Det danske magasin i Spanien
Turistrådet går i offensiven – Mercadona vinder frem – Præsidenten for Marbella C.F. løsladt – Mere ansvar til den danske konsul

Turistrådet går i offensiven - Mercadona vinder frem - Præsidenten for Marbella C.F. løsladt - Mere ansvar til den danske konsul

Turistrådet går i offensiven

Costa del Sols turistråd øger sit marketingbudget med 30 procent og investerer i år 6,3 millioner euro i at få lanceret Costa del Sol i den store verden. Turistrådet har planlagt 250 tiltag for indeværende år, som strækker sig bredt fra deltagelse på messer til nye online kampagner. Turistrådet vil fortsat slå på de klassiske ”Sol & Strand” og Golf-koncepter men vil i år destinere næsten en tredjedel af ressourcerne på at promovere kultur, kongresser og Costa del Sols bagland.

 
{loadposition google_native}

Mercadona vinder frem

Supermarkedet Mercadona er mere populært end nogensinde. Hele 24,1 procent af landets indkøbsbudget ligges i dag hos Mercadona, hvilket er tre gange mere end hos de nærmeste konkurrenter Carrefour og Día.
Mercadona hviler imidlertid ikke på laurbærrene. Supermarkedskæden har for 2018 planlagt et tocifret antal nye butikker. I løbet af året kommer der også flere økologiske produkter i supermarkedet. En intern analyse i Mercadona viser nemlig, at tre ud af fire kunder interesserer sig for sund kost og økologi. Sidste år steg supermarkedets salg af økologiske produkter med 14 procent.
 

Præsidenten for Marbella C.F. løsladt

Alexander Grinberg ejer og leder Marbella Club de Fútbol, men siden den 26. september har han ikke vist sig i klubben. Den dag blev han nemlig anholdt og varetægtsfængslet med anklager for tilknytning til den russiske mafia og tilsvarende for hvidvaskning af store summer. I alt blev elleve personer anholdt og fængslet under en storstilet operation. Alexander Grinberg er fortsat under anklage, men efter små fem måneder bag tremmer er han netop blevet løsladt mod en kaution på 750.000 euro.
 
{loadposition google_native}

Mere ansvar til den danske konsul

Vores danske konsul Marisa Moreno Castillo har nu fået udvidet sit ansvarsområde, så det omfatter de andalusiske provinser, Cádiz, Málaga, Huelva, Sevilla, Córdoba, Jaén og Granada samt provinserne i Extremadura de Cáceres og Bajadoz. Det er en stor udvidelse fra det oprindelige område, som blot var Málaga.
Overdragelsen af områderne skyldes, at konsulen i Sevilla, D. Gustavo J. Martí, skulle pensioneres, hvorfor man har foreslået Marisa at løfte opgaven som konsul i Andalusien og i Extremadura. Dette virke er autoriseret både af HM Dronning Margrethe og Kong Felipe VI.
Det danske konsulat i Málaga går tilbage til det 17. århundrede. Det begyndte som en konsekvens af den maritime handel mellem de danske havne og havnen i Málaga, og vækkede straks interessen hos danske virksomheder, danskere på jagt efter et bedre liv og eventyrlystne danskere.
Konsulatets kontor befinder sig fortsat i Málaga centrum på Calle Córdoba, men varetager nu interesserne for et af de største danske fællesskaber udenfor Danmark.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.