Det danske magasin i Spanien
Tidligere spansk minister anholdt – Mere hudkræft i Málaga – Nye bøder for at gå letpåklædt i Marbella 

Tidligere spansk minister anholdt - Mere hudkræft i Málaga - Nye bøder for at gå letpåklædt i Marbella 

Tidligere spansk minister anholdt

Skeletterne vælter ikke længere ud af skabene, men til tider ser en ny kedelig korruptionssag stadig dagens ny. I denne uge rammer den Eduardo Zaplana, som var beskæftigelsesminister under José María Aznar og præsident for Valencia-regionen i perioden 1995-2002. Inden da var han borgmester i Benidorm. Zaplana blev midt på ugen anholdt, da han forsøgte at hvidvaske nogle af de rundt ti millioner euro, han antageligt har modtaget i ulovlige returkommissioner i sine år som politiker. Guardia Civil har i flere år haft ham under mistanke men har ikke kunnet komme igennem det spindelvæv af selskaber, Zaplana havde opbygget i Panama og Uruguay for at skjule sine millioner. Derfor har de i flere år måttet vente på et fejltrin fra Zaplana. Det kom i denne uge, da den pensionerede politiker forsøgte at kanalisere nogle af sine millioner ud via konti i Luxembourg, Andorra og London. Da slog politiet til og Zaplana sidder nu varetægtsfængslet.

Mere hudkræft i Málaga

Sidste år blev der i Málaga-provinsen registreret 5.500 tilfælde af hudkræft. Oftest kan kræften kureres, hvis der handles i tide, men kræfttypen ”Melanoma” er særlig farlig, og det er kun 10 procent, der kureres. I Málaga registrerede man sidste år 300 tilfælde af Melanoma, hvilket målt på antal indbyggere, er en tredobling af mængde i forhold til det øvrige Spanien. Chefen for hudlægerne på regionalhospitalet Carlos Haya i Málaga, Leandro Martínez, fortalte på en konference i torsdags, at særligt udlændinge med lys hud er udsat for denne aggressive type hudkræft. Han anbefaler, man holder sig langt væk fra solarier og ikke tilbringer for mange timer ad gangen på stranden – specielt ikke midt på dagen. Et eftersyn hos en hudlæge anbefales også. Hudlægen fortalte på konferencen også, at lægerne nu igangsætter en forebyggende informationskampagne om hudkræft på provinsens folkeskoler, da det antages, at 90 procent af al hudkræft kan forebygges ved reduceret solbadning.

Nye bøder for at gå letpåklædt i Marbella

Marbella kommune har netop vedtaget en ny lov, som gør det ulovligt at færdes på gader og stræder med bar overkrop. Kommunen mener ikke, det er anstændigt og at det giver et dårligt indtryk af byen. Den nye lov forbyder også folk at vandre rundt i undertøj eller kun med et håndklæde om livet. Tilsvarende kan man også få en bøde for at færdes på offentlige steder med Lolita dukker eller andet sexlegetøj. Loven omfatter dette punkt som følge af de mange polterabender, der arrangeres i byen om sommeren. Bøden for overtrædelse af ét af ovenstående forhold er på 750 euro.
 
{loadposition google}

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.