Det danske magasin i Spanien
Oplev Spanien på hesteryg 
- en anderledes måde at opleve naturen på

Oplev Spanien på hesteryg 
- en anderledes måde at opleve naturen på

”Det der er Easy, ham skal du ride på,” fortæller dagens guide, Danielle Hardy, mig og peger på en kastanjefarvet hest, hvis ryg jeg med mine hundrede nogenogtres centimeters højde ikke engang kan se over. Jeg er taget til Finca Krimalina for at opleve en tur rundt i området på hesteryg.
 
Inden min ganger får seletøj på, skal den strigles, og jeg får straks stukket en børste i hånden. Den hestepige, der bor inkognito inde i mig, er svært begejstret for at få lov til at være med til denne del af forberedelsen, og jeg strigler på livet løs hesten, der småsover lidt imens. Inde fra staldene høres skratten fra de piger, der går derinde og muger ud og deler hestehistorier.
 
Inden vi begiver os ud, skal hovedet sikres med en ridehjelm. Den hjelm, der passer bedst til mit lille hoved, er en Bordeaux model med similisten i forskellige farver – hvor heldig kan man være.
 
Inden længe er stigbøjler og saddel på plads, og jeg sadler op på det enorme dyr. Med knæet oppe under kinden træder jeg til og kommer op på Easy, der ikke lader sin slumren forstyrre af, at undertegnede dumper ned på ryggen af den.
 
 
 
 
Men nu er det tid til at vække hesten, for turen begynder. Anført af Danielle bevæger vi os fra fincaen og ud mod flodleget imens hun gennemgår, hvordan man holder tøjlerne og hvilke signaler, hesten kender. Det er meget simpelt og består bare af ’højre’, ’venstre’ og ’stop’. Mere er der ikke brug for at vide for at kunne nyde en ridetur i naturen.
 
Først krydser vi flodlejet, der er komplet tørlagt. Det er en pudsig fornemmelse med det ujævne underlag under hesteskoene, men jeg stoler på, at hesten har lige så lidt lyst til at skvatte, som jeg har og lader den følge trop direkte i måsen på hesten foran.
 
Imens vi skridter langs grusvejen, fortæller guiden lidt om hestene. Easy, som jeg sidder på, er en ’Irish Draught’ – Irlands nationalhest som egentligt er avlet til landbrug. Den er tilmed vallak, dvs. at den er kastreret. Easy er god som dagen er lang, og jeg er helt tryg ved at lade den føre mig igennem landskabet, der nu har ændret karakter, idet vi rider på dyrestierne, der snor sig igennem campoen. Pludselig åbner landskabet sig op, og vi trækker lidt i tøjlerne for at få hestene til at stoppe op, så vi kan nyde den vilde udsigt med bjergene på den ene side og havet på den anden.
 
På resten af turen forcerer vi bakker og skråninger, hvor man både må læne sig tilbage og frem i sadlen for at gøre det lettere for hesten. Det er er fedt at mærke, hvordan ’hestekræfterne’ virkelig tager fat, når det går stejlt opad.
 
Inden vi får set os om, er vi på vej tilbage gennem det tørlagt flodleje til Finca Krimalina. Det har været en spændende og anderledes tur og en fed måde at se naturen på, der absolut kan anbefales.
 
Tilbage på fincaen og på egne to ben møder jeg skotske Leslie Wright. Det er hende og hendes spanske mand, der driver Finca Krimalina, der er danskejet. Jeg roser den rolige ganger, der nu står og slumrer i sin indhegning. ”Du skal ikke tage fejl af Easy. Han kan springe!” siger Lesley, og remser de konkurrencer op, hvor han har vundet første præmie i spring. ”Han er en genial hest, der fornemmer rytterens niveau,” tilføjer hun, og jeg får endnu større respekt for den brune kæmpe med det søvnige gemyt.
 

Hvad kræves der?

Du behøver ikke meget andet end praktisk tøj – husk lange bukser eller shorts, så du ikke får klemt inderlårene i stigbøjlernes remme. Du kan sagtens bruge almindelige sko, men hvis du har meget slanke ankler kan det være en god idé med en tyk og høj sok, så anklerne ikke gnides mod stigbøjlerne.
 

Hvad koster det?

En times ridetur koster 30 € og inkluderer udlån af hjelm. To timer koster 50 €. Der er også mulighed for længere ture med indlagt frokost eller middag. Transport til fincaen er også muligt, hvis man ikke selv har kørelejlighed. Kontakt Lesley Wright for mere information eller for booking på tlf.: 664 685 021
 

Andre hold

Der er både småbørns-, børne- og voksenhold på Finca Krimalina, der også afholder workshops om pasning og pleje af hestene. Kontakt fincaen for mere information www.fincakrimalina.com – 664 685 021
 
Af Louise Mercedes Frank, louise-mercedes@norrbom.com Fotos Kristina Havbo Kongsgaard

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.