Det danske magasin i Spanien
Ny miljøskat og restriktioner på plastikposer – Regeringen slipper ikke grebet om Catalonien – 36 ulykker på syv år i La Cala de Mijas

Ny miljøskat og restriktioner på plastikposer - Regeringen slipper ikke grebet om Catalonien - 36 ulykker på syv år i La Cala de Mijas

Ny miljøskat og restriktioner på plastikposer

Fra den 1. juli skal alle forretninger i Spanien tage betaling for deres plastikposer. De fleste supermarkeder har allerede indført denne betaling, men fra juli træder en ny miljøskat i kraft, som gælder for alle erhverv. Intentionen er at reducere plastforbruget og forhøje skatterne. Næste skridt i den nye lov tages ved indgangen til år 2021, hvor alle plastikposer enten skal være biovenlige eller skal kunne genbruges. De eneste plastikposer, som fortsat vil være gratis, er de tynde, lette poser, som oftest bruges, når der handles frugt, grønt, fisk og kød i løsvægt. Miljøorganisationen Greenpeace er ikke ubetinget begejstret for de nye tiltag. De mener, at selv de nye biovenlige poser er dårlige for miljøet, samt at den nye lov ikke ændrer på det fundamentale problem i hele miljødebatten, som er vores ”brug og smid væk”-kultur.
 
 
{loadposition google}
 

Regeringen slipper ikke grebet om Catalonien

Mariano Rajoys Partido Popular har med massiv støtte fra PSOE og Ciudadanos besluttet at stadfæste aktiveringen af Grundlovens paragraf 155 i Catalonien. Paragraffen sikrer centralregeringens fulde kontrol over regionen. De tre partier behøvede ikke mange minutter ved forhandlingsbordet for at blive enige, efter at den nye catalanske leder, Quim Torra, ved sin indsættelse meldte ud, at hans nye regering fortsat vil kæmpe for uafhængighed. Tilmed har Quim Torra allerede besøgt sin forgænger, Carles Puigdemont, som fortsat opholder sig i Tyskland, og sine fængslede kollegaer. Quim Torras’ klare udmeldinger og handlinger har fået centralregeringen til at handle og hindre den nye catalanske regering i at operere.
 
 

36 ulykker på syv år i La Cala de Mijas

Man har opsat radarer og advarselsskilte, nedsat fartgrænsen fra 100 til 80 km/t, og sågar renoveret vejnettet for at flade de værste kurver ud. Alligevel er der de sidste syv år sket 36 store ulykker på kystvejen N-340 ved La Cala de Mijas. Helt præcist er det ved kilometerstenene 200 til 202, at kurverne har en radius på 80 grader og forårsager de mange ulykker. Ulykkerne forårsages primært af lastvogne, som vælter i det hårde sving og forårsager kilometer- og timelange køer. Både Mijas kommune og amtsrådet har foreslået at gøre betalingsmotorvejen gratis ved uheld, for at mindste de lange køer, men har fortsat ikke fået svar fra centralregeringen, som administrerer betalingsmotorvejen.
 
{loadposition google_native}

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.