Det danske magasin i Spanien
Sagsanlæggene mod de catalanske politikere er klar – SOS fra Bancosol – Nye billetter til kongeturen

Sagsanlæggene mod de catalanske politikere er klar - SOS fra Bancosol - Nye billetter til kongeturen

Sagsanlæggene mod de catalanske politikere er klar

Den spanske statsadvokat har i denne uge anklageskriftet klar mod ni af de 30 personer, som er tiltalt for at stå bag det ulovlige uafhængighedsvalg i Catalonien den 1. oktober sidste år. De tiltalte er ikke kun politikere men også catalanske embedsmænd og politifolk, som vil blive tiltalt for brud på den spanske grundlov og/eller for at have brugt offentlige midler til at organisere det ulovlige valg. Statsadvokaten har i dag belæg for, at mindst 1,6 millioner offentlige euro er blevet brugt til kampagnemateriale, registrering af catalanere i udlandet i nyt register, valgobservatører og logistikken bag valget, som virksomheden Unipost har faktureret de catalanske myndigheder for. Blandt de ni, som vil blive præsenteret for deres anklageskrift, er lederen af ERC og ex-vicepræsidenten for det catalanske Generalitat, Oriol Junqueras, samt Jordi Sánchez, som er ex-præsident for den catalanske folkebevægelse ANC og tidligere nr. to i partiet Junts per Catalunya efter Carles Puigdemont.
 
Mens sagerne mod de anklagede catalanere ruller, er der fortsat kaos i det catalanske Generalitat, hvor der grundet den politiske uro fortsat ikke er indsat ny regionalregering.

 
{loadposition google_native}
 

SOS fra Bancosol

Málaga-provinsens fødevarebank, Bancosol, er kommet i alvorlige økonomiske problemer efter at have fået skåret sit årlige offentlige tilskud ned fra 850.000 euro til 175.000 euro. Det er primært Junta de Andalucía, der har skåret i sit tilskud. Bancosol mangler ikke fødevarer, som de får gratis eller til en symbolsk pris hos flere store supermarkedskæder. De mangler derimod penge til at kunne opretholde den nuværende infrastruktur med lagerhaller, store kølesystemer, fragtvogne og organisationens program for resocialisering, som sidste år fik 144 personer tilbage på arbejdsmarkedet. ”Vi har 20 mand på lønningslisten, der dedikerer sig fuldt ud til Bancosol, som vi nu skærer ned til ti mand. Vi kan også skære lidt i vores produktion af færdigretter, men får vi ikke mindst en halv million at gøre med, kan vi ikke længere garantere det daglige måltid til de 48.300 borgere i provinsen, som dagligt søger til vores spiseboder,” forklarer Joaquín Jiménez, som er formand for Bancosol. Han håber, provinsens kommuner, fonde og private virksomheder i fremtiden vil støtte op omkring fødevarebanken.
 

Nye billetter til kongeturen

Siden indvielsen for et par år siden har én million tilbagelagt vandreturen.
 
”El Caminito del Rey” på bjergsiderne i området El Chorro lidt nord for Málaga. Turen er blevet så populær, at det er svært at få plads på turen, men fra denne uge udbydes 100.000 nye adgangsbilletter. Billetterne gælder for perioden juni til oktober og forventes at blive solgt på få uger. Billetterne koster 10 euro (18 euro med guide) og sælges på sitet www.caminitodelrey.info
 
{loadposition google_native}
 

Málaga City Run for pressefrihed – 7 km, søndag d. 6. maj

Søndag den 6. maj er det tid til ”Carrera de la Prensa”, som nu løbes for tredje år. Dette er et let 7 km byløb med start kl. 10.00 ved fodboldstadion La Rosaleda, hvorefter deltagerne løber gennem Málagas gader og den gamle bydel frem til mål ved det romerske teater. Arrangøren er APM (Asociación de la Prensa de Málaga/Málaga Press Association), som netop har etableret en samarbejdsaftale med Costa Press Club (presseklubben for udenlandske medier på Costa del Sol: www.costapressclub.com).
 
Alle er velkomne til at deltage i byløbet og løbe for pressefriheden. Du behøver altså ikke være medlem af presseklubben for at deltage, og du må gerne komme med venner og bekendte, som også kan løbe for pressefriheden!
 
Deltagelse koster 8 euro.
 
Vil du løbe under Costa Press Clubs fane og være med til at repræsentere udenlandske beboerer og udenlandske medier på Costa del Sol? Kontakt da Costa Press Club, som så også ordner tilmeldelsen, senest den 25. april: info@costapressclub.com
Vil du selv tilmelde dig Málaga City Run (ved egen tilmelding er sidste tilmeldingsdag 3. maj kl. 14.00) eller for mere information, klik her.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.