Kapitel 1: Moderne arkitektur i Spanien som du skal opleve

Kapitel 1: Moderne arkitektur i Spanien som du skal opleve

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email
Du er måske allerede bekendt med de ikoniske, spanske bygninger som La Sagrada Família i Barcelona, Alhambra i Granada og Pradomuseet i Madrid. Men Spanien er også hjemland for en lang række moderne arkitektoniske vidundere, som du lige så vel bør besøge.
 
La Danesa giver dig her første kapitel i en artikelserie om moderne designseværdigheder i Spanien.
b1

Auditorio de Tenerife – Santa Cruz de Tenerife

Dette ekspressive koncerthus fanger straks opmærksomheden med sin 58 meter høje betonvinge, der buer sig op over Tenerifes strandhorisont.
Den hvide betonbygning har ingen facade, men er skabt som en dynamisk interaktion af objekter, der interagerer i næsten umulige former og strukturer.
b2
For nogle forestiller kompleksets profil en bølge, for andre ligner det en halvmåne eller en skorpionhale eller et fjerde.
Arkitekten bag udførelsen, spanske Santiago Calatrava Valls, har udtalt, at det abstrakte motiv er til fri fortolkning, ligesom når man oplever musik.
Koncertsalen er da også konstrueret til at huse opera, symfoniorkester, teater og konferencer i sine intime og æstetiske sale, der tilsammen har over 2.000 sæder.
 
Concerthall6
 
Koncerthuset er bygget på et 23.000 m² område med haver, pladser, broer og parkeringspladser, der byder på en fantastisk udsigt over det Nordlige Atlanterhav og Maritime Park.
Koncerthuset, vis arkitektoniske udformning med lethed kan lignes til Operahuset i Sydney af den danske arkitekt Jørn Utzon, blev færdiggjort i 2003 og er hurtigt blevet til et ikonisk, urbant landmærke forbundet med Tenerife.
b4

Efterårsaktuelle begivenheder i koncerthuset

I oktober og november fremføres blandt andet følgende musikalske forestillinger:
4 oktober: ’SCHUMANN I’ – Klaverkoncert.
17 oktober: ’VÍNCULOS’ – Koncert (musik ved Zemlinsky og Mahler).
24-27 oktober: ’L’ELISIR D’AMORE’ – Opera (musik ved DONIZETTI).
1 november: ’PROVOKING SHOSTAKOVICH’ – Koncert (musik ved Donizetti).
19/21/22 oktober: ’ RIGOLETTO (VERDI)’ – Opera (musik ved Verdi).
Desuden forudses det, at der vil falde meteorregn over Tenerife i natten mellem d. 21-22 oktober og igen mellem 17-18 november, hvilket ikke vil være en kedelig måde at opleve dette majestætiske koncerthus på.
Find mere om Auditorio de Tenerife her:
https://auditoriodetenerife.com/
 
Af Mathias Krøyer Vejrup, mathias@norrbom.com

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa