Det danske magasin i Spanien
Voldsom regn skaber kaos og dødsfald · To bomber i Marbella · Banker fortsat ikke stærke nok

Voldsom regn skaber kaos og dødsfald · To bomber i Marbella · Banker fortsat ikke stærke nok

Voldsom regn skaber kaos og dødsfald

Politi og brandvæsen måtte ud i flere storstilede redningsaktioner for at få ni beboere evakueret i tide, Guadalhorce-floden var tæt på at svømme over og i Marbella skabte den voldsomme regn i onsdags en 20 km lang trafikprop.
Den første efterårsregn slog hårdt ned i hele provinsen. Værst gik det dog ud over Sierra Bermeja i den nordlige del af Estepona, hvor der faldt 246 liter regn pr. kvadratmeter, samt i Ojén nær Marbella.
På Mallorca fik regnen meget tragiske følger. Ti personer er druknet og en pige meldes fortsat savnet. De fleste af de omkomne druknede da deres boliger, som lå i en dal, blev oversvømmet da en flod kollapsede.

 
 
 
{loadposition google_nativeLD}
 
 
 

To bomber i Marbella

Den interne kamp mellem to eller flere narkotika-mafiaer i Marbella har nået nye, hidtil usete, højder. Onsdag sprang der således to bomber. Den første bombe eksploderede ved en privatvilla i Benahavís. Kort tid efter sprang en bombe ved en industrihal i San Pedro. Begge ejendomme tilhører en marokkaner med spansk statsborgerskab. Ingen personer kom til skade, men de to bomber skabte stor materiel skade. Politiet har ingen direkte mistænkte i sagen men er sikre på, et internt magtopgør om narkotika ligger bag.
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 

 

Banker fortsat ikke stærke nok

Det er ti år siden, Lehman Brothers gik konkurs. Meget er sket siden da – ikke mindst i den finansielle verden. Men præsidenten for Den Internationale Valutafond (IMF), Christine Lagarde, mener fortsat ikke, at hverken de spanske eller europæiske banker er stærke nok til at stå i mod en ny krise. “Bankerne er blevet markant stærkere – også de spanske – men det er givet, at nogle vil få problemer, hvis der ikke kommer en fornuftig løsning på Brexit-sagen, handelsproblemerne med USA samt når de enkelte landes økonomiske stimuli standses,” siger hun. Lagarde var tidligere på ugen også ude efter den spanske regering. Hun savner nye initiativer og reformer for at aktivere beskæftigelsen og økonomien.
 
 
{loadposition google_nativeLD}
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.