Det danske magasin i Spanien
PSOE og Podemos stiler mod ny regering · Flere trafikulykker i Andalusien · Broadway til Málaga

PSOE og Podemos stiler mod ny regering · Flere trafikulykker i Andalusien · Broadway til Málaga

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

PSOE og Podemos stiler mod ny regering

 psoe podemos
Med en anelse held får Spanien ny regering inden jul. PSOE og Podemos har nemlig underskrevet et nyt regeringsgrundlag, som skal sikre en fremtidig koalition mellem de to partier. Pagten mellem PSOE og Podemos består, i korte træk, af ti punkter, som har til formål at forbedre landets beskæftigelse, økonomi og sociale ligestilling. Som en del af pagten indgår det også, at Podemos skal have ministerposter. De to partier mangler dog 20 mandater for at få deres plan gennemført. Det ventes dog, at de mindre, moderate nationalistpartier vil støtte det nye udspil. Er det ikke nok, er der berettiget håb for, at partier som Ciudadanos og Partido Popular vil stemme blankt for nu at få løst den politiske blokade, der har lammet spansk politik igennem snart et år.
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 
 
 
 

Flere trafikulykker i Andalusien

trafik uheld 
 
Mængden af dødsfald i trafikulykker falder i Spanien – men stiger i Andalusien. For indeværende år er 161 personer omkommet i 142 alvorlige ulykker på de andalusiske landeveje. Det er en stigning på 24 omkomne og 15 procent i mængden af ulykker. Uviklingen bekymrer Junta de Andalucía, som nu samler et råd for at udarbejde en plan for forbedret trafiksikkerhed. Det sidste årti har man kørt flere kampagner, reduceret hastighedsbegrænsningerne i flere områder og opstillet radarer for at sikre, fartbegrænsningerne overholdes.
 
 
 
 
{loadposition google}
 
 
 

Voldsomme stormskader i Málaga

uvejr malaga1989
(Foto: Málaga Hoy)
 
Med vindstød op til 74 km/t var Málaga torsdag ude i årets hidtil voldsomste stormvejr. Langs hele Costa del Sol ses i dag væltede træer og andre skader fra uvejret, men værst gik det til i Málaga by, hvor en landgangsbro i den nye lystbådehavn Muelle Uno ikke kunne stå imod den voldsomme storm. Endnu værre var det i Nordspanien, specielt i Galicien, hvor vindstødene nærmede sig de 120 km/t og havets bølger på otte til ti meter forårsagede oversvømmelser flere steder. I flere byer anbefalede myndighederne sågar beboerne at holde sig inden døre. Stormvejret forventes af tage af i løbet af fredagen – også i Málaga-provinsen.
 
 
 
 
{loadposition google}
 
 
 
 
 

Broadway til Málaga

soho teatro 
 
Siger man teater i Málaga, siger man Teatro Cervantes. Sådan har det været igennem en hel generation. Men Antonio Banderas har nu for alvor fået skabt et supplement til det gamle hæderkronede teater. Med sit teater i Málagas nye Soho-distrikt ”Teatro del Soho Caixabank” vil han bringe nye shows og ny kultur til byen. Hans første projekt ”A Chorus Line”, som er et klassisk Broadway-show, har premiere i slutningen af måneden og næsten samtlige 40.000 billetter er blevet revet væk. ”Det har kostet mig en formue at få det her projekt stablet på benene, og jeg aner ikke, om jeg nogensinde får pengene igen. Men jeg brænder for det, jeg laver, og sådan vil jeg leve resten af mit liv,” udtaler Antonio Banderas forud for premieren. Han har selv instrueret og spiller også med i stykket.
 
 

Rotaryklubbens årlige Charity Walk i San Pedro i morgen lørdag

Vejret ser lovende ud til en herlig gåtur på strandpromenaden med start ved restaurant Nuevo Reino i San Pedro. Man vælger selv hvilken strækning af de tre ruter, man ønsker at gå. Den første strækning starter kl. 9:30.
Man kan blot møde op spontant på promenaden. Dog tager de ikke flere bookinger til frokosten bagefter. Tilmelding til saraneil@hotmail.com. Det koster 20 euro at deltage, som går til fundraising.
 
 

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa