Det danske magasin i Spanien
Kommune dømt ansvarlig for drab · Mere vold mod hospitalspersonale · Rekordvarm start på efteråret

Kommune dømt ansvarlig for drab · Mere vold mod hospitalspersonale · Rekordvarm start på efteråret

Kommune dømt ansvarlig for drab

Ingen på kommunen i Alhaurín de la Torre er blevet dømt for at slå nogen ihjel. Men kommunen har fået en dom for ikke at efterleve de almene sikkerhedsforanstaltninger i trafikken, som kunne have forhindret et drab. Den tragiske historie går tilbage til en decemberaften i 2010, hvor en bil passerer et vejarbejde og pludselig kører ud over en skrant og falder frit otte meter. En 72-årig passager omkom i ulykken. Siden da har hendes mand og børn kæmpet for at få kommunen dømt for manglende afspærring og gadebelysning, og i mandags fik familien medhold. Alhaurín de la Torre skal betale 120.000 euro i erstatning til de efterladte. Kommunen anker sagen, da man mener, det er firmaet bag byggeriets ansvar.
 
 
 
{loadposition google_nativeLD}
 
 
 

Mere vold mod hospitalspersonale

Det sidste år er der blevet registreret 221 voldelige episoder mod hospitalspersonalet på Málaga-provinsens hospitaler. Episoderne er enten verbale trusler eller fysisk vold. Det kedelige faktum har i årets løb fået personalet til at kræve øget sikkerhed og hårdere straffe til gerningsmændene. Og noget tyder på, protesterne høres. I sidste uge blev en mand dømt 12 måneders fængsel for at have slået to læger på et hospital i Málaga og flere hospitaler på hele Costa del Sol har nu fået tilknyttet privat vagtselskab og fået installeret overvågning, særlige nødudgange og nyt alarmsystem.
 
 
 
 
{loadposition google_native} 
 
 
 
 

Rekordvarm start på efteråret


I følge kalenderen er det blevet efterår. Men målt på temperaturerne er det fortsat højsommer. Starten på efteråret har været den varmeste i flere år, og flere steder blev der på Costa del Sol først på ugen målt mellem 33 og 35 grader kl. 14.30, hvor solen står højest på himlen og temperaturerne når sit maksimum. Sommeren kom sent, men det betyder ikke nødvendigvis, at den tilsvarende slutter sent, forklarer Aemet.

 
 
 
{loadposition google}
 
 
 
 PAD calender 2019

Den nye P.A.D. kalender er nu færdig, så vær klar til 2019 og hjælp dyrene på samme tid!

Norrbom Marketing har designet den nye 2019 kalender for dyreorganisationen P.A.D. Det har været en fast tradition gennem de sidste mange år, at P.A.D. udgiver deres eftertragtede kalender, og igen i år er det Lisa Emeny, der har været den praktiske organisator i forbindelse med kalenderen, som nu er klar til salg. Kalenderen koster 5 €.
Tag kontakt til P.A.D. for at få at vide, hvor du kan få den herlige kalender og støtte P.A.D. 
www.padcatsanddogs.org

Facebook: padmijas
 
 
 
 
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.