Det danske magasin i Spanien
31.000 briter har forladt Andalusien · Nyt skandinavisk erhvervscenter i Fuengirola · Fornuftig vækst i Málaga

31.000 briter har forladt Andalusien · Nyt skandinavisk erhvervscenter i Fuengirola · Fornuftig vækst i Málaga

31.000 briter har forladt Andalusien 

Først kom finanskrisen i 2008/09 og så kom Brexit. De to hændelser har tilsyneladende fået flere tusinde briter til at forlade Andalusien det sidste årti. De nyeste tal fra myndighedernes registre taler sit tydelige sprog. For præcis ti år siden havde rundt 108.000 briter residens i Andalusien. I dag hedder tallet 77.000. Da finanskrisen brød ud, blev pundet hårdt ramt og økonomien gjorde så ondt, at flere valgte at rejse retur. De sidste par års usikkerhed omkring følgerne af Brexit har ikke ændret tendensen. I alt har 31.000 briter forladt det solrige Andalusien det sidste ti år. Det til trods for, at den spanske regering har indført et dekret, som sikrer de britiske residenters rettigheder til pension og sygesikring, hvis vi får et hårdt Brexit. Af de 77.000 tilbageblevne britiske residenter i Andalusien, bor de 47.000 i Málaga-provinsen.
(Bemærk at tallene er for britiske residenter og ikke for hverken britiske boligejere eller turister, som besøger Andalusien og sågar erhverver sig en bolig, hvilket sagtens kan ske uden at være resident).
 
  
 
{loadposition hms}
 
 
 

Nyt skandinavisk erhvervscenter i Fuengirola

Smart Work Plaza er navnet på det hidtil største og mest ambitiøse skandinaviske erhvervscenter i Fuengirola. Den røde snor til det nye center blev klippet i sidste uge af byens borgmester, Ana Mula, men allerede nu er det nye erhvervscenter godt fyldt op. Bag initiativet står et par finske iværksættere, som får massiv opbakning fra en række skandinaviske selvstændige. Sammen sætter de det skandinaviske arbejdsmiljø og værdier i højsædet og betegner derfor Smart Work Plaza som et skandinavisk erhvervscenter. Centret er designet til enkeltmands- og mindre virksomheder, som ønsker at leje en enkelt arbejdsstation eller et mindre kontor, samt muligheden for at booke møde- og konferencelokale efter behov. Dertil kommer muligheden for at networke med andre selvstændige og have en god hverdag i et inspirerende iværksættermiljø. https://www.smartworkplaza.com
 

{loadposition google}

 

Fornuftig vækst i Málaga

De økonomiske vismænd i Málaga-banken Unicaja Banco tror på en økonomisk vækst på 2,6 procent i år. De nye offentlige projekter og private byggetilladelser er hovedaktøren bag de positive tal som, i følge bankens økonomer, vil medføre et fald i den lokale ledighed på 1,8 procentpoint til samlet 21,2 procent ledighed ved årets udgang.

Generelt er der en beskeden optimisme i alle erhverv. Det gælder også i turismen, hvor mange ellers frygtede en tilbagegang i år. Men indtil videre melder Málaga-provinsens hoteller om en fremgang på fire procent i forhold til sidste år, samtidig med at tallene fra lufthavnen også viser en svag stigning af antallet af passagerer.

{loadposition google_native}

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.