Det danske magasin i Spanien
Stor debat om udlændinges selvangivelse · Skæbnedag for provinsens kommuner · Første golfbane i store problemer

Stor debat om udlændinges selvangivelse · Skæbnedag for provinsens kommuner · Første golfbane i store problemer

Stor debat om udlændinges selvangivelse

Den nok så omtalte model 720 på den spanske selvangivelse skaber på ny debat i Europaparlamentet. Eller rettere; parlamentet stiller nu den spanske regering for en EU-domstol, da man mener, model 720 er diskriminerende og imod flere elementære principper i EU-samarbejdet. Model 720 er den post på selvangivelsen, hvor udlændinge i Spanien skal opgive deres aktiver uden for landets grænser. Det var den forhenværende PP-regering, der tilbage i 2012 indførte model 720 for at sikre skatteopkrævning på alle indtægter og værdier, en udlænding med skatteresidens i Spanien måtte have. Trods flere påtaler har den nuværende-PSOE regering heller ikke ændret lovgivningen, som juristerne i EU ikke kan sige god for. De mener, den spanske model 720 er alt for protektionistisk og er med til at hindre den frie kapitalbevægelse i EU. Tilmed mener man i EU-parlamentet, at de spanske sanktioner til borgere, som ikke har opgivet alle sine aktiver i model 720, er ude af proportioner. Bøderne ligger oftest på mellem 1.500 og 10.000 euro plus et tillæg på op til 150 procent på den skat, som det spanske skattevæsen mener at være gået glip af.
 
 
 
 gif vanian
 

 

 

Skæbnedag for provinsens kommuner 

Efter tre uger med hårde forhandlinger var lørdag sidste frist for indsættelsen af borgmestre og byråd i landets kommuner. En landsdækkende pagt mellem Partido Popular (PP) og Ciudadanos (Cs) fik stor indflydelse på udvælgelsen af borgmestre – også i Málaga-provinsen. I flere kommuner som Málaga, Nerja og Rincón de la Victoria sikrer PP sig borgmestersædet via støtte fra Cs og/eller et sidste mandat fra VOX. Blandt undtagelserne er Torremolinos, hvor der var drama til det sidste. Her bevarer PSOE borgmesterposten takket været ét mandat fra et byrådsmedlem, der for blot 14 dage siden blev ekskluderet fra VOX for at have deltaget i byens årlige ’Gay Pride Parade’. Dramaet i den lille kommune Tolox, i Sierra de las Nieves nord for Marbella, endte i et fredeligt forlig mellem PP og PSOE, som blev enige om, at hvert parti tager to år i borgmestersædet. De to partier fik til kommunalvalget præcis lige mange stemmer (603 stemmer til hver), og det er ikke sket tidligere i spansk valghistorie. Til gengæld er dramaet i Mijas kommune langt fra løst. Både PP og Cs vil have borgmesterposten. Førstnævnte er størst, men sidstnævnte er ikke bange for at lege med PSOE trods den landsdækkende pagt. Afgørelsen om Mijas’ politiske fremtid er udskudt til den 5. juli.
 
 

{loadposition google}

 
 

Første golfbane i store problemer

baviera golf2
 
Der er smil og optimisme at lure på Costa del Sols mange golfbaner. Baviera Golf ved Torre del Mar er dog end undtagelse. Først på ugen opsagde banen 10 af sine 17 medarbejdere grundet store økonomiske problemer. Det betyder, at banen allerede fra denne uge kun kan holde åbent fra mandag til fredag. Baviera Golf slog dørene op i 2001 og var blot den anden golfbane, der blev indviet øst for Málaga. Añoreta Golf ved Rincón de la Victoria var pioner i området. Det er givetvis delte meninger om Baviera Golf, men beliggenheden og udsigten fejler bestemt ikke noget. Banen løb imidlertid ind i sine første problemer omkring finanskrisen, da byggefirmaet bag golfbanen og det omkringliggende ambitiøse byggeprojekt, gik i betalingsstandsning. Trods flere redningsplaner er golfbanen aldrig rigtigt kommet oven vande, og administrator af banen søger nu efter en ny køber.
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.