Det danske magasin i Spanien
Drengen Julen var ikke i live · Slut med 500 eurosedler · Omfattende renovering af Marbellas kongrescenter

Drengen Julen var ikke i live · Slut med 500 eurosedler · Omfattende renovering af Marbellas kongrescenter

Drengen Julen var ikke i live

I alt 300 redningsfolk arbejdede i døgndrift i 12 dage på at få den toårige dreng Julen op af den 25 cm. smalle brønd, han var faldet ned i. I weekenden kom minearbejderne frem til drengen via en 70 meter dyb tunnel, som var bygget parallelt med brønden, hvor man mente Julen lå. Drengen blev reddet – men ikke i live. Retsmedicinerne konkluderede hurtigt, at drengen døde på stedet, da han ramte bunden på den 71 meter dybe brønd. Både retsmedicinerne, politiet og byretten arbejder dog på at få de præcise omstændigheder omkring dødsfaldet undersøgt. Redningsarbejdet for at redde den toårige dreng, er det hidtil største for at redde en enkeltperson, der er set på spansk jord.
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Slut med 500 eurosedler

I Spanien og de øvrige euro-lande hører 500 eurosedlen snart fortiden til. De sidste sedler er nemlig trykt og den europæiske centralbank vil fra nu af, i små bidder, eliminere de store sedler. Der ligger to motiver bag beslutningen. Oftest er det 500 eurosedlerne, der bruges til hvidvaskning af penge, da man let kan have store beløb på sig. Den spanske nationalbank mener således, at 60 millioner 500 eurosedler har “forladt” Spanien de sidste seks år. Det svarer til 30 milliarder euro. Dernæst er de store sedler belastende for de mindre handelsdrivende, som hurtigt løber tør for byttepenge, hvis forbrugerne kommer med en 500 euroseddel. Det er bl.a. derfor, flere butikker og tankstationer ikke accepterer sedlen.
 
 
 

{loadposition google}

 
 
 

Omfattende renovering af Marbellas kongrescenter

Der skal nyt tag på det velkendte kongrescenter for at undgå fugtproblemer, og der monteres nye sæderækker samt ny facade, lyd og aircondition. Det er den største renovering siden 90’erne, som kommunen finder nødvendig for at bevare og forbedre kongrescentrets attraktivitet. I dag er kongrescentret booket ca. 200 dage om året. Men bystyret i Marbella vil det gerne endnu bedre, og påbegynder derfor allerede nu den gennemgribende renovering. Det endelige budget foreligger ikke, men det nye tag kommer til at koste 80.000 euro.
 
 
 

{loadposition google_native}

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.