués de Larios, Marín García, ligger et lille sted, der hedder Lo Güeno. Her får du ikke bare serveret velsmagende tapas, men du får dem også serveret i autentiske omgivelser. Man føler for alvor, at man får en bid af det rigtige Spanien, når man sidder på Lo Güeno.

Oaser i storbyen
Málaga er en storby med fart og tryk på. Den kan til tider virker både larmende og uoverskuelig, men stadig findes der oaser, hvor farten sænkes og man helt glemmer, at man befinder sig i en af Spaniens største byer. Er man til de grønne områder, kan det helt bestemt anbefales at slå et smut forbi Paseo de España, der ligger i forbindelse med havnen. Det er et sted, som kommunen sætter en ære i at holde rent og nyderligt, så man kan gå sig en tur i det parklignende område eller sætte sig et øjeblik og lade alle tankerne flyve. Skulle man have lyst til lidt kultur, mens man nyder storbyens grønne områder, kan man besøge Castillo de Gibralfaro, der stammer helt tilbage fra Maurernes tid (711-1487).

Er man mere herligt byliv, er Málaga fuld af små charmerende pladser. En overset af slagsen er Plaza de Jerónimo Cuervo, der ligger ved Teatro Cervantes. Finder man pladsen, der ligger ganske tæt på byens universitet, bør man stille sig på midten og tage et kig i alle retninger. På Plaza J. Cuervo kan man nemlig se den gamle og nye bydel mødes og smelte sammen. Det er ganske spektakulært.
Lige ved siden af teateret ligger den super moderne Resturente Canela. Her har de fusioneret det spanske og internationale køkken. Det foregår i flotte rammer og der er mulighed for at nyde en frokost eller måske hygge med en middag i stearinlysets skær, mens mørket falder på. Canela er en resturant, som har forstået, at god mad ikke nødvendigvis skal koste en formue.

Har man tid til det, bør man blive i Málaga, til mørket begynder at sænke sig. Det er et smukt syn i og omkring Marqués de Larios og ved katedralen. Her får alt et nærmest gyldent skær, og virker for det blotte øje en smule magisk.

Hvordan kommer man til Málaga?
Sydspanien har, som bekendt, en velfungerede infrastruktur og det offentlige transportsystem er faktisk rigtig godt. Befinder du i Fuengirola, Torremolinos, Benalmédena eller en helt fjerde kystby mellem Fuengirola og Málaga og skal en tur til Málaga, så overvej en ekstra gang, før der bliver ringet efter en taxa. Togforbidelsen er nem, hurtig og billig. Der er mulighed for at stige på i stort set alle byer på kyststrækningen mellem Fuengirola og Málaga. Togene er velfungerende og af høj standard, så der er ingen grund til ikke at tage sig en tur.
Prisen for en voksen vil maksimalt kommer op på 2,65 euro, hvilket må siges at være billigt for en ca. 40 minutters togtur.


Vidste du at?

  • Málaga CF befinder sig i det bedste spanske fodboldrække – La Primera División?
  • Hovederhververne er vinhandel, olivenolieproduktion samt sæbe- og tekstilindustri.
  • Málaga har Spaniens næststørste krydstogtshavn.
  • Málaga var hjemby for den verdensberømte maler Pablo Picasso, og her ligger museet af samme navn. 

Af Martin Eskesen

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa