Det danske magasin i Spanien
Drømmen om Eurovegas lever · San Miguel-bryggeriet i Málaga udvider · Store boligproblemer i Málaga-provinsen

Drømmen om Eurovegas lever · San Miguel-bryggeriet i Málaga udvider · Store boligproblemer i Málaga-provinsen

Drømmen om Eurovegas lever

Den canadiske virksomhed Triple Five, som står bag flere af de største shopping centre i USA, har rettet blikket mod Costa del Sol i deres drøm om at opføre en europæisk udgave af Las Vegas. Den canadiske virksomhed har indtil for nylig haft fokus på Extremadura, hvor der er masser af billig jord til projektet, men nu har Triple Five valgt at rette blikket mod området mellem Manilva nær Estepona, Gibraltar og Jerez de la Frontera. Området her har også de nødvendige store jordarealer og tilmed god infrastruktur. Projektet har i følge dagbladet Cinco Días et budget på 3.400 millioner euro og inkluderer opførelse af hoteller, casinoer, forlystelsespark, shopping centre, osv. Tilsvarende projekter har været på tegnebrættet i Madrid og Barcelona men uden at kunne gennemføres pga. problemer med byggetilladelser og myndighedernes manglende accept af momsfritagelse og fjernelse af rygeforbud, som har været kravene fra promotors side.
 
 
{loadposition google_nativeLD}

 

San Miguel-bryggeriet i Málaga udvider

Produktionen på det gamle bryggeri kører i døgndrift. Og fremover skal der produceres endnu mere. Inden årets udgang vil San Miguel–gruppen investere 3,9 millioner euro i udvidelser og modernisering af bryggeriet, som har haft domicil ved lufthavnen i 52 år. San Miguel og øllen Mahou produceres under samme tag, og til gruppen hører blandt andet også Alhambra-øllen, som har sine rødder i Granada. Bryggeriet i Málaga er gruppens næststørste i Spanien og det udvidedes og moderniseres nu primært for at kunne producere flere liter øl, herunder også dåseøl. Salget går godt, og det mærkes, at Mahou San Miguel–gruppen sidste år stoppede produktionen i den catalanske ny Llérida, som følge af de store politiske problemer i Catalonien. Nogle tror, San Miguel er Málagas lokaløl, men det er en misforståelse. Øllen er fra Filippinerne, men den er blevet brygget i Málaga siden 1966.
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Store boligproblemer i Málaga-provinsen


Nogle jubler – andre græder. Det er boligudlejerne, der jubler. Og boliglejerne, der græder. Eller rettere; dem som gerne ville leje en bolig. Det er nemlig blevet så økonomisk attraktivt at udleje til turister, at flere og flere boligudlejere i dag vælger at udleje deres bolig på dags- eller ugebasis. Taberne er de boliglejere, som ikke har fået deres lejekontrakt forlænget og i dag står uden bolig. Og tilsvarende de mange unge, som gerne vil flytte hjemmefra, men må give op i bestræbelserne på at finde en lejebolig. Situationen er ved at udvikle sig til et socialt problem specielt i Málaga by, hvor man skal være heldig for at finde en lejebolig til under 900 euro pr. måned. Det er en prisstigning på 50-100 procent på blot fem år. Situationen er nær den samme i andre byer i provinsen. Derfor overvejer flere kommuner nu at opføre og udleje boliger til faste, betalelige lejepriser, præcis som da man i 00’erne opførte og solgte et begrænset antal prisbeskyttede boliger, de såkaldte VPO-boliger til nye købere på boligmarkedet.
 
 
{loadposition google}
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.