Vintagecykler i Málaga
 – Lædersadler, blankpoleret krom og lysende dynamoer

Vintagecykler i Málaga
 - Lædersadler, blankpoleret krom og lysende dynamoer

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email
Sebastián Bonills værksted i hans lejlighed på 5. sal er fyldt med vintagecykler af forskellige mærker. Han restaurerer og sælger nemlig gamle cykler.
 
Her er både spanske men også svenske, schweiziske og tyske mærker. Det er cykler fra 60’erne, 70’erne og 80’erne – dengang, man kunne producere cykler i ordentlig kvalitet, fortæller Sebastián. Der er mærker som tyske Westerheide og spanske BH GAC i hans værksted. Sidstnævnte produceres ikke længere. 
”De fleste cykler kan jeg kun datere til årtiet, men nogle gange kan jeg være heldig at kende det præcise årstal, de er producerede, fordi der eksisterer kataloger over modellerne,” fortæller han.
 
Det hele begyndte, da Sebastián ville købe en cykel til sig selv. Fordi han ville have en cykel af god kvalitet, valgte han en vintagecykel, som han efterfølgende selv pudsede op. Efterfølgende købte han også en vintagecykel til sin kæreste, og derfra udsprang ideen med at opkøbe gamle cykler, istandsætte dem og sælge dem videre.
”Det er klart, at det er et bestemt publikum, der køber disse cykler. Man køber kun en vintagecykel, hvis man interesserer sig for håndværket,” fortæller Sebastián. Voksencyklerne koster mellem 150 – 200€.
 
Det er fantastisk så mange velbevarede detaljer, der er på de forskellige cykler. Nogle af dem har en cykelpumpe placeret på midterstangen af cykelstellet, og andre har små værktøjstasker under sadlen – alle har de originale dynamolygter. Helt vidunderlige detaljer dukker op jo længere jeg står og betragter cyklerne. Pludselig opdager jeg, at en af dem har bagagebærer fortil, og drømmen om at suse igennem gaderne med på en cykel med fletkurv foran begynder at spire. Når jeg kigger hen over rækken af cykler, kan jeg ikke lade være med at tænke på, hvem der har været ejermænd til disse transportmidler i årenes løb og hvor mange skiftende ejere sådan en jernhest kan have haft.
 
Nogle har fået nye dele, men for det meste sørger Sebastián for, at delene kommer fra andre gamle cykler, så den færdige cykel er 100 % vintage. Det er imponerende, at kromet nemt kan poleres fri for rust, så cyklerne næsten står, som de så ud for tre-fire årtier siden.
 
For mere information se:

Instagram: @lamodernabicis
 
Af Louise Mercedes Frank, louise-mercedes@norrbom.com. 
Fotos: Kristina Havbo Kongsgaard

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa