Det danske magasin i Spanien

De sportsglade danskere valfarter til Finca Naundrup. Det populære sportsresort har det sidste år fordoblet omsætningen, og Peter og Jane Naundrup tager i år imod over 2.000 besøgende. De har fortsat svært ved at tro deres succes. For ti år siden overtog de nogle ubrugelige bygninger på et stykke efterladt jord, som ingen turde røre ved. I dag blomstrer deres livsværk.

En af Peters fodboldkammerater havde fået et tip om en efterladt fodboldbane, som kunne bruges til deres onsdagsbold. Banen lå på en grund i Calahonda mellem Fuengirola og Marbella. Man skulle bare over et hegn og gennem en busk for at komme frem. Peter fulgte med, holdet kom helskindet frem, og spillet kom i gang. Men der gik kun ti minutter, før en rasende nordmand kom løbende og smed dem ud. For Peter var oplevelsen lidt anderledes end for holdkammeraterne. Han havde ikke kun betrådt en gammel fodboldbane og hørt på en rasende nordmand. Han havde også set et kæmpe forladt område med de sørgelige rester af et gammelt kuldsejlet resort for seniorer. Synet var skræmmende, men Peter var fascineret. Dagen efter kom han igen, men denne gang havde han taget Jane med. De ville i snak med den rasende nordmand.
 
 
Naundrups3
 

Træt af at drikke kaffe

Et halvt år inden havde familien Naundrup slået sig ned i Fuengirola. Far, mor og to børn. De var trætte af at arbejde så meget i Danmark og aldrig have tid til hinanden. “Vi hyggede os i vores rækkehus, men en dag blev hyggen vendt til kedsomhed. Vi tog os i at drikke kaffe hele dagen, og det var ganske enkelt for trivielt,” forklarer Peter og Jane i dag fra Finca Naundrups nye restaurant midt i deres sportsresort. Herfra ses de fleste af deres sportspladser- og aktiviteter, og der er en konstant bevægelse af sportsfolk på stedet. Stedet står i skarp kontrast til det, som den rasende nordmand viste dem ti år inden. “Han var god nok på bunden. Han var bare tosset over, at fremmede konstant brød ind på grunden og ofte stjal og lavede hærværk på bygninger og materiel. Han fortalte, at stedet i slutningen af 90’erne skulle have været et norsk senior resort for kristne, men som grundet en konflikt hurtigt lukkede. Siden forsøgte andre sig med andre projekter men uden held,” fortæller ægteparret Naundrup, som samtidig får forklaret, hvorfor stedet stod så forladt og ødelagt, da de kom her første gang. Men faktum var, at Peter og Jane gerne ville blive her, så de aftalte med nordmanden, at de kunne bo her gratis mod at holde opsyn og selv sætte deres bolig i stand. Det skulle vise sig at blive den første af utallige ombygninger. “Vi havde nogle løse idéer for stedet. Men de var meget løse,” indrømmer Peter og Jane i dag.
 

Ingen stopklods

Idéerne tog dog form den forårsdag i 2010, da Peters gamle fodboldhold fra Randers ringede. “De spurgte mig, om jeg ikke kunne hjælpe med at arrangere deres træningslejr, for de ville gerne til Costa del Sol. Jeg sagde, de kunne bo og træne her. Faciliteterne var ikke som i dag, men de blev glade for det,” husker Peter. Grundstenen til dagens sportsresort var lagt. Peter gik i gang med at udforme salgsmateriale og kontakte alle typer sportsklubber, efterskoler og centre for genoptræning i Danmark. Jane gik i køkkenet for at sammensætte den bedst tænkelige kost til sportsfolk. Og sammen gik de i gang med at renovere og bygge stedets boliger, pool, restaurant, crossfit-bane og fodboldbanerne. “Vi solgte alt, hvad vi ejede i Danmark og investerede det hele i Finca Naundrup. Det var et lykkeridder projekt, men det var det, vi ville. Der var ingen stopklods, ingen Plan B,” fortæller det danske iværksætterpar, som har fået mange slag på vejen til deres succes. “Vi har måttet kæmpe i måneder og år på at få helt basale ting som internet, fordi stedet var blacklistet på grund af fortidens konkurser. Lige pludselig kunne vi også få en gigantisk vandregning, fordi der var sprunget et vandrør på grunden. Vi vidste bare ikke, hvor vandrøret var, så vi har måttet grave i blinde for at finde det,” forklarer Peter, som i dag endelig har fuldt overblik over vandrør og alle andre installationer på resortet.
Finca Naundrup har på en og samme tid været hårdt arbejde og en spændende rejse med tre klare elementer bag succes’en.
 

Tre trin til succes

Under besøget på Finca Naundrup anvender Peter og Jane ikke én eneste gang ordet “kunder”. Deres kunder er deres gæster, og den lille sproglige detalje illustrerer fint det nærvær, ægteparret har skabt på deres resort. “Vi henter og bringer selv folk i lufthavnen, og da vi er på stedet hele dagen, kan vi give en service og en personlig kontakt, som vi nyder, og som man måske ikke får på andre sportsresorts rundt om i Europa,” fortæller Peter. Kosten på Finca Naundrup er givetvis heller ikke som andre steder. Det sørger Jane for, som har specialiseret sig i kost til sportsfolk. “Alle måltider er rige på proteiner og mineraler. Alt er frisk og lavet fra bunden,” garanterer Jane, som selv står i køkkenet. Hun har svært ved at forstå, hvorfor man andre steder fylder sine gæster med friture. “Kost er et vigtigt element. Folk tager herfra i bedre form, med mere energi og med mindre fedt på kroppen. Det er sådan, det skal være,” mener Jane og kommer ind på Finca Naundrups priser. “Vi er gode på prisen og flyafgangene er gode og billige. Naturligvis har vi mindre faciliteter end Club La Santa Sport på Lanzarote, men vi har et samvær, en kost og nogle priser, som gør, at 90 procent af vores gæster kommer igen.” Derfor er Finca Naundrups 78 sengepladser optaget næsten hele året rundt. Og derfor går Peter og Jane nu i gang med en udvidelse på 40 pladser. Men der er andre spændende ting i støbeskeen.
 
 
finca naundrup3
 

Klar til næste store skridt

Det danske ægtepar vil ikke bare nøjes med at have foden under eget bord. De vil også stå på egen jord. Derfor har Peter og Jane fået en investor med ombord, og sammen forsøger de nu at købe de 28.000 kvadratmeter med bygninger, som Finca Naundrup står opført på. Indtil i dag har parret haft en forpagteraftale, som er blevet fornyet hvert femte år. “Finca Naundrup er ikke bare vores livsværk. Det er også vores liv, og vi er, hvor vi gerne vil være. Derfor vil vi gerne købe grunden. Det er et stort skridt, men vi er klar til at tage det,” forsikrer Peter og Jane. De ved, der også skal tages andre skridt, som de til gengæld har lidt svært ved. “Med flere sengepladser og gæster i fremtiden bliver vi nødt til at uddelegere nogle ting, og det var vi svært ved. Det er virkelig en udfordring for os, at ligge tinge fra os,” indrømmer Peter og Jane, som i fremtiden skal vise, om de også kan lede og uddelegere, og ikke “bare” sætte i værk. De ved dog, at de har de rette folk i huset. Og at de er klar til at tage ansvar. “Vi har seks fastansatte samt en håndfuld freelance instruktører. De har vist, at de ikke bare er gode, men at de er de bedste på deres pladser. Og tilsvarende skriger de på at få mere ansvar. Så det er os, der skal omstille os,” siger de med et smil. Og smilet bevares, når de snakker om de to havkajakker, de købte til sig selv sidste år og endnu ikke har fået prøvet. “Vores nytårsforsæt bliver at tage bare lidt tid til os selv – i det mindste bare en weekend,” bliver de sidste ord fra Peter og Jane Naundrup. De kom for at arbejde mindre, men arbejder mere end nogensinde. Til gengæld fandt de lykken.
Eventyrerne Naundrup.
 
finca naundrup
 
finca naundrup2
 
finca naundrup4
 
Af Henrik Andersen, henrik@norrbom.com Fotos: Christian Radill, Simon Goltermann og Mugge Fischer

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.