Det danske magasin i Spanien
Jordskælv nær Málaga – Rajoy holder hånden over andalusierne – Málagas ældste passage fornys

Jordskælv nær Málaga - Rajoy holder hånden over andalusierne - Málagas ældste passage fornys

Jordskælv nær Málaga

Den lille by Almogía lige nord for Málaga registrerede midt på ugen et jordskælv, som blev målt til 4,4 på Richter-skalaen. Selvom jordskælvet hverken forårsagede skader på personer eller materiel, har jordskælvet alligevel skræmt mange borgere i hele provinsen, for i snart ti år er der blevet målt jordskælv i Málaga-provinsen cirka hvert halve år. Kun de færreste har glemt det store jordskælv, som ramte i Lorca i Murcia-provinsen, cirka 300 km. fra Málaga, i år 2011 og lagde dele af byen i ruiner. I følge eksperterne er der en lille fare for, at et tilsvarende jordskælv en dag kan ramme i Málaga-provinsen.

 
{loadposition google_native}
 

Rajoy holder hånden over andalusierne

Den spanske statsminister lover flere ressourcer til Andalusien. Under et langt møde med Susana Díaz midt på ugen i Madrid garanterede Mariano Rajoy, at de offentlige tilskud til Junta de Andalusia vil blive forøget samt at staten vil afsætte ekstra ressourcer for at få jernbanenettet udvidet, således af de to nye strækninger for AVE-toget mellem Málaga og Granada samt Antequera og Granada vil kunne indvies i 2020. Tilsvarende vil infrastrukturen til byerne Huelva, Cádiz og Almería forbedres. Susana Díaz har længe påstået, at med en bedre infrastruktur samt et udvidet statstilskud, som reflekterer befolkningsstigningen i Andalusien, vil ledigheden falde med 200.000. Andalusien kæmper i dag med en arbejdsløshed på 950.000 personer hvilket svarer til 24 procent af den erhvervsaktive befolkning.
 

Málagas ældste passage fornys

Den har stået tom og forladt i to årtier, men nu kommer der til at ske noget med en af Málagas ældste passager. Det er passagen ”Pasaje de Chinitas”, som ligger mellem Benetton-butikken og La Canasta bageren på Plaza de la Constitución i Málagas gamle by. Passagen sprudlede tidligere med små butikker og mindre restaurationer men mistede langsomt sin glans for et par årtier siden – præcis som Málaga dengang. Men nu kommer der til at ske noget. Tre virksomheder, her i blandt hotelkæden Soho Boutique Hotels, investerer i alt seks millioner i at få passagens bygninger renoveret til udlejningslejligheder samt få de små butikker genåbnet.
 
{loadposition google_native}
 

Gratis hjælp til voldsramte kvinder i Spanien


Vold er svært at håndtere og svært at stå alene med. Soroptimist International Costa del Sol lancerer i samarbejde med Junta de Andalucía endnu engang informationskampagnen: “Du er ikke alene”. Den skal gøre opmærksom på den hjælpelinje, der informerer, støtter og rådgiver kvinder i Spanien på 46 sprog 24 timer i døgnet. Har du brug for information, hjælp, støtte eller rådgivning? Du er ikke alene. Ring 900 200 999.
Soroptimister er kvinder i erhverv, der arbejder sammen på lokalt, nationalt og internationalt plan for at uddanne, aktivere og styrke kvinder og piger med det formål at forbedre deres liv.

For yderligere information: www.soroptimist.es 

Facebook: Soroptimist International Costa del Sol
 

Queen Machine er på vej

Støt cancerhospice Cudeca, og få samtidig alle tiders koncertoplevelse. Sådan lyder opfordringen til alle, når Europas bedste Queen-tribute spiller til fordel for Cudeca på Borgen i Fuengirola i morgen lørdag den 21. april.
 
Bjarke Baisner synger, ligner, optræder og opfører sig fuldstændig som legendariske Freddie Mercury. Og hans fire bandmedlemmer er med på legen. Derfor er Queen Machine i dag det tætteste, man kommer det originale Queen, og tusindvis af publikummer strømmer til deres koncerter. ”Vi er som Queen i deres yngre dage. Da de var bedst og altid overraskede på scenen. Det er også sådan, publikum forventer at se os,” fortæller Peter Jeppesen, som er guitarist og bandets talsmand. Han har været med fra starten i ’08. ”Dengang var det hele bare for sjov, men pludselig blev det alvor – på den gode måde. Vi gik fra at spille for et lille publikum på små spillesteder til at stå foran 10-20.000 mennesker på de store festivaler. Det er ikke til at forstå, men folk vil ha’ os. Folket vil ha’ Queen.” Og Queen Machine gør alt for at levere varen – denne gang til fordel for Cudeca.
 
Billetter til velgørenhedskoncerten koster 18 euro og kan købes på ticketea.com, hos UniOptica i Fuengirola eller ved indgangen på Castillo Sohail fra kl. 19.00. Koncerten begynder 21.30
 
Foto Queen

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.