Det danske magasin i Spanien
Sexdom skaber røre i hele Spanien – Kæmpe kokainfangst i Algeciras – Cifuentes trækker sig – Forbud mod åben ild

Sexdom skaber røre i hele Spanien - Kæmpe kokainfangst i Algeciras - Cifuentes trækker sig - Forbud mod åben ild

Sexdom skaber røre i hele Spanien

Retten i Pamplona vurderede torsdag, at der var tale om seksuelt misbrug – ikke voldtægt, da fem unge mænd fra Sevilla under den årlige byfest ”San Fermin” i Pamplona forrige år havde voldsom gruppesex med en 18-årig pige. De fem tiltalte fik ni års fængsel for deres ugerning. Dommen har skabt stor røre i hele Spanien, hvor flere kvindegrupper har protesteret voldsomt over, at de fem unge mænd ikke er blevet dømt for voldtægt, som ville have givet op til 25 års fængsel. Forsvarsadvokaten krævede omvendt sine fem klienter løsladt og erklærede uskyldige, da han mente, pigen selv havde været med på legen. Bevismaterialet i sagen har været massivt, i det de fem anklagere havde optaget seancen på mobiltelefon. Det var ud fra disse optagelser, og en række telefonsamtaler, dommerne vurderede, der var tale om misbrug og ikke voldtægt. Både anklager og forsvarer anker dommen. De fem dømte mænd har allerede siddet varetægtsfængslet i 22 måneder.

Kæmpe kokainfangst i Algeciras

8.740 kg. kokain blev midt på ugen konfiskeret i havnen i Algeciras. Det er den største mængde kokain, der nogensinde er blevet beslaglagt i Europa. De næsten ni tons kokain kom fra Columbia og var kamufleret som import af bananer. Seks personer blev anholdt under operationen; tre mænd fra Málaga, en person fra Algeciras og to franskmænd fra Lyon. Det er anden gang, spansk politi for alvor slår til i kampen mod importen af narkotika. I december blev seks tons kokain også konfiskeret i Algeciras. I det kommende La Danesa, som kommer på gaden 1. maj, finder du bl.a. en større artikel om den omfattende import af narkotika i området omkring La Línea og Algeciras.
 
{loadposition google_native}

Cifuentes trækker sig

Efter en måned i stærk modvind besluttede Cristina Cifuentes i onsdags at trække sig som præsident for Madrid-regionen. Men det var ikke hendes omstridte eksamensbeviser, der fik hende til at gå af. Det var derimod en video fra maj 2011, som viser, hvordan Cifuentes blev taget på fersk gerning for butikstyveri i et Eroski supermarked i Madrid. På videoen ses hun med en privat sikkerhedsvagt, som beder hende åbne sin håndtaske, hvori politikeren har to uåbnede ansigtscremer fra supermarkedet. Det vides ikke hvem, der har lagt den gamle video på nettet. Det vides heller ikke hvem, som bliver ny præsident for regionen Madrid.
 

Forbud mod åben ild – en påmindelse fra brandvæsenet i Mijas

Her ved månedsskiftet går vi ind i den periode af året, som regnes for mellemrisiko-periode for brande. Det betyder, at åben ild i markområderne kun er tilladt med tilladelse fra Junta de Andalucías Miljøforvaltning, og har man opnået en sådan tilladelse, er åben ild kun tilladt fredage og lørdage. Når vi går ind i sommermånederne med start d. 1. juni, er al åben ild i markområderne helt forbudt.
Perioder med brandfare
Mellemrisiko: Mellem 1 – 31. maj samt mellem 16. – 31. oktober. I disse perioder er åben ild kun tilladt med tilladelse fra miljøforvaltningen i Junta de Andalucia i Málaga. Grilning i fritids- og rekreative områder er tilladt.
 
Højrisiko: Mellem 1. juni – 15. oktober. I denne periode er åben ild i markområder forbudt, ligesom grilning på offentlige pladser, i skove og andre lignende områder. Selv kørsel med motorkøretøjer udenfor vejnettet er forbudt.
 
Lavrisiko: Mellem 1. – 30. april. I denne periode kræves ikke tilladelse fra miljøforvaltningen til åben ild, men det kræves, at brandvæsenet i din kommune underrettes. Grilning i fritids- og rekreative områder er tilladt.
For mere information kontakt brandvæsenet i Mijas: 952 586 312
 
{loadposition google_native}
 

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.