Det danske magasin i Spanien
Valg på søndag · Ny dokumentar om Francos Spanien · Semana Santa når verden rundt

Valg på søndag · Ny dokumentar om Francos Spanien · Semana Santa når verden rundt

Valg på søndag

På søndag skal Spanierne til stemmeurnerne – igen. Pedro Sánchez har nemlig udskrevet valg i utide, da hans mindretalsregering ikke har kunnet samle flertal til at få gennemført statsbudgettet for 2019. På en og samme tid tyder meget på, vi både får et jordskredsvalg og at alt forbliver ved det gamle. Socialistpartiet står således til en kæmpe fremgang, mens Podemos står foran et katastrofevalg. Partido Popular står foran et af historiens dårligste valgresultater, mens det nye parti i spansk politik, VOX, stormer frem. Samlet set forskydes magtbalancen mellem den røde og blå blok i parlamentet dog ikke, og intet tyder på en forløsning og et bredt flertal over midten. Men det kan selvfølgelig ændre sig, når valgresultatet forelægger søndag aften. Overraskelser er bestemt ikke et ukendt begreb i spansk politik.
 
 
 
{loadposition hms}
 
 

Ny dokumentar om Francos Spanien

TV-kanalen Dmax tager til maj hul på en ny, ambitiøs dokumentarserie om tiden under Francos styre i Spanien fra 1939 til 1975. Serien skydes i gang med den store sejrsparade i Madrid den 19. maj 1939 og belyser derefter livet og dagligdagen i et fattigt Spanien, som skulle genopbygges ovenpå en opslidende borgerkrig. Dokumentarserien fører os igennem en tid, hvor Spanien var isoleret, havde store problemer i industrien og måtte rationere basale fødevarer. Det var også tiden, hvor kirken var lig med undervisningsministeriet, kun få kvinder var på arbejdsmarkedet og spanierne måtte tænke kreativt for at få lidt livskvalitet i deres hverdag. Dokumentarserien forventes at blive set i over 100 lande.
 
 
 

{loadposition google}

 
 

Semana Santa når verden rundt

Påskeugen i Málaga og resten af provinsen er i år nået ud til 109 lande. Turistrådets nyeste tiltag på at få påskeugen i Málaga promoveret i den store verden har givet resultat. Rådets kampagne “Semana Santa 360”, hvor man via den nyeste teknologi kan følge påskeugen 360 grader, er blevet set af over 300.000 brugere på verdensplan. Og interessen i den store verden mærkes lokalt. Således kan Málaga-provinsens hotelejerforening (Aehcos) melde om en belægningsprocent på 86 procent i påskeugen, hvilket er ny rekord.
 
 
 
{loadposition google_native}
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.