Det danske magasin i Spanien
Metroen måske klar allerede i 2020 · Tilskud til elbiler træder i kraft · Varm sankthansaften på vej

Metroen måske klar allerede i 2020 · Tilskud til elbiler træder i kraft · Varm sankthansaften på vej

Metroen måske klar allerede i 2020

Efter ti år med konstante forsinkelser og budgetudvidelser ser fremtiden nu lidt lysere ud for Málagas ambitiøse metroprojekt. Siden nytår har Junta de Andalucía nemlig intensiveret arbejdet med det resultat, at metroen måske allerede ved udgangen af 2020 kan stå klar. Det er byggeriet i Málaga centrum, der er kompliceret og har trukket ud, men med de nye positive udmeldinger kan metroen, som i dag når til banegården, nå helt til foden af Calle Larios om halvandet år. Det sker samtidig med, at kommunen og Junta’en er ved at lægge en plan for om, og hvordan, metro’en skal udvides til også at nå teknologiparken (PTA) og hospitalet (Civil).
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Tilskud til elbiler træder i kraft

el biler
 
De nye statstilskud til fremtidens elbiler er nu trådt i kraft. Således kan en forbruger fra i dag få et tilskud på op til 5.500 euro til køb af sin nye elbil. Tilskuddet søges direkte hos bilforhandleren, som hjælper med udfyldelsen af ansøgningen. Tilskuddet gives også til køb af elektriske motorcykler samt til hybridbiler i disse tilfælde lyder den økonomiske støtte på hhv. 750 euro og op til 2.600 euro. Regeringens plan går på, at der fra år 2030 kun skal være halvt så mange af nutidens benzin- og dieselbiler på gaden og at der fra år 2040 kun skal forhandles elbiler.
 
 
 
{loadposition google}
 
 

Varm sankthansaften på vej

sankt hans
 
Årets længste dag bliver sandsynligvis også årets varmeste. Meteorologerne forudsiger nemlig, at den varmebølge, som trak ind over Málaga-provinsen i torsdags, vil blive over os weekenden ud. Det betyder temperaturer op til 34 grader og masser af tør, varmt luft. Traditionen tro bliver Costa del Sols strande fyldt til bristepunktet søndag aften, når årets længste dag skal fejres. Mange tænder også bål, men vær opmærksom på, at hver enkel kommune har sine regler for hvor og hvornår, der må tændes bål. Vanen tro venter der et par dage med intensivt oprydningsarbejde på kystens kilometerlange strande efter årets længste, og måske også festligste, aften.
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.