Det danske magasin i Spanien
Gran Hotel Inglaterra – Granadas svar på hotel Ritz

Gran Hotel Inglaterra – Granadas svar på hotel Ritz

Turen går til Granada

Dette prestigefyldte hotel, der har haft så prominente gæster som Hollywood-stjernen Ava Gardner, har en meget interessant historie bag sig, der indebærer både op- og nedture.
La Danesa har været på besøg på hotellet, der i dag er det ældste i Granada, men selvom bygningen er undergået en grundig modernisering, bibeholder den sin originale charme.
De tidlige 20’ere var præget af optimisme, som sjældent er set før. En privilegeret samfundsgruppe, som bestod af Europas største aristokratiske familier, rige forretningsmænd og Amerikas nye multimillionærer var denne epokes spenderer. Har man set den engelske serie Downton Abbey, er det dette aristokrati, der blandt andet frekventerede Gran Hotel Inglaterra. Til de uindviede i Downton Abbey-universet følger man i denne serie en engelsk jarl og dennes familie i begyndelsen af 1900-tallet, hvor kvinder bar korset under kjolerne og store hatte, og mændene sås i smoking med en whiskey i hånden. I denne periode havde aristokraterne et helt ensemble af ansatte til at opvarte og påklæde dem. Dog reduceredes følget en anelse, når man var på rejse.

Det var I denne periode, man så de første luksushoteller som Ritz og Palace hotel vokse frem. Det var unikke, luksuriøse etablissementer, som tilbød overklassen raffineret elegance, der passede til dette nye klientel. Denne eventyrlige verden, der var reserveret nogle få, heldige personer, blev totalt udslettet under første verdenskrig for at genopstå i de følgende år med endnu mere pomp og pragt, indtil anden verdenskrig. Det var i denne mellemkrigsperiode, at Gran Hotel Inglaterra slog dørene op for første gang.

En éner

Hotellet blev designet af den lokale arkitekt Ángel Casas. Hotellet er langt fra en af hans største værker, men det er uden tvivl et af de mest elegante, specielt hvad facaden angår.
El Gran Hotel Inglaterra åbnede sidst i 1920’erne og nåede altså at have nogle års storhedstid, inden det store krak i 1929 slog bunden ud af den internationale turisme. Fra første færd adskilte hotellet sig fra andre hoteller. Med sin placering på hjørnet af to travle gader stod hotellet rankt som et flagskib og selvom hoteller ikke blev tildelt stjerne dengang, eksisterede der et andet klassificeringssystem, der placerede El Gran Hotel Inglaterra på toppen af rangstigen.
Efter den spanske borgerkrig brød ud i 1936 blev El Gran Hotel Inglaterra nødt til at fjerne ”Inglaterra” fra navnet på facaden. Referencer til England og Frankrig var ilde set i denne periode, hvor hotellet blot var kendt som ’Gran Hotel’.
De dele, der fortsat er de originale på hotellet, er facaden samt nogle af møblerne og interiøret såsom døre, borde, stengulve, søjler, trapper osv.
Fra vores værelse på øverste etage var der var udsigt til Alhambra, og centrum og byen fandtes lige udenfor hovedindgangen. En overnatning på dobbeltværelse koster i omegnen af 60 €.
Af Louise Mercedes Frank, louise-mercedes@norrbom.com

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.