Det danske magasin i Spanien

En nat på fortryllende hotel Castillo de Monda

”Det siges, at der går en underjordisk tunnel ned til kirken, men ingen af os har nogensinde fundet den,” fortæller Maryn begejstret. Han er manager og hollænder, og driver borgen sammen med to andre hollændere. Kirken, som han taler om, er den, der ligger midt i Mondas centrum. Den ligger præcis dér, hvor der for århundreder tilbage stod byens moske.
 
Den oprindelige konstruktion af Castillo de Monda går tilbage til 800-tallet. Borgen har både været på mauriske og kristne hænder og sidste angreb skete i 1570 under et kort arabisk opbrud, som totalt ødelagde borgen, der stod som en ruin de næste 400 år, indtil nogle tyske aristokrater købte de sørgelige rester. Efter et mislykket genopbygningsprojekt, solgtes det, der stadig var ruiner, videre til en gruppe engelske entreprenører, som færdiggjorde arbejdet og åbnede et luksushotel. Derefter solgtes det til en amerikansk gruppe, som ville gøre det til timeshare. I 2016 endte det på hollandske hænder.
 
Spøger det på borgen? ”Naturligvis!” svarer Maryn endnu mere begejstret og henviser til en lokal historie, der omfatter ’prinsessen’ på Castillo de Monda og ’prinsen’ fra en nærliggende borg, samt naturligvis en masse mystik. Historien står forklaret på en tavle ude foran borgen. Maryn erkender dog, at hverken han eller nogle af hans kollegaer nogensinde har oplevet noget mystisk finde sted der.
 
Når man bevæger sig rundt på den store borg, der har indvendige og udvendige passager, små, semi-private terrasser i forskellig højde og adskillige tårne, er det umuligt at sige, hvor mange værelser, der egentlig er. Det føles som hundredvis, men det præcise tal er 27. ”Det gør det relativt nemt for os, at lukke hele borgen af, når der f.eks. afholdes bryllupper her, hvilket er meget populært,” fortæller Maryn.
 

Værelserne


Der er maurisk stemning for alle pengene i borgens nøjsomt indrettede værelser. Det værelse, som La Danesas udsendte overnattede i, havde en himmelseng af mørkt træ, men andre værelser har blot en flot dekoreret kakkelfrise som hovedgærde. Alle værelser har en smuk udsigt og fra vores var der udsigt direkte ud til et af borgens originale tårne samt hele øst-siden af Monda. Der findes også værelser med to soveværelser og endeligt findes der egentlige lejligheder.
Det hersker en decideret middelalderstemning, når man går hen over de autentiske gulvklinker og de håndvævede gulvtæpper.
Som et særligt plus kan oplyses, at wifi fungerer helt perfekt på værelserne – og overalt på borgen faktisk.
 

Restauranten


På næstøverste etage findes hotellets restaurant, der har et menukort af en beskeden længde, men med et overvældende indhold. Vi bliver præsenteret for dagens menu, og vælger denne samt en a la carte. Og vi bliver ikke skuffede. Maden er helt i top og flot præsenteret. Der er ild i pejsen, som befinder sig lige midt i rummet, og personalet er yderst opmærksomme på vores ønsker og behov.
Det er svært at sige, om resten af restaurantens gæster bor på hotellet eller om de blot er kommet her for at nyde en god middag og et godt glas vin. Begge dele er tænkeligt.
 

Café og pool


I lokalet ved siden af restauranten ligger hotellets cafe/bar, og bag baren står en bartender, der kan tilberede enhver cocktail, du kunne tænke dig. Selve café-området er indrettet i maurisk stil med farverige klinker, mauriske hvælvinger og mønstre i væggene. De lette kurvemøbler er enormt fascinerende som de står plantet der mellem kampesten og borgmure, og bringer rummet ind i det 21. århundrede.
Fælles for alle de store lokaler er, at borgens oprindelige murbrokker nærmest trænger sig på, når de vælter ud mellem finpudsede og flot malede vægge. Det er en konstant påmindelse om borgens oprindelige skikkelse og enormt charmerende.
 

Byen


Fra borgen kan man på få minutter gå direkte ned til Monda by. Der kan man se den gamle romer-vej, besøge olivenmøllen eller blot få sig en tapas og en øl. Der ligger kun ganske få restauranter i byen, men kirkepladsen er særligt charmerende.
Få mere information og se fotos og video af hotellet på www.castillodemonda.com
Tel +34 952 45 98 36
Af Louise Mercedes Frank, louise-mercedes@norrbom.com

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.