Det danske magasin i Spanien
Kongestien sætter nye rekorder · Mere tid til patienterne · Málaga har fyret sin træner

Kongestien sætter nye rekorder · Mere tid til patienterne · Málaga har fyret sin træner

Kongestien sætter nye rekorder

Det er flot og det er anderledes. En vandretur på Kongestien “Caminito del Rey” i naturområdet lidt nord for Málaga er på rekordtid blevet en af provinsens mest populære attraktioner. På bare 24 timer solgte man i sidste uge 11.500 af de nye 100.000 pas, som myndighederne har udstedt til vandring på stien for perioden juli til oktober. Det forventes, at man inden udgangen af påskeugen har passeret de 20.000 solgte pas, og at der inden sommeren kommer – igen – vil være udsolgt til den attraktive vandretur. Efter flere års forstudie og renoveringsarbejde indviede amtsrådet i 2015 den gamle Kongesti for publikum, som er en smuk og anderledes vandretur på klippesatserne på cirka halvanden time lidt nord for Málaga. Siden da har 1,2 millioner personer taget turen – heraf er 60 procent udlændinge. Turen koster ti euro og billetter kan bestilles direkte på www.caminitodelrey.info
 
 
{loadposition hms}
 
 

Mere tid til patienterne

Junta de Andalucía har iværksat en plan, der skal sikre en længere og bedre konsultation hos lægen. I dag har en læge ofte kun fem-seks minutter per patient, men via enkle omlægninger i de daglige arbejdsrutiner vil Junta’en nu sikre, at hver læge maksimalt får 30 daglige konsultationer og dermed op til ti minutter per patient. Junta de Andalucía tilstræber at gøre det offentlige sygesikringssystem mindre tungt rent administrativt for lægerne og dermed spare tid, som kan bruges på patienterne. Dertil kommer et tilbud til de praktiserende almenlæger, som nærmer sig pensionsalderen, om at forblive på arbejdsmarkedet til de 70 år, for at sikre lægestanden ikke svækkes.
 
 
{loadposition google}
 
 

Málaga har fyret sin træner

fodbold billede cropped
 
Søndag den 14. april fyrede Málaga CFs præsident og klubejer, sheik Al-Thani, cheftræner Juan Ramon Muñiz, 50 år og fra Asturien.
Kravet om denne drastiske handling kom fra den store loyale og entusiastiske fan-skare dels under kampen på Estadio La Rosaleda mod bundhold Extremadura, som utilfredsstillende blev tabt 1-2, og dels i et åbent brev fra forbundet af fanklubber i Málaga CF offentliggjort umiddelbart efter kampen.
”Muñiz gå nu – Muñiz gå nu” lød det taktfast fra de 19.000 tilskuere på lægterne.
Med nederlaget kom en plads til Málaga CF i oprykningsfeltet i 2.division til La Liga i fare.
Mandag ankom den nye træner, Victor Sánchez del Amo – blot kaldet Victor, der på billedet herover modtages af sportsdirektør Caminero (th).
Victor er 43 år og fra Madrid, hvor han fik sin fodboldopdragelse i Real Madrid med 310 kampe og 49 scoringer i nogle af de bedste klubber i Spanien og Grækenland.
Som cheftræner har han blandt andet stået i spidsen for Deportivo La Coruña i La Liga, Champion League-mandskabet Olympiacos i Grækenland samt Betis i La Liga. I Betis fratrådte han i 2017 og har ikke haft job siden.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.