Det danske magasin i Spanien
Ny præsident for Catalonien – Galopbanen i Mijas går konkurs – Lang og fantastisk sæson for Sierra Nevada – Mere kaos i Málaga C.F. – Danskejet tapasbar i Benalmádena vinder pris

Ny præsident for Catalonien - Galopbanen i Mijas går konkurs - Lang og fantastisk sæson for Sierra Nevada - Mere kaos i Málaga C.F. - Danskejet tapasbar i Benalmádena vinder pris

Ny præsident for Catalonien

Efter fem måneders politisk og juridisk tovtrækkeri er der endelig blevet indsat en ny formand for det catalanske parlament. På yderste mandat blev Quim Torra i mandags valgt som ny mand i det varme sæde. Quim Torra er partikammerat med Carles Puigdemont og en del af den hårde kerne i uafhængighedspartiet JxCat. Med støtte fra det andet store catalanske separatistparti, ERC, kunne Quim Torra på et simpelt flertal mandag indsættes som ny præsident. Ved afstemningen valgte partiet CUP nemlig at stemme blankt, og det er netop dette partis fire mandater, som er tungen på vægtskålen i dagens catalanske regionalpolitik. CUP forbliver dog i oppositionen, så den nye regerings bæredygtighed er yderst tvivlsom.
 

Galopbanen i Mijas går konkurs

Kun de færreste husker, hvornår der sidst var væddeløb i Mijas. Men nu er der ifølge kommunen godt nyt for galopbanen, for efter mere end et helt årti med dårlig ledelse og miserable regnskaber har selskabet, der har forpagteraftalen af banen, nu erklæret sin konkurs. Det betyder, at boet kan gøres op og galopbanen kan starte på en frisk. Galopbanen blev i slutningen af 90’erne lanceret som et af de mest ambitiøse projekter nogensinde på Costa del Sol, men siden da gik det grueligt galt. Mijas kommunen har ikke meldt ud, om man vil give væddeløbene en ny chance eller bruge grunden til et andet projekt.

{loadposition google}

Lang og fantastisk sæson for Sierra Nevada

Det populære skisportssted i Granada havde i år sne på løjperne helt ind i maj måned og kunne derfor forlænge sæsonen til 6. maj. Det gav Sierra Nevada en ekstraordinær lang sæson på 163 dage med over en million besøg og 887.000 solgte forfaits (dagspas til skilifterne). Det er Sierra Nevadas næstbedste sæson nogensinde, og havde det ikke været for de 12 dages lukning på grund af uvejr midt på sæsonen, havde skisportsstedet haft sin suverænt bedste sæson.
 

Mere kaos i Málaga C.F.

Både sportsligt og organisatorisk ligner Málaga C.F. en klub i opløsning.
I flere uger har det været en kendsgerning, at klubben rykker ud af La Liga og næste år spiller i 2. division, men internt i klubben hænger tingene tilsyneladende heller ikke sammen. For midt i forberedelserne til den kommende sæson forlader klubbens sportsdirektør, Mario Husillos, med største sandsynlighed nu klubben. Husillos kom til lige inden jul på den klare betingelse at få frie hænder på det sportslige plan. Den aftale løb klubejer Al Thani fra i sidste uge ved på de sociale medier at meddele, at Lucas Alcarez ikke bliver ny træner i Málaga C.F. fra næste sæson. Kort tid forinden havde Mario Husillos indgået en aftale med omtalte træner. Det er uvist, hvem der bliver ny sportsdirektør og træner i klubben. Måske bliver det én og samme person. Således forlyder det, at Juan Ramón Muñiz kan være på vej tilbage til Málaga i en ny stærk position som både træner og sportsdirektør. Muñiz stod i sæsonen 2007-08 i spidsen for Málaga C.F., da holdet rykkede op i den fornemmeste spanske række.

{loadposition google}

 

Danskejet tapasbar i Benalmádena vinder pris

Målt på indretning og menukort bliver stedet næppe mere spansk. Men tapasbaren Moncloa på Avenida Gamonal i Benalmádena er faktisk danskejet – dog med spansk kok og personale. Tapasbaren blev anmeldt i La Danesa i april, og vi er tilsyneladende ikke de eneste, der synes om stedet. Under sidste uges tapasfestival ”Ruta de la Tapa” blev Moncloa nemlig udråbt til byens bedste tapasbar. Vi ønsker tillykke!

774 387 IMG 4537 copy
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.