Det danske magasin i Spanien
Valg til Junta de Andalucía · Marbellas gamle bydel skal renoveres · Ny klimalov på vej

Valg til Junta de Andalucía · Marbellas gamle bydel skal renoveres · Ny klimalov på vej

Valg til Junta de Andalucía: Susana Díaz er storfavorit

Den 2. december skal andalusierne til valgurnerne. Der er udskrevet regionalvalg, og den siddende præsident, Susana Díaz fra PSOE, er storfavorit til at blive genvalgt. Ifølge de seneste meningsmålinger står socialistpartiet til at beholde de 47 mandater, partiet fik til sidste valg. PSOE er kun otte mandater fra de 55, som giver absolut flertal. Både PP, Ciudadanos og Podemos, som stiller op under navnet Adelante Andalucía, står til at få mellem 20 og 22 mandater i det andalusiske parlament, så med en håndsrækning fra enten Ciudadanos eller Podemos, kan Susana Díaz fortsætte i det varme sæde. Valgets store taber bliver Partido Popular, som, i følge meningsmålingen, taber en tredjedel af sine stemmer og mandater.

 
 
 
 
{loadposition google_nativeLD}
 
 
 
 

Marbellas gamle bydel skal renoveres

Store dele af den gamle bydel i Marbella skal renoveres, men det kommer til at ske i små bidder for ikke at irritere byens borgere og handelsdrivende mere end højst nødvendigt. Første del af byfornyelsen vil ske i gaderne Atarazanas og Postigo, hvor første spadestik tages lige efter nytår. Projektet beløber sig til 800.000 euro, som delvist finansieres af EU, og forventes at stå klar inden sommeren.
 
 
 
 
{loadposition google}
 
 

 

Ny klimalov på vej

Regeringen arbejder på at få gennemført en ny omfattende klimalov.
Lovens klare mål er at mindske udslippet af CO2 med 90 procent i forhold til i 1990.
Det ambitiøse projekt har flere delmål, men fra år 2040 skal det ikke længere være muligt at købe en bil, der kører på diesel, og fra år 2050 skal alle køretøjer være el-biler. Inden da vil landets tankstationer få påbudt at installere opladningsstationer for el-biler.
Vel sidder Pedro Sánchez og hans socialistparti i en snæver mindretalsregering, men der ventes bred opbakning af det nye lovforslag i parlamentet.
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.