Det danske magasin i Spanien
Fremtrædende PP politiker anklaget for falsk eksamen – Puigdemont løsladt i Tyskland – Fem nordmænd anholdt i Fuengirola

Fremtrædende PP politiker anklaget for falsk eksamen - Puigdemont løsladt i Tyskland - Fem nordmænd anholdt i Fuengirola

Fremtrædende PP politiker anklaget for falsk eksamen

Præsidenten for regionen Madrid, Cristina Cifuentes, er kommet i alvorlige vanskeligheder, efter at domstolene i sidste uge har åbnet en officiel undersøgelse af præsidentens eksamensbeviser fra hendes tid som studerende på det prestigefyldte universitet ”Universidad Rey Juan Carlos”. De sidste par uger er der i pressen gået historier på, at hendes eksamensbeviser skulle være forfalsket, efter at en professor ved universitetet valgte at følge op på et rygte om, at nogle af underskrifterne på Cifuentes eksamensbevis skulle være forfalskede. Professoren garanterer, han undersøgte sagen til bunds, inden han gav historien til pressen og at han som embedsmand blot gør sin pligt. Sagen ligger nu i domstolenes hænder.

 
{loadposition google_native}
 

Puigdemont løsladt i Tyskland

Efter 12 dage bag tremmer i det tyske er den tidligere præsident for Catalonien, Carles Puigdemont, blevet løsladt mod en kaution på 75.000 euro. Løsladelsen er en torn i øjet på det spanske retsvæsen, som gerne havde set Puigdemont blive bag tremmer eller udleveret til retsforfølgelse i Spanien. De tyske myndigheder ser ikke belæg for at tiltale ham for grundlovsbrud men opretholder dog sigtelsen mod Puigdemont på to af de tre anklagepunkter. Derfor kan han ikke forlade Tyskland. Spanien forsøger fortsat at få Puigdemont udleveret, efter at han den 25. marts blev anholdt kort efter at have passeret den dansk-tyske grænse.
 
{loadposition google_native}
 

Fem nordmænd anholdt i Fuengirola

En nabokonflikt i det centrale Fuengirola endte for et par dage siden i et voldsomt slagsmål med knivstikkeri. Larmen fra en lejlighed blev midt på natten så voldsom, at en gruppe beboere besluttede sig for at klage til den larmende nabo, som skulle vise sig at være fem nordmænd. Kontakten endte i et større slagsmål med knivstikkeri og en enkelt indlæggelse, som heldigvis er uden for livsfare. Politiet har anholdt og sigtet de fem nordmænd for vold, ulovlig våbenbesiddelse og husspektakler.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.