Det danske magasin i Spanien
Ny lov omkring hypotekslån · Bøde på 4,9 millioner euro til Artur Mas · Erotiske tapas i Fuengirola

Ny lov omkring hypotekslån · Bøde på 4,9 millioner euro til Artur Mas · Erotiske tapas i Fuengirola

Ny lov omkring hypotekslån

Usikkerheden omkring hvem der skal betale de udgifter, der er forbundet med stiftelsen af et hypotekslån, er mundet ud i en ny lov, som den spanske regering fik gennemført i ekspresfart først på ugen. Den nye lov slår fast, at det er bankerne, der skal betale stiftelsesomkostningerne, som primært er en stempelafgift og et mindre stiftelsesgebyr, som kunderne hidtil har finansieret. De nævnte omkostninger udgør cirka én procent af hypotekstlånets størrelse.
Sagen begyndte, fordi nogle forbrugerorganisationer klagede over, at det var bankkunderne, der betalte disse udgifter. Efterfølgende modsagde højesteret og dommerforeningen for højesteretsdommere hinanden, og det medførte selvsagt stor usikkerhed og satte nærmest en kortvarig stopper for ejendomshandler.
Den nye lov virker ikke med tilbagevirkende kraft, så det er langtfra alle låntagere, der er tilfredse med den nye lov. Tilfredse er bankerne naturligvis heller ikke. Det forventes derfor, at de spanske banker vil anke den nye lov til EU-Domstolen i Bruxelles og/eller indføre nye gebyrer, som vil ramme alle bankkunder.
 
 
 
 
 
{loadposition google_nativeLD}
 
 
 
 

Bøde på 4,9 millioner euro til Artur Mas

Den forhenværende præsident for det catalanske Generalitat, Artur Mas, er blevet dømt for at have brugt offentlige midler til at udskrive det første ulovlige catalanske uafhængighedsvalg, som blev annonceret til den 9. november 2014. Den tidligere catalanske leder er derfor blev dømt til, sammen med sine ni nærmeste politiske kollegaer, at tilbagebetale samlet 4,9 millioner euro til staten. De hæfter solidarisk, men Artur Mas er ansvarlig for, at bøden betales. Artus Mas trak sig fra politik kort tid efter det mislykkede uafhængighedsvalg for at give plads til Carles Puigdemont. Siden da har han dedikeret sig til at forsvare sig i de mange sager, der efterfølgende blev rejst mod ham.
 
 
 
 
 

{loadposition google_native}

 
 
 
 

Erotiske tapas i Fuengirolatapa erotica2

For 10. gang serveres der erotiske tapas på de fleste af Fuengirolas barer og restauranter. Traditionen tro kæmper byens restaurationer om at servere de bedste og mest kreative tapas. I år deltager 72 barer og restauranter. Det er flere end nogensinde og den erotiske tapas-uge sætter derfor sit præg på hele byen. På alle deltagende restaurationer koster en tapa med drikkevare 2,50 euro, og på alle deltagende barer og restauranter findes stemmesedler, hvor man via et pointsystem vurderer de mange tapas. Den erotiske tapas-uge slutter nu på søndag den 18. november.
 
 
 
 
 
 
 
 

{loadposition google}

 
 
 
 
 
 

Julebasar i Marbellajulebasar marbella

Årets julebasar til gavn for den velgørende organisation Cáritsas afholdes i Marbella Kongrescenter denne weekend. Julemarkedet holder åbent torsdag til søndag (15. – 18. november) fra kl. 11 til 22.
Det koster 1 € at komme ind, og dette beløb går til velgørende formål. Det vil være underholdning, koncerter og middage, som skal betales ved siden af, fredag, lørdag og søndag.
 
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.