Det danske magasin i Spanien
ETA undskylder: for næstsidste gang – Mest ustabile forårsvej i 10 år – Daesh-terrorist anholdt i Málaga

ETA undskylder: for næstsidste gang - Mest ustabile forårsvej i 10 år - Daesh-terrorist anholdt i Málaga

ETA undskylder – for næstsidste gang

I en ny meddelelse undskylder terrororganisation ETA for sine handlinger overfor ofre, tilskadekomne og deres familier. Gruppen kalder sine handlinger for disproportionerede og erkender, at uskyldige er blevet dræbt, bortført, mishandlet og truet i den årtier lange konflikt. ETAs meddelelse blev, vanen tro, kommunikeret via det baskiske dagsblad ”Diario Gara” og bliver ETAs næstsidste ord, inden gruppen officielt bliver opløst – formentligt i næste måned. Den baskiske terrorgruppe opgav den væbnede kamp i oktober 2011 og har efterfølgende i små rater overgivet deres våben, sprængstoffer og andet materiel til myndighederne. Men gruppen er aldrig blevet opløst. Resterne af den tidligere så frygtede terrororganisation har de sidste år forgæves forsøgt at få deres fanger overført til baskiske fængsler samt få de igangværende retssager mod deres medlemmer aflyst.

 
{loadposition google_native}
 

Mest ustabile forårsvej i 10 år

I følge det spanske meteorologiske institut, Aemet, er vi i disse dage og uger vidner til årtiets mest ustabile forårsvej. I søndags var kystens strande godt befolkede midt på dagen, og om aftenen fik vi et tordenvejr med over 200 lynnedslag. Mandag kom solen igen for om aftenen atter at slå over i regn og torden. Og sådan fortsætter det ustabile forårsvej. I går skinnede solen på ny fra en skyfri himmel, men Aemet forudser store mængder regn for både onsdag og torsdag. Flere køretøjer er fortsat godt beskidte efter regnen i mandags. Regnvandet var nemlig fyldt med sand, som en kraftig vind havde pustet med sig fra Afrika.
 
{loadposition google_native}
 

Daesh-terrorist anholdt i Málaga

En 35-årig spansk resident fra Marokko er blevet anholdt i Málaga. Igennem tre år har det spanske nationalpoliti haft den anholdte under observation og mistænkt for ulovlig medvirken til finansieringen af terrororganisationen Daesh. Det viser sig nu, at hans kone er en af de mest efterlyste Daesh-terrorister, som flere gange har udtrykt sit ønske om at gennemføre et angreb i Spanien. Den anholdte har i mindst tre år sendt penge til sin kone, som fra Syrien er yderst aktiv i Daesh-gruppen. Han sagsøges derfor nu for ulovlig medvirken til finansiering terrorister.
 

24.639 euro til Cudeca 

Der blev danset, sunget og skålet natten lang på Castillo Sohail i lørdags, hvor Queen Machine og Paul Maxwel optrådte til fordel for cancerhospice Cudeca. Over 1.500 fandt vej til middelalderborgen i Fuengirola. Det indbragte et overskud på 24.639 euro. På fotoet ses artister, repræsentanter fra Cudeca og Fuengirola kommune, konferencier og arrangør.
 
concert check

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.