Det danske magasin i Spanien
Nyvalg i Andalusien · “Gay turismen” vinder frem · Spanien får prygl af IMF

Nyvalg i Andalusien · "Gay turismen" vinder frem · Spanien får prygl af IMF

Nyvalg i Andalusien

Den 2. december skal andalusierne til stemmeurnerne – igen. Præsidenten for Junta de Andalucía, Susana Díaz, udskrev nemlig i mandags valg i utide. Valget skulle først have været til marts næste år, men den siddende PSOE-regering har de sidste måneder været handlingslammet efter at støttepartiet Ciudadanos først på sommeren trak sin støtte til Susana Díaz og PSOE i Andalusien. Det er tredje gang på bare seks år, der udskrives valg i Andalusien. I 2012 blev PP for første gang det største parti i regionen, men med støtte fra venstrefløjspartiet IU, kunne PSOE forblive på magten. Koalitionen holdt dog ikke valgperioden ud. Derfor blev der udskrevet valg i 2015 hvor PSOE på ny, denne gang med støtte fra Ciudadanos, kunne danne regering. Men også denne gang holdt samarbejdet kun tre år. Ciudadanos mener ikke, Susana Díaz har holdt sin valgpagt med partiet og har derfor trukket sin støtte. I oppositionen mener PP, der udskrives valg for at få henledt opmærksomheden fra de korruptionsskandaler, der kører mod socialistpartiet i Andalusien. I Podemos ser man de positive meningsmålinger for PSOE på landsbasis som årsager til, at nyvalget udskrives netop nu.
 
 
 
 
{loadposition google_nativeLD}
 
 
 

“Gay turismen” vinder frem

Turismen er faldet en smule i år. Men den såkaldte ’gay friendly’ turisme er steget markant. Flere homoseksuelle mænd og kvinder søger nemlig til Costa del Sol, og det mærkes på de hoteller, barer, restauranter og butikker, som har specialiseret sig i dette klientel. TourEspaña, som er det offentlige organ, der påtager sig at markedsføre Spanien som brand på verdensplan, antager, at ti procent af landets turisme er ’gay friendly’, men markant højere i byer som Torremolinos, som i flere årtier har været kendt som en af Europas mest eftertragtede destinationer for homoseksuelle. Tour Españas nyeste rapport viser nu, at den ’gay friendly’ turisme i år på Costa del Sol er steget med mellem 30 og 40 procent målt på både antal besøgende og deres forbrug. De homoseksuelle har en markant større købekraft end andre turister og bruger i gennemsnit 130 euro om dagen under deres ophold på Costa del Sol og er derfor et yderst interessant klientel.
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 

Spanien får prygl af IMF

Den Internationale Valutafond (IMF) opfordrer den spanske regering til at komme med nye reformer og initiativer for at bevare landets positive vækst og beskæftigelse. Valutafonden mener, Spanien de sidste par år er gået i stå og forudser nu et brat stop i den ellers så positive udvikling. Valutafondens præsident, forudser at Spanien i år slutter langt fra den vækst på tre procent, man forudså ved årets start og tilsvarende, at staten får svært ved at overholde det årlige aftalte budgetunderskud – også på tre procent. Den Internationale Valutafond mener, at hvis ikke den nye spanske regering begynder at vise noget handlekraft, vil den økonomiske vækst allerede fra næste år falde til sølle 1,5 procent og tilsvarende vil landets arbejdsløshed ikke komme under de 15 procent, som er målsætningen.
 
 
 
{loadposition google}
 
 
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.