Det danske magasin i Spanien
Valgresultat uden klarhed · Ingen æseltaxa til de tunge drenge · Uvejr på vej

Valgresultat uden klarhed · Ingen æseltaxa til de tunge drenge · Uvejr på vej

Valgresultat uden klarhed

Magtbalancen i spansk politik rykkede sig kun nogle få millimeter ved søndagens parlamentsvalg. Vel er socialistpartiet, med Pedro Sánchez i spidsen, fortsat klart landets største parti, men det er store ord at snakke om en valgsejr, for både socialistpartiet og deres formodede støtteparti, Podemos, mistede en lille håndfuld mandater, og står nu endnu længere fra at kunne samle flertal end før valget. I den anden side af parlamentet ser det ikke meget bedre ud. Det nye parti i spansk politik, VOX, stormer frem. Partido Popular fik også en pæn fremgang, men til gengæld kollapsede det fuldstændigt for Ciudadanos, som gik fra 52 til 10 mandater i parlamentet. Valget har derfor ikke ændret magtbalancen det mindste og eneste muligheder for en ny regering er PSOE i en mindretalsregering eller en, hidtil uset, pagt mellem de to store partier i spansk politik PSOE og PP.

 
 
 
{loadposition google_native}
 

 

Ingen æseltaxa til de tunge drenge

mijas aesel 
Mijas kommune forbedrer nu vilkårene for byens velkendte æseltaxaer yderligere. I samråd med byens dyreværnsforeninger og æselejere har man vedtaget en ny lov, som fra årsskiftet betyder at personer, der vejer over 80 kg ikke længere kan få en tur på æselryggen. Som en del af loven, skal kommunen i løbet af 2020 montere en ny og forbedret holdeplads for byens æsler, og æsel ejerne skal i fremtiden fremvise dokumentation for, at æslerne får deres rutinemæssige helsetjek hos dyrlægen.
De sidste tre-fire år har der været stor debat om æseltaxaernes fremtid og berettigelse.
 
 
 
{loadposition google_native}
 

 

 
 

Uvejr på vej

storm 
Flere provinser i Andalusien er i alarmberedskab grundet voldsomme vindstød. Alt tyder på, at uvejret vil ramme Málaga-provinsen onsdag eller torsdag og vare ved et par dage.
Det er en vind med styrken 70-80 km i timen, der rammer Costa del Sol. Nogle steder, blandt andet i Granada, blev der tirsdag målt vindstød på 93 km i timen. Det er sjældent, det blæser så voldsomt og de lokale myndigheder har allerede sat Málaga i alarmberedskab, da man for eksempel frygter, at væltede træer vil medføre store trafikale problemer samt strømsvigt.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.