Det danske magasin i Spanien
Tre klassers elever fra Colegio Público Fuente Nueva i San Pedro indtager skolens aula. Det er elever fra primaria, hvilket vil sige godt 50 børn i fem-seks års alderen. Med store øjne betragter de genstandene for dagens oplæg – to hundehvalpe fra Triple A.
 
I den anden ende af hundesnoren står Clara Gomez Alonso. Hun er frivillig hos Triple A og til daglig arbejder hun som kvalitetschef for hotel Pyr. Det betyder, at hun i dag har taget en feriedag for at kunne besøge skolen og holde et oplæg.
 
”I er… de hjælp-ende… hæn-der,” lyder det fra en lille pige, da hun læser op fra Triple A-kalendere, Clara har medbragt. Da hun spørger, hvem der vil læse næste frase, ryger der en skov af små fingre i vejret. Undervejs fortæller Clara om de dyr, der er portrætterede i kalenderen, samt hvilket land de er adopterede til. ”Mange dyr adopteres til nordlige lande, for der har de slet ikke har problemet med herreløse hunde. Der efterlader man nemlig ikke dyr,” fortæller hun børnene, som rykker tættere og tættere på, så der snart ikke er noget plads fri på gulvet. ”Denne hund, en schæfer, er reddet fra et sted, hvor den bare skulle føde tusindvis af babyer,” fortsætter Clara.
 
”Min onkel havde en hund, der blev syg, og så dræbte han den!” Ordene kommer fra en lille dreng med fingeren helt oppe i vejret, mens Clara viser Triple A’s kalender frem for børnene. ”Det er problematisk med campo-folket, for attituden mod dyr er ganske hård og mange steder behandles de, som var de brugsgenstande. Det er vores hensigt med disse interventioner, at børnene skal være stemmen, der siger, at det er forkert,” fortæller Clara mig senere, da børnene er gået tilbage til deres klasser.
 
Nu er koncentrationen ved at ebbe ud, og det er blevet klappe- og kæletid. Ungerne omringer begejstret de to hundehvalpe, der allerede er adopteret sammen til en familie i Sverige. Efter tur får de lov at give godbidder til hvalpene, der ivrigt hapser hver og én i sig. Forhåbentlig går de hjem til deres familier og er stemmen, der skal til for komme negligering af dyr i Spanien til livs.
 
 
 

Triple A’s undervisningsprogram ’plant et frø og efterlad et aftryk’

”Børnene er morgendagens voksne, og det er vigtigt, de lærer, at man ikke må efterlade af dyr og at man har ansvaret for dem – også når de ikke længere har nyhedens interesse. De får også information om sterilisering osv. Vi forsøger selvfølgelig at tilpasse informationsniveauet til hver gruppe og nogle gange laver vi rollespil, hvor børnene skal sætte sig i den forladte hunds sted.
Vi gør det på frivillig basis og mange af os arbejder fuldtid ved siden af. Derfor laver ikke lige så mange besøg, som vi gerne ville, men vi forsøger at få flere frivillige, så vi kan afholde endnu flere sessioner,” fortæller Clara Gomez Alonso.
 
 
Af Louise Mercedes Frank, louise-mercedes@norrbom.com, Foto: Louise Mercedes Frank

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.