Det danske magasin i Spanien
FuckUp Night i Málaga – historier om fiasko
Jeg kigger spændt rundt på deltagerne, der stille og roligt indfinder sig på pladserne foran scenen. FuckUp Nights står der på bagtæppet til scenen, der hører til et venue på Muelle Uno i Málaga.
 
Aftenens første FuckUp træder frem på scenen: Ali Parandeh Zandpour. FOTO
Han ejer og driver PC Doctor i Fuengirola, men hans historie drejer sig om hans andet og ældre firma Urbytus, der er en online platform, som henvender sig til urbanisationer og fællesskaber, der har med ejendomsadministration at gøre. 


 
”Jeg ødslede en halv million euro bort,” proklamerer Ali som det første. ”Der findes et ordsprog på engelsk, der hedder ’right time, right place’. Mit produkt, en online platform, kom på markedet, da der hverken fandtes smartphones eller fibernet – ti år for tidligt kan man sige. Hvad værre er, så ville jeg heller ikke fortælle folk, hvad min idé var, når jeg blev spurgt. Tænk nu, hvis de ville tage den fra mig! Lad mig give jer et godt råd: Fortæl folk om jeres idé! I har brug for andre talentfulde mennesker til at komme ud af starthullerne og I har brug for et godt team.”
 
Som en sidenote fortæller Ali om dengang, han modtog en email, hvor der stod, at hans web-domæne var blevet købt af et andet firma, men at det kunne løskøbes for 1000 €. ”Afsenderen var et firma i Kina, men jeg tænkte bare, at denne mulighed for at sikre mit domæne måtte jeg ikke gå glip af. Ja, det er mange år siden, før man vidste så meget om IT-bedrageri,” undskylder Ali med stor latter og fortsætter:
”Nå, da jeg kun havde tusind euro tilbage af investorernes 500.000 euro, stod det soleklart, at en drastisk ændring måtte ske. Jeg hankede op i mit team, og så gik vi ud og stemte dørklokker på god, gammeldags manér. Det var hårdt, men det var også noget af det sjoveste, jeg har oplevet med mit team,” slutter Ali, der altså fik vendt skuden igen og kom stærkere ud på den anden side.
 
Den næste, der træder op på scenen er Santiago Suárez. Han er tidligere operasanger og i dag SEO Manager. 
”Jeg tog antibiotika for min hals hver eneste dag på konservatoriet. Det lykkedes mig alligevel at slæbe mig igennem uddannelsen. Da jeg var færdiguddannet kom finanskrisen, og der var ingen jobs at få i operabranchen i Spanien. En god ven af mig foreslog mig at rejse til Tyskland, da efterspørgslen efter sigende var stor der. Jeg fik etableret mig i Tyskland, men det var småt med jobs. Ved siden af arbejdede jeg i restaurationsbranchen. Pludselig en dag sker det – der er en rolle til mig i et stykke. Jeg bliver fuldstændig ekstatisk og ringer til min familie og venner i Spanien for at fortæller dem min gode nyhed. Jeg siger endda mit job i restaurationsbranchen op – nu skal jeg være noget ved musikken,” fortæller Santiago, og hele salen er spændt på at høre, hvordan det så går. ”Og hvad sker der så? Jeg havde tre replikker i stykket!” nærmest skriger han af grin, og hele salen griner med ham over den fallerede operakarriere. 
Efterfølgende fandt Santiago en uddannelse til SEO Manager, mens han var arbejdsløs i Tyskland og har i dag en fremragende karriere langt væk fra operaverdenen.

Den sidste person, hvis FuckUp vi skal beriges med, er Carlos Gómez Ventura. Han ejer den erotiske butik ” Ssshhh, Tu Juguetería Erótica” i Málaga centrum. 
”Egentlig er jeg uddannet topograf. Min ekskone arrangerede dildoparties om aftenen ved siden af sit job for eksempel for kvinder der ville foretage sig noget anderledes til en fødselsdag eller polterabend. En dag var hun forhindret i at tage afsted til en event. Jeg foreslog derfor, at jeg selv tog tjansen, jeg kendte jo til varerne gennem ekskone, og kvinderne var heldigvis okay med, at det blev en mandlig vært i stedet for,” fortæller Carlos om det, der blev det første af mange dildoparties, han har været vært for.
”Jeg fik efterfølgende ideen til at etablere en smagfuld butik, til forskel fra de andre erotiske butikker, der ligger i Málaga, som har blændede vinduer og gitre for dørene og som ligger i lidt skumle kvarterer. Jeg ville etablere en butik, hvor almindelige mennesker helt afslappet kunne finde inspiration til denne del af deres liv. Så for fem år siden besluttede jeg mig for at sige mit job op og åbne en erotisk butik midt i Málaga. Det tog noget tid, før kunderne kom, og efter seks måneder måtte jeg begynde at arbejde som topograf igen. Havde jeg ikke gjort det, ville jeg helt sikkert have været nødt til at dreje nøglen om efter otte måneder. Min største fejltagelse var at formode, at butikken ville kunne løbe rundt fra første færd. Det tog 2 ½ år, før den kunne det,” fortæller Carlos, derstadig har en dame til at bestyre butikken på daglig basis, mens han selv fortsat arbejder som topograf om dagen og arrangerer dildoparties nogle aftener om ugen.
 
Eventet fandt sted på spansk, men det var et meget internationalt publikum.
 
Find den næste FuckUp Night i Málaga på Fuckup Nights Malaga eller find mere information på www.fuckupnights.com
Julia Sycheva, arrangøren af FuckUp Night Málaga. FOTO
”Jeg har været med til FuckUp Night i Prag et par gange, og der kunne jeg virkelig godt lide ideen. Da jeg kom til Málaga, ønskede jeg at organisere min egen event, og det føltes bare så rigtigt. Næste dag skrev jeg til FuckUp-organisationen og blev enige med dem om detaljerne,” fortæller Julia om optakten til aftenens arrangement.
 

Hvad er FuckUp Nights?


FuckUp Nights er et globalt fænomen, der består af en række events, hvor der bliver delt historier om professionel fiasko. Hver måned finder der en FuckUp Night sted et eller andet sted i verden. Tre-fire modige personer stiller sig op foran vildt fremmede mennesker og deler deres egne historier om, hvor de er trådt ved siden af professionelt. Det er historier om forretninger, der er blevet kørt direkte i sænk, partnerskaber med splid og produkter der skal tilbagekaldes – her bliver fortalt fuldstændig uden filter.
Hensigten er, at deltagerne skal lære af hinandens fejl og på et større plan ønsker organisationen, at entreprenører bliver bedre til at italesætte fejltagelser og ’FuckUps’. Ikke kun vise den polerede yderside.
Af Louise Mercedes Frank, louise-mercedes@norrbom.com

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.