Det danske magasin i Spanien
Hektisk påskeuge på vej · Ældre tager for meget medicin · Byggeri stiger 37 procent

Hektisk påskeuge på vej · Ældre tager for meget medicin · Byggeri stiger 37 procent

Hektisk påskeuge på vej

 
I samtlige byer i hele Málaga-provinsen vil de store påskeprocessioner sætte sit præg på påsken. Påskeugen indvies i morgen, lørdag, og søndag sendes de første processioner af sted. Traditionen tro bliver der et intenst program i de fleste byer til og med på fredag i næste uge – specielt i Málaga by, hvor hundredtusindvis følger påskeprocessionerne. Det anbefales derfor at tage tog eller bus, hvis man ønsker at opleve påsken i provinshovedstaden, som vil være lukket for al trafik fra midt på dagen til over midnat.
De fleste byer i hele Spanien lægger store ressourcer i påskeugen, men specielt i Málaga og Sevilla er passionen enorm.
 
 
 
{loadposition hms}
 
 
 

Ældre tager for meget medicin

Kvaliteten af den spanske lægestand, deres behandlingsmetoder og medicin fejler ikke det mindste. Derimod er der en klar tendens til at udskrive for meget medicin, og den udvikling er det spanske lægekollegie ikke glad for. Det er en af de mange konklusioner, der blev draget på deres årlige kongres, som i år blev afviklet i Málaga. Lægerne savner en bedre koordinering mellem specialisterne, for at sikre der ikke udstedes dobbelt mængde medicin til en person, der er i behandling for flere lidelser hos forskellige specialister. Lægekollegiet mener, det specielt er ældre, der i dag tager for meget medicin og at 25 procent af nye lidelser opstår grundet følgeeffekterne af for meget medicin.
 
 
 

{loadposition google}

 
 

Byggeri stiger 37 procent

Det går fortsat fremad for byggebranchen. I Málaga-provinsen er der i årets første kvartal udstedt 2.149 byggetilladelser, hvilket er 585 flere end i samme kvartal sidste år. Stigningen på 37 procent er primært skabt i Málaga by (611 udstedelser) og i Estepona, som med 538 nye byggetilladelser i særklasse er den kystkommune, der har den største byggevækst. Trods fremgangen efterlyser konstruktørerne mere byggemoden jord og hurtigere ekspedition af nye byggetilladelser for at kunne følge med efterspørgslen for nybyggeri og for at kunne opføre nye prisvenlige boliger til kærnefamilierne, som i dag har svært ved at komme ind på boligmarkedet.
 
 
 
{loadposition google_native}
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.