Det danske magasin i Spanien
Det tog kun én uge. Så var de 21.000 billetter til de fire indendørskoncerter i marts solgt. De fire koncerter i København, Odense og Århus udviklede sig til en sand triumftur. Thomas Helmig er mere populær end nogensinde og interessen for at opleve ham i tyrefægterarenaen i Torremolinos til september er enorm.
 
Et nyt album har set dagens lys og en omfattende sommertur med 30 store koncerter skydes i gang ved månedens udgang. Turnéen slutter til september – i Málaga. Byen som den folkekære musiker holder så meget af.
 

Hjemme i Málaga

Thomas Helmig tilbringer flere måneder af året i Málaga.
“Min kærlighed til Andalusien og Málaga stikker dybt. For snart 25 år siden besøgte jeg min daværende manager, som havde hus i Cómpeta. Jeg faldt for området og andalusierne med det samme. Jeg havde en dejlig fornemmelse af at føle mig hjemme og tryg. Der har jeg skrevet mange tekster og melodier”, fortæller Thomas Helmig til La Danesa. Siden da dukkede bymennesket op i ham, og den sidste håndfuld år har han og familien tilbragt mere og mere tid i deres lejlighed i Málagas gamle bydel.
“For mig er Málaga en magisk by. Jeg elsker byen og den har en god størrelse. Stemningen er helt anderledes end i danske byer og udendørskulturen gør Málaga til et fantastisk sted om aftenen. Jeg er specielt fascineret af lyset i vinduerne, lige når mørket begynder at sænke sig. Det kan være ret inspirerende for en skandinav”, synes den danske musiker. Ellers elsker han at slentre rundt i byens smalle gader, nyde de små pladser og løbe ture på strandpromenaden. Det er i disse stunder, han de sidste år har fundet inspiration til nogle af sine bedste tekster og melodier – blandet andet hittet ”Málaga”
“En dag ved solnedgang sad jeg med min guitar og så kom melodien og teksten ”Så godnat Málaga….” Melodien kom først, men teksten kom hurtigt lige efter og byerne København, Århus og Michigan, hvor jeg har boet blev flettet ind. Det passede perfekt med de billeder, jeg så for mig og den stemning, jeg var i. Jeg husker jeg netop på tv havde set nogle smukke filmklip fra den spanske filminstruktør Pedro Almodóvar. Hvor jeg så fik ord som ”drømmeparabol” fra, må du ikke spørge mig om”, griner Helmig og forsætter: “Da jeg skrev sangen, kunne jeg mærke, at det er i Århus, jeg er født og hører hjemme. Men Málaga er mit hjem nr. 2. Ingen tvivl om det.”
 

Nyt og tussegammelt

Det er nu snart 35 år siden, Thomas Helmig debuterede med sit album, som blot hed ”Thomas”. Den unge århusianer røg direkte ind i danskernes hjerter med sin gode musik, simple tekster og sin naturlige, drengede væremåde. Siden da er det blevet til 16 album, en lang række singler og opsamlingsalbum og et utal af koncerter. Alle har sunget med på ”Det er mig der står herude og banker på”, ”Nu hvor du har brændt mig af” og ”Dagen efter dagen derpå”. Interessen for Thomas Helmig har været intakt i fire årtier – uanset om han har sunget på dansk eller engelsk, givet solo koncerter eller sammen med sit band, som han nu drager ud på én af de allerstørste turnéer med.
“Vi glæder os naturligvis til at turnére landet rundt og præsentere vores nye sæt. Vi kommer både med lidt nyt, noget tussegammelt og noget vi ikke har spillet i årevis”, fortæller Helmig, som meget pludseligt sendte nyt album på gaden den 1. marts. Det kom bare. Ingen store pressemøder og tv-shows, som normalt hører sig til. Udgivelsen fik kun følgeskab af et længere interview på artistens facebook. ”Det kan let blive trættende altid at gøre tingene ens, så det var helt befriende at lancere mit album på en ny måde. Vel ligger der meget arbejde bag, men mere højtideligt tager jeg det ikke. Folk som ønsker mit nye album skal nok finde det,” mener Thomas Helmig. Stilen i hans nyeste musik er funderet i soul- og funkmusikken. Modtagelsen har været blandet i den danske presse. Omvendt er den nye musik gået rent ind hos publikum. ”Når man laver noget nyt vil reaktionerne altid være blandede. Det gælder i alle livets facetter. Men jeg har aldrig været bange for at følge mit indre og prøve noget nyt. Var jeg det, ville jeg ikke stå, hvor jeg står i dag,” er de næstsidste ord fra Thomas Helmig, som om få uger drager land og rige rundt med sit band. Turnéen rundes af under de himmelstrøg, han selv holder så meget af; nemlig de sydspanske. ”Den koncert bliver helt speciel for os. Vi elsker at spille til Málaga.”
 

Tusind fans ta’r turen til Málaga

Det forventes, at over 1.000 entusiastiske Helmig-fans tager turen fra Danmark for at overvære afslutningen på Thomas Helmigs 2018-turné i det spanske. Heriblandt findes én af landets største og mest aktive fans; Pia Vejle fra Århus. Hun er formand for fanklubben ”Thomas Helmig Support” og har fulgt Thomas Helmig i tykt og tyndt, siden hun hørte ham første gang i 1986 ved en byfest i den midtjyske by Ry. “Det var det år, han udgav sit andet album, der blot hed ”2”. Siden da tager jeg gerne til helt op til 30 koncerter om året, når bandet er på turné. Vi er altid et par veninder eller familie sammen, og vi har et væld af gode minder. Vi har rejst landet rundt, og jeg kan kun trække på smilebåndet, når jeg tænker på det utal af timer, vi har sunget, råbt og skreget under koncerterne og tilsvarende det utal af timer, vi har stået i kø i regn og blæst for at komme først ind til koncerterne for at få de bedste pladser helt oppe ved scenen.”
Ud over selve koncerterne bruger Pia Vejle en stor del af sin fritid på fanklubben, som tæller 700 medlemmer. ”Nogle tror, at alt med musik og idoler kun hører ungdommen til. Men sådan er det ikke. Der er ingen alder for at være fan af nogen eller noget, og det fleste Helmig fans er på samme alder som ham, eller måske lidt ældre. Hovedsagen er, at man kan identificere sig med musikken og teksterne. Og her er Helmig fantastisk, for han har altid skrevet musik fra hjertet og til hjertet. Hans sange følger med på livets vej; fra den første dans, den første kæreste, kærestesorgerne, fra året hvor ens barn blev født, osv. Hans musik og koncerter gør folk glade og giver energi til en travl hverdag”, mener Thomas Helmigs fan nr.1.
Flere gange har Pia Vejle mødt sit idol bl.a. i sommeren 2010 efter en koncert i København. “Vi mødtes på en bar midt i byen efter koncerten. Jeg var sammen med mine trofaste koncertveninder, og Helmig dukkede op med hele sit band. Det blev en uforglemmelig aften med autografer, fotos og et kram fra verdens bedste musiker. Det er en mand og et band, der kan glæde hundrede tusindvis af mennesker med deres musik og livsglæde”, slutter Pia Vejle, som atter følger Helmig og bandet på årets turné og, naturligvis, tager turen til Torremolinos med veninderne den 8. september.
 

Den smukke tyrefægterarena

Den gamle tyrefægterarena i Torremolinos blev for et par år siden renoveret og omdannet til et multikulturelt center med plads til koncerter, sportsbegivenheder, messer, udstillinger, modeshows og private fester. Grundet manglende interesse fra både publikum og kommunalbestyrelsen har der ikke været tyrefægtning i arenaen siden 2015. Til gengæld afvikles der flere og flere koncerter. Thomas Helmig bliver den første danske artist, der giver koncert på den gamle Plaza de Toros.
 

Dans i arena’en

Der bliver musik, fest og god stemning i tyrefægterarenaen i Torremolinos hele aftenen og natten for både før og efter koncerten spiller DJ RisRas den bedste danske og internationale musik fra 80’ og 90’erne. RisRas har rejst land og rige rundt som DJ de sidste tyve år og er i dag fast inventar på flere store danske festivaler. Hans musik, small talk og glade attitude er garanti for en god fest.
 
 

Billetsalg

Billetten til koncerten er en kombineret stå/siddeplads og koster 50 euro.
Billetter kan købes hos:
Fuengirola: UniOptica og Café La Vida
Mijas: Loft & Roomers og Vitamina
Marbella: Loft & Roomers
Torre del Mar: Heiko by Heiko
Nerja: Ole Optica Almuñécar:
Costa Granada Home og 123tours
Af Henrik Andersen, henrik@norrbom.com

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.